Jump to content
Българският форум за музиканти

Schecter срещу Esp


swifter

Recommended Posts

Здравейте, уважаеми съфорумници. От известно време чета из форума теми за различни марки китари и най- много ми се набиха на очи две марки- посочените в заглавието (Schecter и ESP). И за двете се говорят много хубави неща, сравнявани са с Ibanez и др марки, но не и помежду си. Затова и пускам тази тема, за да реша за себе си, а и други хора ако имат същия въпрос, да могат да направят същото. В тази тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11933 са разгледани Schecter китарите. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=30113 - тук е писано за ESP, както и на още много места във форума. Идеята ми е следната. Струва ли си да си купиш ESP да речем от MH серията от тук, при положение, че си имат представител, или е по- насметка да си поръча човек Schecter от вън (без значение дали от eBay, musicstore или thomann), на малко по висока цена от Ltd-то, но ако вземем впредвид модела Damien Fr, китарата е с EMG адаптери?

 

Благодаря за вниманието :tomato:

Редактирано от swifter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краставици VS Ябълки. :tomato:

 

Каква е разликата в материалите м/у 2-те китари ?

Каква е ценовата разлика ?

Как звучат двете китари ?

Коя по- ми харесва ?

Оправдана ли е ценовата разлика?

 

и много други въпроси, на които първо трябва да се отговори, а след това да се пуска поредна тема.

Всъщност дори не видях да питаш за два конкретни модела на различните производители.

 

So...WTF!? :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами виж сега... както може да се каже, че Jackson са много по- добра фирма в производството на китари от Stagg например, така и гледам за някакво сравнвние между тези две марки. Модели съм споменал, но явно не си ги прочел. Schecter Damien Fr ако не ти говори нищо ето ти линк http://www.pulseonline.com/Schecter/bigDamienFR.jpg мисля, че картинката е достатъчно голяма за да я видиш и я сравних с MH сериите на ESP. По конкретно да кажа ли? дата на производство не мога да определя... :) освен това китарите от различни серии са направени от различни материали, но и двете компании залагат на basswood. Ако имаш нещо градивно да казваш, кажи... :thumbdown::rockon:

 

p.s.: Ето ти ESP MH-50 за сравнение http://www.pulseonline.com/esp/bigMH50.jpg

Редактирано от swifter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами човек, не очаквай да получиш ясен и категоричен отговор както при Джаксън и Стаг. Тука ако има някакви разлики в качеството то в никакъв случай няма да са както при Джаксън и Стаг. Все металски китари и всяка марка си има своите почитатели. Дето се вика "се са скъпи, се са убаи".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Под

ESP да речем от MH серията
аз разбирам "серия" , а не конкретен модел. Както и да е.

И двете фирми произвеждат добри китари. Няма я разликата, която е при Джаксън/Стаг (ако приемем, че има такава при ниските модели :):thumbdown: ).

 

Шектъра в MusiciansFriend.com е на цена 449$ , ESP MH-50 - 249$, 1.8 пъти по-евтино.

Ако имаш парите - дай ги за шектъра. Ако не - дай ги за ЕСП-то.

 

Линкове за сравнение:

http://www.musiciansfriend.com/product/Sch...mp;src=3SOSWXXA

http://www.musiciansfriend.com/product/ESP...molo?sku=516688

 

Още един едит: аз лично не бих купил китара без да съм я пипнал и чул.

Редактирано от _-BlackDragon-_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите :} Обаче офертите в Musican's Friend са друго нещо, защото шипинга е само за USA и Канада (на повечето производители).

В България ESP MH-50 (споменах го, затова продължавам с него за пример) струва 307 евро и някож друг цент. Шектър няма в България сякаш, но от Германия ако се поръча да речрм Demon 6 Fr (с флойд и Duncan Designed адаптери) излиза 470 евро близо. В eBay, пък наскоро имаше оферта за 310 долара за Schecter Damien Fr... с шипинг и мито ала бала излиза към под 600 долара. Та понеже са толкова близки цените, заслужава ли си да си да се рискува да поръчаш, без да си пипнал китарата, за да спестиш после от смяна на адаптери? Ако някой от съфорумниците с китара от някоя от тези може да спедели ще е супер :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре се насочи към нещо,което можеш да чуеш и пипнеш.За да няма после"А на мен тази китара не ми е удобна и нещо не ме кефи много"

Успех и дано си намериш каквото търсиш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май остана само да се надяваме някой ден да си имаме представител на Schecter за България, че и ние да се порадваме на марката :}

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пич различно е, ESP - нямам много наблюдения, но понеже притежавам (бах как звучи :) ) Schecter - тези китари са по-тежки, по-дебели грифове, с доста плътно звучене. Общо взето са малко снобарски китари, но няма лошо - поне знаеш, че е качеството отговаря на всеки лев, който си дал. Не съм имал много китари преди Schecter-a, но мнението ми (май) съвпада с това на повечето притежатели на тази марка. Пък и лично за мен са по-хубави (особено главата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига сте сравнявали стаговете бре - това не са стаговете от преди 4 години.

Сега са 2 идеи по-барнати, и едва ли отстъпват много на братчетата по цена от други марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Шектъра в MusiciansFriend.com е на цена 449$ , ESP MH-50 - 249$, 1.8 пъти по-евтино.

Ако имаш парите - дай ги за шектъра. Ако не - дай ги за ЕСП-то.

MH-50 е по-нисък клас модел в гамата на ESP отколкото е Damien FR в гамата на Schecter, поради което сравнението е крайно некоректно. Сравнимият модел на ESP е по-скоро MH-200, който според мен печели, защото е neck-thru.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми е адски чудно защо се спря именно на тези марки китари ? Не, че има нещо, просто съм любопитен. Изказвал съм и преди мнението си, че не е редно да се робува на имена, когато става дума за музика, но знам, че на практика няма как да стане. Помисли сериозно над думите на колегите по-горе и прецени не е ли по-планомерно да избираш между конкретни китари, които присъстват физически в местните магазини и които можеш да барнеш. Но ако твърдо си решил да поръчваш - няма кой да те спре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.