THE_INEXORABLE Публикувано Май 29, 2008 Публикувано Май 29, 2008 Какво мислите по въпроса? Безшумно е поне, така че да може да се прави навсякъде, но дали е възможно да се усвои метрономна точност по този начин? Някой пробвал, мнения, забележки? Цитирай
a1RwalK Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Еми аз в даскало по цял час тропам на учителите им е писнало.... Също така и като седна в рейса абе кфо да ви говора професионално изкривяване Цитирай
AbLaZe Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Еми аз в даскало по цял час тропам на учителите им е писнало.... Също така и като седна в рейса абе кфо да ви говора професионално изкривяване Да не мислиш,че си само ти! ....а и по темата да кажа-не може да се каже,че е безшумно,но аз често си потропвам така,защото барабаните са ми в репетиционната и само там громам.Така че думкам по чинове,в автобуса...в кафето и където и когато ми се думка.(понякога помага) Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Май 29, 2008 Автор Отговорено Май 29, 2008 Ок, да уточня - не ме интересува кой къде и как, а питам за ефект от това - съответно хора, които има опит както с упражненията, така и съссвиренето и техниките. Без да се обиждате. Цитирай
makedonetsa Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Какво мислите по въпроса? Безшумно е поне, така че да може да се прави навсякъде, но дали е възможно да се усвои метрономна точност по този начин?Някой пробвал, мнения, забележки? Определено е полезно да се свири без педали ! Помага и за точнстта ! Препоръчвам горещо на всичките си курсисти да свирят точно по този начин. Е ... , да не забравят и педалите Цитирай
GroOveR Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) Мога да ти предложа нещо което съм направил много отдавна.Тъй като нямам възможност да стоя по цял ден в репетиционната,съм си взел кардана в нас,така и така не свиря с него на сет-а,сложил съм го до едно легло където да си упражнявам краката и един практиз пад,на някаква импровизирана стойка (в случай,че нямаш стойка за соло барабан).Така съм развил 80 % от техниката която имам.Например докато долу в краката ти върви някаква фигура,горе с ръцете можеш да си упражняваш абсолютно всичко,сингъл,дабъл,форшлази,рудименти и каквото ти дойде в главата.Това ще ти помогне да развиеш и координацията на четирите крайника.Също така,никак няма да е зле да посвирваш и на по-меки повърхности,възлгавници,тапицирани столове и т.н.За околните няма да е много приятно,но развива много по-добре динамиката,създаваш на ръцете си рутината да се приспособяват бързо към всякакъв вид повърхност.Знаеш например,че разликата между повърхността на соло барабанчето и на флор том-а е различна,от там и рибаунда се променя,така че експериментирай,опитвай всичко и навсякъде.Успех ! Редактирано Май 29, 2008 от ^Drum_Master^ Цитирай
drummer_93 Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 От тропане по пода,заедно с Дрийм Тиътър,Портной,Донати,Бозио и т.н. се научих да свиря с кардан А иначе постоянно и навсякъде си тропам,дори и понякога вкарвам и лек Еър Дръминг,когато няма много хора наоколо да не си помислят,че ме е**т калинките Цитирай
Danny47 Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) Помага и за точнстта ! Можеш ли да уточниш по какъв начин помага и защо , тъй като определено искам да поработя върху това!? Редактирано Май 29, 2008 от Danny47 Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Май 31, 2008 Автор Отговорено Май 31, 2008 Знаеш например,че разликата между повърхността на соло барабанчето и на флор том-а е различна, оттам и рибаундът се променя Знам, да. Понякога идва кофти, особено при бъзо свирене. Значи отговорът е да. Много благодаря! Интересно е и дали не се губи техниката така, защото при педала има връщане, усет за него. А също и се чудя как да си чувам краката. Мисля да си направя някакви подложки от найлон само за пръстите, за да пляка нещо, защото от метронома, а и от строежа до нас (отвратително е!) нищо няма да се чува. Цитирай
bi4o Отговорено Май 31, 2008 Отговорено Май 31, 2008 губи се, според мен... глей ме мен как скачам на педалите... абе така на пода е гадно... Цитирай
makedonetsa Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 (Редактирано) Помага и за точнстта ! Можеш ли да уточниш по какъв начин помага и защо , тъй като определено искам да поработя върху това!? Когато нямаш педал под краката си разчиташ изцяло и само на движенията в крака ! Тоест движенията ти стават много прецизни и точни ! При педала малко или много имаш пружина, отскок и т.н Това е ,като да свириш на възглавница парадидли ! Помага да усетиш максимално движенията, а и развива чисто физически крака. Редактирано Юни 1, 2008 от makedonetsa Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Юни 1, 2008 Автор Отговорено Юни 1, 2008 А това: http://www.hansenfutz.com/ ? Цитирай
GroOveR Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 На такова нещо не съм стъпвал,сигурно е добро,но според мен трудно ще си намериш в БГ,ако някой може да ти прати или да ти донесе-възползвай се Цитирай
JOSSBLASTING Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 30 долара е единия в САЩ.Могат да се преживеят 60 $.(ако свириш с 2 де). Цитирай
Recommended Posts