Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! ..значи решил съм да си купя Ibanez GRG170DX цвят Candy Apple. Въпросът ми е следният: ..някой знае ли колко струва тази китара и къде в софия се продава? ...ще съм много благодарен и ако някой притежател сподели впечатленията си от тази китарата. :) ..ааа искам да попитам и нещо друго :) ...за тази цена може ли да се вземе нещо по-добро от Ibanez GRG170DX и ако може ..какво е то? :) ...иии още нещо ..тази китара подходящта ли е за рок или е по-скоро за нещо по-тежко ..в смисъл ще звучи ли добре ако се свири предимно рок?

Благодаря предварително!:)

Отговорено (Редактирано)

Камертон http://www.camerton999.com/index.php?c=ELE...ist&Link=39 точно тоя модел не знам дали имат в момента но може да си го поръчаш :) аз си взех от там Ibanez S470 и съм много доволен :) ))

Редактирано от pepata
Отговорено

Китарата се продаваше на магазина на ул.Пиротска в Малкия Цум на последния етаж, от там купих моята, но е черна - а червени нямаше..цената и е около 460лв. Но човека май не е зареждал скоро..предполагам ги купува от официалния вносител 'Икономов'-Благоевград - ето сайта му: http://mci-bg.com/ има и ценова листа...разгледай я..може да говориш с човека от магазина да ти поръча, ако си сигурен куповач..може и да се навие.

Другия вариант, както колегата написа е http://www.camerton999.com, но от този магазин не съм пазарувал и нямам впечатления...нека колегите споделят.

Според мен китарата е за по-тежка музика, но все пак става и за рок..зависи от ефектите и усилвателя...аз лично съм доволен от китарата....

Ето ти и линк към друга тема за този модел Ибанец:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=38248

Успех с търсенето!

Отговорено
..предполагам ги купува от официалния вносител 'Икономов'-Благоевград...

От там ги купува ;) а Камертон се водят дилъри за София. Аз мисля че ако в Благоев Град я има можеш да им кажеш да ти я доставят в София :D или ако ще поръчаш наи добре си го направи директно от Икономов ;)

Отговорено

значи камертон са на цените на икономов и ти ги препоръчвам.

не си купувай от малкия цум в никакъв случай..днеска ми тръснаха едно + 100 кинта на цената в "икономов"

Отговорено

..ако Камертон се водят като официален дилър за София - тогава е по-добре от дилъра да се поръча и да се купува...

...другия е един вид прекупвач и естествено, че си слага надценка...но китарата която купих от там, имаше само 10-20 лв оскъпяване, което в сравнение с ходенето до Благоевград ми се струваше нищожно (..тогава незнаех въобще за Камертон или друг софийски магазин на фирмата)..а все пак ми дадоха гаранция и т.н...но все пак официалния дилър е за предпочитане..там може да си поръчаш модела и в цвета които желаеш, а даже и да го няма ще ти го доставят след известно време..

Отговорено
Според мен китарата е за по-тежка музика, но все пак става и за рок..зависи от ефектите и усилвателя...аз лично съм доволен от китарата....

...междyдругото спрял съм се на едно усилвателче Marshall MG15DFX с 4 ефекта(Reverb, Chorus, Flange and Delay) :) ...ще ми върши ли работа за рок?

Благодаря! :band1:

Отговорено

и аз се интересувам от тази китара.......допада ми , но никой не отговори на въпроса има ли нещо по добро за тази цена можеби за още +150лв отгоре да се вземе друг клас китара?(не говоря за джаксън или фендер)

Отговорено
Цък - тук има ибанез, който мисля, че е би ти свършил много добра работа, защото има заключване за разлика от тази, която искаш да си поръчаш, а даже е по-евтина. :no::)
Отговорено

Аз се чудя изобщо имат ли нещо общо с IBANEZ тия китарки, при положение че всичките евтини моделчета са произведени в Индонезия, Корея или Китай? Един вид имитацийки некви, а?

Отговорено (Редактирано)

@Am I Evil, мисля, че си се объркал :punk_guitar: това не ми прилича на ибанез.......и под китара от по-висок клас нямам предвид задължително да е с флойд..

Та от малко по-висок клас Ибанез са също GRG270B(ТАЗИ МНОГО МИ ДОПАДА,ЦЕНАТА И Е МАЛКО НАД 170DX МИСЛЯ, ЧЕ Е ПО ДОБРА ОТ 170DX) I GRG370 КОЙТО СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ......и по последния въпрос - китарата ще звучи така както я накараш и предполагам ще е добре за рок, но имай в предвид, че GRG170DX и повечето Ибанез китари са снабдени с адаптри който са предимно за метъл и дават характерен "метълски" (не метален) и просто са предназначени за такава музика........, ноо естесвено нищо не им пречи да звучат добре в рок музиката.Бих казал че за начинаещ тази китара е много добра!

УСПЕХ С ИЗБОРА НА КИТАРАТА.

Редактирано от synyster_vengeance
Отговорено
Та от малко по-висок клас Ибанез са също GRG270B(ТАЗИ МНОГО МИ ДОПАДА,ЦЕНАТА И Е МАЛКО НАД 170DX МИСЛЯ, ЧЕ Е ПО ДОБРА ОТ 170DX) I GRG370 КОЙТО СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ......

от същия клас са си - от по-висок е същото но без "G" в началото :)

Отговорено

И аз мисля че Am I Evil се е объркал..това е някакъв Стаг, а не Ибанец...

На официалния сайт на Ибанец има каталога в пдф формат и там могат да се видят актуалните модели..

И действително GRG сериите са по-ниския клас и вариант на RG серията..., както и GSA на SA сериите..

А GRG170, GRG270, GRG370 са си добри модели китари, но всеки си върви едно стъпало нагоре в зависимост от екстрите по него (основно в заключването) и парите които може да отделите си взимате желаната китара. ...а след като в БГ има представител и диструбитор на Ибанец, може спокойно да се избира :-)

Отговорено

Благодаря ви за коментарите!:)

Най-вероятно ще си взема GRG170DX просто защото финансите ми не позволяват да си купя по-висок клас! :D ..а пък и като за първа китара мисля че ще е добе!:)

...само ще помоля някой да ми обясни това "заключване" какво представлява и дали този модел има такова! :)

Отговорено

Ми 170DX няма 2странно заключване, но честно казано не ти и трябва още, та не се чуди, зимай и после искам демонстации щото много се кефя на ибанез :) и аз мислех тази да си взема, но намерих по изгодно.Успех!