the_gorer Публикувано Май 30, 2008 Публикувано Май 30, 2008 Намерих едно Free NaturalReader, ама нито е Free, нито чете като хората в демо версия - вади роботския майкрософтски глас. Само платената версия чете с нормален глас, но нея я няма никъде в народен вариант. Та затова търся дргуи изпробвани от вас програми, които да вършат същата работа и да не звучат сякаш гласът идва от тоалетната чиния. Някакви препоръки? Единственото ми условие е да са безплатни или поне да имат народен вариант. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Май 30, 2008 Отговорено Май 30, 2008 Трудна работа като че ли... във Fruity Loops има нещо подобно също... но е приложимо само за кратки фрази... има доста варианти за гласове... мъжкият нормален звучи така: http://media.putfile.com/Voice-22-43 Tова е от версия 3 нещо си... в по-новите може би са го подобрили... За някаква по "истинска" артикулация може би има някакъв софтуер подобен на майкрософтския в помощ на незрящи хора... трябва да се ровичка. Успех! Цитирай
the_gorer Отговорено Май 31, 2008 Автор Отговорено Май 31, 2008 ^ Това явно ползва майкрософтския енджийн. Отвратително е. Програмата Free NaturalReader вади страхотно реалистичен мъжки и женски глас, но не мога да намеря народния вариант, дявол да го вземе... Цитирай
alexthegreat Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Гледам, много хваля TextAloud на АТТ. Имало много видове гласове (допълнително се слагат), говорело най-реалистично и т.н. Не съм я пробвал, но я има народна версия на доста места. Някога много се интересувах от Text To Speech и Voice & Speech Recognition... Даже имах и оферта от едни украинци за адаптиране на руския им енджин за български език...мислех да разработвам софт продукти базирани на TTS & SR. Горъре, да нямаш и ти интереси в тази област или искаш ПЦ-то да ти чете текстове просто? Някой друс подобни идеи? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Ще се опитам да запиша една такава дивотия да видим ще ти допадне ли. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 4, 2008 Автор Отговорено Юни 4, 2008 Това АТТ го имам, ама не знам как се ползва. То май само натъпква некфи библиотеки с гласове и ти някакси трябва да си ги подкараш през Уиндоуса... Но нещо не схванах как бачка. Интересува ме такъв софтуер, защото в момента се хванах на официална работа и трябва да правя конферентни преводи. Въпреки, че имам магистратура точно по конферентен превод, съм доста ръждясал и искам да имам възможност да си отработвам предварително презентациите, които са ми дадени в текстов формат в къщи. Един вид тренировка. Цитирай
Recommended Posts