anubis Публикувано Май 9, 2008 Публикувано Май 9, 2008 (Редактирано) здрасти всичкото китиристи значи имам си аз едно процесорче ZOOM 707 II, и си свиреше съвсем нормално докато един ден май го забравих включено и на другия ден кат го видях че е включен го изключвам.ама видиш ли след малко ми се досвирва и го цъкам отзад да се включи ама не става.цъкам,цъкам,цъкам-никъв отговор.и така си е от няколко дена.процесорчето точеше енергия с адаптор от близкия контакт и си бачкаше перфектно.ако някой ми каже къде е проблема,къде съм сбъркал,къде или как да отстраня пролема 6те съм му много благодарен Редактирано Май 9, 2008 от anubis Цитирай
bratmito Отговорено Май 9, 2008 Отговорено Май 9, 2008 Не разбрах когато си го изключил работил ли е нормално?Пробвал ли си с друго захранване? Докато не го погледне техник можем само да правим догатки,така че увери се първо че проблема е в процесора и го носи на някой,който разбира. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 те не можеха ли с батерия да рработят или тя е само за паметта? ако може пробвай Цитирай
jazy Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 Външните захранвания често имат термозащита , при прегряване, те изгаря, ако не - изгаря трафа. Но ако и с друго захранване не пали, потърси помощ от техник. Цитирай
black_waltz Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 както каза колегата, пробвай с батерии и с друго захранване Аз съм имал такъв процесор за около 2-3 години и не го изключвах със седмици, нищо му нямаше. Цитирай
anubis Отговорено Май 10, 2008 Автор Отговорено Май 10, 2008 благодаря за отзит4ивостта а да попитам къде мога да дам процесора на техник или сервиз ? P.S.пробвал съм и с друго захранване и с батерии ама няма резултат Цитирай
bai-goku Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 Ааа.... няма се разберем така. Ако ще го хвърля на боклука, нека ми го даде на мен да си играя. То е ясно, че съм клошарче, но ми е кеф да си базикам по такива електронни неща. Още в ранно детство ми е заложено ^^ Цитирай
Overdrive Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 то какво да му базикаш - смд е всичкото, цифрова електроника ако ти изгори дъното на компютъра можеш ли да го оправиш? а дали пък е рентабилно да се носи на сервиз - отговорът е не работещ струва не повече от 60-70лв Цитирай
bai-goku Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 Мисълта ми е да е изгоряла някоя писта, та това може да се открие с човъркане. Но виж, ако е изгорял чип няма смисъл да се поправя. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 Може да е изгорял диода на захранването(поне моя зуум 606 има такъв), ако е той се заменя и си ок, иначе - нов ефект. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 (Редактирано) Няма проблем с SMD елементите. Аз съм запоявал SQFP и BGA корпуси на ръка - с поялник и малко хитринки. Ако е изгорял процесора ще е по-трудно да се оправи, въпреки че съм сигурен, че можеш да си изпишеш и този чип, ако още се произвежда ефекта. Всякакви други ацп/цап-ове, памети, аналогови схеми, транзистори и др. са заменяеми, а както става ясно - тук е възможно да говорим за по-прост проблем. Процесорите обикновено МОГАТ да се оправят. Автора на темата, ако е от СФ, може да го донесе да хвърля едно око. Редактирано Май 11, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
bratmito Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 (Редактирано) Единствения шанс на тва устройство пак да проработи е проблема да е някъде в захранването вътре в самия ефект.Ако има някакъв вътрешен стабилизатор на напержение или някаква защита към захранването може да се провери,но ако не е там проблема направо го хвърляй. Evtim Djerekarov че може-може ,ама въпроса е струва ли си за такъв клас процесор да си играеш да търсиш чипове,та след това и да ги сменяш,ако изобщо ги намериш.Не се знае и на каква цена са ако ги намериш.Някой скоро беше писал за полеви транзистори J201 по 3 лв. и кусур парчето. Редактирано Май 11, 2008 от bratmito Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 11, 2008 Отговорено Май 11, 2008 (Редактирано) Обикновено не излиза скъпо. Въпроса е в какъв срок ти трябва. Повечето сложни чипове идват за не повече от 15-20 лв. Търсенето на повредата и ремонта, при предоставена схема, отнемат около няколко часа. Номера, е, че при сложна схема, може ефекта да събира прах разглобен с месеци, докато се намерят частите. Но нито е невъзможно - нито твърде скъпо, в повечето случаи. J201 е транзистор, който рядко се ползва, и почти не се внася. Решението е човек/група да си внесе количества евтино. По принцип скептицизма не винаги е добър съветник. Когато човек има рутина, няма голям проблем да ремонтира и по-сложно устройство. Представям си какво ще кажете за ремонт на електроника на нов автомобил - а има фирми, които с това се занимават. Редактирано Май 11, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Nikifena Отговорено Май 12, 2008 Отговорено Май 12, 2008 На два пъти съм се опарвал със зуум Два зума са идвали за ремонт и двата пъти не можах да ги оправя. Зуум се славят с това, че не си дават схемите, ползват двуслойна или 3 или 4 слойни платки, което значи, че дори и да имате елементарни познания от електроника ще е супер трудно да се оправи. С две думи развален зуум е 90% за боклука. Цитирай
Recommended Posts