jocker Публикувано Май 18, 2008 Публикувано Май 18, 2008 (Редактирано) Пиша темата, защото моят кръщелник (начинаещ китарист) е превъртял на тема SG- моделите на Гибсън, а сега (след 2 дни) заминава при познати в Германия на гости и е решил чрез тях да си купи ето това бижуАма цената е с 320 евро под нормалната (т.е. под 50% отстъпка), та си мисля да няма нещо гнило в тая далавера? Какво мислите за китарата и цената и? Според мен е убииствено изгодна и добра или... Малкия (кръщелника ми, де) е регистриран във форума и го е поизчел почти целия, но не знам защо не може да пише. Затова пиша темата от негово име и ви благодаря предварително за мненията. Дано съм поставил линка като хората! Надявам се мненията ви на опитни музиканти, да му бъдат полезни и да го въодушевят още повече, защото какво по- хубаво от хлапак, осмислящ живота си с музика, а не с ...! Редактирано Май 18, 2008 от jocker Цитирай
anadem Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 ^От описанието предполагам, че това е правилният линк -> http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP....umpTo=OfferList Цитирай
jocker Отговорено Май 18, 2008 Автор Отговорено Май 18, 2008 ^От описанието предполагам, че това е правилният линк -> http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP....umpTo=OfferList Точно това е линка. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 хахах пише в описанието "Three Alnico magnet humbuckers" а на снимката са два Цитирай
jocker Отговорено Май 18, 2008 Автор Отговорено Май 18, 2008 ^Вярно. Същия модел, ама наистина с три хъма в Томан е малко под 500, и също се спряга реална цена около 620 евро. И все пак нямате ли мнение за китарата?! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Здравей! Първо за "реалните" цени и намаленията. Всичко тръгва от производителя. Той обявява за тази китара цена от 600евро. Това обаче, е цената за една бройка. Ако вземеш 100 (както правят повечето магазини), и ако взимаш по 100 на месец-два, изведнъж цената става 200евро. Няма смисъл да коментираме колко струват материалите, труда и транспорта. Явно са достатъчно малко, че да може тази китара да е 300евро в Европа (в тази цена влиза печалба на магазина, ДДС 20%, мито за внос в Германия, доставка от Азия, печалба на производителя, труд за изработката и материали). Както и да е, поувлякох се малко. Но, основната идея е, че това е изключително евтина китара. Не трябва да се заблуждаваш по ситуацията в музикалните магазини в България, където това ще е от най-скъпите китари (и цената далеч няма да е 600лв), тъй като за съжаление пазарът на музикални инструменти е доста тесен, както и потенциалните купувачи не могат да отделят голяма сума за инструменти. Така че споко - ножът е дървен. Цената на тази китара не е "измамно ниска", а си е напълно нормална. Сега за самата китара. Не съм я пробвал, но ще споделя общо мнение, което може да е полезно. Епифон правят приятни китари от нисък клас. Обикновенно нямат дефекти (особено критични), което е добре. В повечето случаи моделите на китарите се правят по образец на Гибсън, което също е гот - имаш нещо, като Гибсън, ама не точно Най-важното е, че китарата (дай Боже), ще е читава и младежът се кефи как изглежда. Тъй като той е начинаещ, няма да усети никаква разлика между тази китара и някоя друга (като модел и марка), но факта, че самата форма и визия на китарата му харесват е нещо важно, тъй като това ще го вдъхновява да се навърта около инструмента (респективно - свири на него). И така... Поздрави, Петър Цитирай
jocker Отговорено Май 18, 2008 Автор Отговорено Май 18, 2008 И моето първо правило при избора на моята китара беше:"Като я погледнеш, да ти се иска да посвириш на нея!" Значи да я взема...и да се кефи на добра цена, за добра китара. Все пак не е Силвъртон или Джак и Дани...Няма ли някой съфорумец с такъв Епифон или пък да е пробвал? Доколкото знам такова тремоло е рядкост за SG- моделите, но изглежда много изпипано, поне външно. Цитирай
serengeti Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 ^За мен това тремоло е уникално грозно.А колко е функционално не зная,но щом е без заключване смятай колко е читаво. Цитирай
jocker Отговорено Май 19, 2008 Автор Отговорено Май 19, 2008 Здравей! Първо за "реалните" цени и намаленията. Всичко тръгва от производителя. Той обявява за тази китара цена от 600евро. Това обаче, е цената за една бройка. Ако вземеш 100 (както правят повечето магазини), и ако взимаш по 100 на месец-два, изведнъж цената става 200евро. Няма смисъл да коментираме колко струват материалите, труда и транспорта. Явно са достатъчно малко, че да може тази китара да е 300евро в Европа (в тази цена влиза печалба на магазина, ДДС 20%, мито за внос в Германия, доставка от Азия, печалба на производителя, труд за изработката и материали). Както и да е, поувлякох се малко. Но, основната идея е, че това е изключително евтина китара. Не трябва да се заблуждаваш по ситуацията в музикалните магазини в България, където това ще е от най-скъпите китари (и цената далеч няма да е 600лв), тъй като за съжаление пазарът на музикални инструменти е доста тесен, както и потенциалните купувачи не могат да отделят голяма сума за инструменти. Така че споко - ножът е дървен. Цената на тази китара не е "измамно ниска", а си е напълно нормална. Сега за самата китара. Не съм я пробвал, но ще споделя общо мнение, което може да е полезно. Епифон правят приятни китари от нисък клас. Обикновенно нямат дефекти (особено критични), което е добре. В повечето случаи моделите на китарите се правят по образец на Гибсън, което също е гот - имаш нещо, като Гибсън, ама не точно Най-важното е, че китарата (дай Боже), ще е читава и младежът се кефи как изглежда. Тъй като той е начинаещ, няма да усети никаква разлика между тази китара и някоя друга (като модел и марка), но факта, че самата форма и визия на китарата му харесват е нещо важно, тъй като това ще го вдъхновява да се навърта около инструмента (респективно - свири на него). И така... Поздрави, Петър Йоан (кръщелникът ми) ти благодари за изчерпателното мнение. Китарата е поръчана! И пак не ми е ясно защо той самия не може да пише, като регистрацията му е съвсем наред. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Да не би да не я е активирал през мейла си? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 ^За мен това тремоло е уникално грозно.А колко е функционално не зная,но щом е без заключване смятай колко е читаво. Правилно !Личен опит. Цитирай
fLiSk Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Е това не е флойд. Тремоло е. Аз си бацам на един стандард страт с нормално тремоло, доста го гърча пък и дрънкам почти всеки ден и дава отклонение по 1/4 - 1/5 от тона на 3-4 дни, при това равномерно на всички струни. Това при положение че далеч не съм сложил всички пружини и тремолото съм го оставил леко да плува, за да мога и да вдигам леко на по - горни тонове с него. Така че ако китарата е добра и добре сетната (моята я е сетвал и лютиер после), няма чак толкова страшно, ако ще и без заключване да е. Все пак не говорим за флойд Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 (Редактирано) Да ,не е флойд ама и тремоло не е .Виброла е и яко разтройва ,а и лечение няма както при тремолата . Редактирано Май 21, 2008 от EAmechaniX Цитирай
Recommended Posts