Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Въпроса ми е защо някой дръмари държат лявата палка обърната , някаква скрита символика ли има ;) или пък си им е такава постановката или за да са различни нзм и аз точно за това питам :)

Забелязах го отдавна , във едно филмче на Mike Portnoy , а току що го видя и във едно филмче на Jojo Mayer , та реших да разпитам :)

а във темата биха могли да влязат и други въпроси започващи със защо ... защо не мога да спра да тропам ? по маси , столове , чаши и тем подобни :music336: защо няма вечни кожи и палки и така нататака :)

Е това филмче ме подсети и провокира да пусна темата.

кат се замисля май е заради различния звук :) щот кат едната е обърната пък другата не и става два различни звука :slap: стига съм мислил че ми стана топло.

Отговорено

До колкото съм чувал едно време като са ходили гвардейските барабанисти ?? или там както му се викат, барабанът по който са удряли е бил наклонен на една страна и за да не им се изморява лявата ръка е измислен този захват и от тогава до сега това е традиция.

Отговорено
Въпроса ми е защо някой дръмари държат лявата палка обърната

Защото изглежда яко и създава впечатление, че знаеш какво правиш! :music336:

Отговорено

Братко малко ти е глупав въпроса,ама не се обиждай!

Според мен Портной я обръща за повече сила на удара,а въпросното видео на Jojo Mayer , за хора които свирят с такава постановка е по-удобно да свирят перваза така, с обърната палка,за да я хванат по лесно след това,както прави и той на видеото!!!

Отговорено

Колкото до въпроса ти защо не можеш да спреш да тропаш по разни предмети........хм...и аз имам същата мания ;D,много дразня хората като почна да громам.

• 1 month later...
Отговорено

Аз мисля че вече трябва да спрем да го задаваме тоя въпрос за тропането,доказан факт е че да си барабанист не е професия а заболяване,всички ние си тропаме където ни падне,в повечето случаи обираме смеховете на околните,дразнещи писаци "СПРИ ЖИВОТНО ТАКОВА" и тем подобни изцепки,но на нас ни е пзволено,ние по принцип си тропаме,то инструмента ни е такъв,ще е страно един клавирист или китаритс да почне да се шекне по масата,тва го правят само пияниците по бирариите с ел нека се изложа аз утре няма да помня,аз спирам до тук щот съм животно