Overdrive Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 (Редактирано) КИТАРНИТЕ ОЗВУЧИТЕЛНИ ТЕЛА НЕ СА ШИРОКОЛЕНТОВИ - ОГРАНИЧАВАТ СЕ ДО 5-6KHz И ВИСОКИТЕ НЕ СА ЖЕЛАНИ!!!!!!!! не ти трябва високочестотен горовител или такъв с конус - при дисторшън се получават хармоници във високите над тези килохерци, които ако се възпроизведат звучат като пръдня (меко казано) - разгледай истински кубета и кажи някъде ако видиш двулентово българските говорители са пълен компромис за китара - ако ти се заделят 100-150лв си купи Celestion 12" на старо - така поне имаш говорител за цял живот или потърси поне стари RFT (Вермона) или нещо подобно ако толкова имаш време и мерак те съветвам да не слушаш хората - Лени и ала-бала 15вата да си ходят при начинаещите, а ти си направи - тъпите малки кубета имат 2 опампа и едно крайно с TDA и за това няколко стотин лева си е пилеене на вятъра (според мен поне) за това слагаш един сансамп и крайно 100вата с готин 12" говорител и яко само ще спомена за "quad"-a на млад конструктор, че е доста недодялано копие на истински и НИКОГА не може да извади 200 вата, тъй като изходните транзистори ще изгорят при 150 - повече от 80-90 ме съмнява да вади освен това режимите му не са наред и един от разработващите го после пуска статия "как да оправим quad-a" където казва кое точно не е както трябва едит: той Парни Валяк го е казал това ама кой чете но ако си с хубав 12" 70-80вата са предостатъчни Редактирано Май 8, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 @bratmito - дюд, мислиш ли, така като четеш първия пост на темопускателя (нищо лично към него), както и елементите, които е подбрал, че успее да се справи със задачата за същото време като теб или друг човек с опит. Ако изобщо успее. Мисля, че и на metalhammer идеята беше подобна - говорим за конкретния случай, а не по принцип. Доста от писалите в темата си правят и сами разни джаджи с променлив успех и съм сигурен, че всички искаме да помогнем на фена и да му спестим пилеене на пари и загуба на време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Asmodey Отговорено Май 9, 2008 Автор Share Отговорено Май 9, 2008 (Редактирано) Такааа, благодарско на всички. И защо ли ми се струва, че всите сте седяли приклекнали, в гневен реверанс и готови да скочат. Не ме яжте, моето лично community мълчеше та рекох да питам вази. Очевидно е решението и леко тривиално - ще пазарувам комбо. Но да удовлетворя съветите на всички ми се струва `пцелютно невъзможно - от този не купувай, от онзи също. Но съвет - да търся старо(с риск) или да опра на сигурното и (крайно възмутително) дефинансиране с ново? Отново благодаря. И бира. Мисля си, че 12инчов говорител на вилата ще звучи добре, търпение нямам. Редактирано Май 9, 2008 от Asmodey Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 9, 2008 Share Отговорено Май 9, 2008 Аз всичко 2-ра ръка си купувам и няма проблеми. Има доста усилватели, които са ползвани под година и ги продават на 60-тина % от цената им в магазина. А са дефакто същите. Ти си прецени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 9, 2008 Share Отговорено Май 9, 2008 не те ядем, просто даваме съвети ако си купиш малко кубе, ако няма изход за външен говорител лесно може да се направи да има и да закачаш 12", но не се знае как ще звучи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts