adXok Публикувано Юли 19, 2005 Публикувано Юли 19, 2005 Здравейте, инструменталисти! Кефя се яко на всякаква музика. Уча се от всичко, даже от нервните чуруликания на зажаднелите да се пръцат врабчета! Слушам с еднакъв кеф както death-metal, така и чалга (надсвирвания) по раните му там сватби и кръщенета. Кефя се на груув-джаз ритми, денс-тупалки с разните му там отзвучавания (реверберации) по всичките звуци, на българските хора и на 18-те вида фламенко. Опитвам се да правя някаква музика с уточнението, че предпочитам да се запомня от слушателя, ане да я тъпча с полифонии и полиритми за да показвам на какво съм способен! Ами това е накратко. На 24 год. съм, другата седмица правя 25! Предстои ми да завърша "Проектиране на сгради и съоръжения". Отказвам всякаква форма на "учене" на музика извън САМООБУЧЕНИЕТО! Ами това е накратко. Цитирай
sa6tiat Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Мараба; как си с барабанките? :hello: Цитирай
Polyphone Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Здравейте, инструменталисти! Кефя се яко на всякаква музика. Уча се от всичко, даже от нервните чуруликания на зажаднелите да се пръцат врабчета! Слушам с еднакъв кеф както death-metal, така и чалга (надсвирвания) по раните му там сватби и кръщенета. Кефя се на груув-джаз ритми, денс-тупалки с разните му там отзвучавания (реверберации) по всичките звуци, на българските хора и на 18-те вида фламенко. Опитвам се да правя някаква музика с уточнението, че предпочитам да се запомня от слушателя, ане да я тъпча с полифонии и полиритми за да показвам на какво съм способен! Ами това е накратко. На 24 год. съм, другата седмица правя 25! Предстои ми да завърша "Проектиране на сгради и съоръжения". Отказвам всякаква форма на "учене" на музика извън САМООБУЧЕНИЕТО! Ами това е накратко. Да не си от НГДЕК случайно? Цитирай
adXok Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 Не знам какво е НГДЕК. Моля, разгъни съкращението и го обясни, за да ти кажа НГДЕК ли съм или съм някакъв друг ДЕК. Примерно ДЕК с две глави може да се каже, че съм! :read: Цитирай
sa6tiat Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 (Редактирано) национална гимназия за древни езици и изкуства. Та, за барабаните...? Да бе, за култури... Редактирано Юли 19, 2005 от sa6tiat Цитирай
Polyphone Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Национална гимназия за древни езици и култури – с две думи класическата гимназия. Гледам, че използваш латински думи и споменаваш античността чат-пат, та затуй питам аз... Цитирай
adXok Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 Аха, сега разбирам! Не, не съм от НГДЕК... просто интересите ми са такива. Ами за барабаните. Никога не съм имал барабани! Свирил съм (май вече го писах) общо 2 мес. и 2 часа на барабани! За съжаление може би не приех преди 10-тина години да вляза в музикално училище с барабани (без изпит, щото ходих тия споменати 2 мес. на уроци при преподавателката по парабани... та тя така веднага поиска, сигурно странно й се видя 14 год. пикльо да схване ритъма на суинга и боса-новата за 3 урока). Бедата е, че много отдавна не свиря с група вече. То с тия компютри... предпочитам сам да си надувам главата, отколкото някой друг да ми я надува! Пък и вече не виждам хора, които да не дълбаят в разучаване на тоя и оня! Има толкоз ВЕЛИКИ МУЗИКАНТИ на тая планета, че ако трябва да научиш стиловете и произведенията на всички, за да покажеш колко си добър и колко лесни са ТЕ, ще ти трябват поне 3 БЕЗсънни живота, за да го направиш! Така че... сам си чегръткам... когато имам време и идеи! Цитирай
tocata Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Аха, сега разбирам!Не, не съм от НГДЕК... просто интересите ми са такива. Ами за барабаните. Никога не съм имал барабани! Свирил съм (май вече го писах) общо 2 мес. и 2 часа на барабани! За съжаление може би не приех преди 10-тина години да вляза в музикално училище с барабани (без изпит, щото ходих тия споменати 2 мес. на уроци при преподавателката по парабани... та тя така веднага поиска, сигурно странно й се видя 14 год. пикльо да схване ритъма на суинга и боса-новата за 3 урока). Бедата е, че много отдавна не свиря с група вече. То с тия компютри... предпочитам сам да си надувам главата, отколкото някой друг да ми я надува! Пък и вече не виждам хора, които да не дълбаят в разучаване на тоя и оня! Има толкоз ВЕЛИКИ МУЗИКАНТИ на тая планета, че ако трябва да научиш стиловете и произведенията на всички, за да покажеш колко си добър и колко лесни са ТЕ, ще ти трябват поне 3 БЕЗсънни живота, за да го направиш! Така че... сам си чегръткам... когато имам време и идеи! а здрасти и от мене радваме тва че си отворен за всякакъв тип музика. ората намират за странно отговора слушам всичко разбирам те на пулно понеже слушам всичко от брандфорд марсалис траибал тек джо завинул до китаиска народна музика и оркестър кристали младежи кат тебе са кът в наши дни. Цитирай
adXok Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 tocata, благодаря за приветствията! Ами да, така си е! Все пак от доста малък гледам да мога да оценявам различността у хората! Катерил съм се по дърветата на циганските сватби, само и само за да видя как аджеба се удря тоя голям барабан, че издава такъв мощен звук, а уж ръцете на циганина са все отгоре?! :wall: Да не говорим като почнат да разглабят кларинетите (по време на свирене)! Цитирай
Anakon Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Слушам с еднакъв кеф както death-metal, така и чалга (надсвирвания) по раните му там сватби и кръщенета. Фолкът е магия! Привет и от мен И нали знаеш - чалгата е като мастурбацията Всеки го прави тайно, но малко си признават Цитирай
adXok Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 Анаконе, напрвао ми размазваш душичката от кеф! :violin: :guitar: |______________________________| :wow: ... Цитирай
tocata Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 tocata, благодаря за приветствията! Ами да, така си е! Все пак от доста малък гледам да мога да оценявам различността у хората! Катерил съм се по дърветата на циганските сватби, само и само за да видя как аджеба се удря тоя голям барабан, че издава такъв мощен звук, а уж ръцете на циганина са все отгоре?! :wall: Да не говорим като почнат да разглабят кларинетите (по време на свирене)! тои ибряма разглабя кларинета още през 80 години тои е гениа тои обърна фолклорната музика на 180 градуса има един тромпетист от бяла слатина казва се милчо рамков срахотен свирец сус страшен вкус и идеи за импровизациата та тои ми каза 'важно колко се упражниаваш а още по важно е колко информациа поглъщаш 'елементарно но го разбрах 10 год.покъсно аиде сус здраве и умната ако не умната русата Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 Здрасти и уелкъм! Дано да ти допада тук, според мен има прекрасни себе- и тебеподобни. Добри впечатления оставяш. Цитирай
adXok Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 Благодаря за добрите и закачливите думи! Много ми допадана тук, макар че едва оня ден го видях тоя форум!!! Цитирай
Recommended Posts