Newcastle United Публикувано Април 22, 2008 Публикувано Април 22, 2008 Вярно ли е,че когато струните са прекалено близко до грифа,се скъсява доста животът им? Примерно на моят толкова съм ги свалил,че ако не е включен баса,някой тонове въобще не се чуват,но пък когато е включен ,всичко е ОК и затова не ги вдигам! Цитирай
Басурендер Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Ти ма умря! Кво им пука на струните колко са далеч от грифа , че да имат по малък живот?.... Нормално е баса като не е включен да не се чува... Цитирай
Newcastle United Отговорено Април 23, 2008 Автор Отговорено Април 23, 2008 Две години свирех със Стаг,който почти не съм го включвал и си се чуваше,не знам защо си решил,че не можеш да чуеш какво свириш без да е включен баса,а Стага беше с висок гриф и затова се различаваха тоновете! Баба ми се с включен бас е свирила ! Цитирай
johniebgood Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 Зависи колко смяташ,че е живота на един комплект струни . За мен,при активно свирене е не повече от месец , за толкова мисля , че няма значение на какво разтояние от грифа са. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 ...при активно свирене е не повече от месец... Дори с истински струни? Чак пък само месец... Цитирай
johniebgood Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 ^ Говорим за активно свирене,в моя случай по 3 часа на ден , а и да не е толкова активно , мисля,че след седмица до 10-на дни , звукът им започва да потъмнява . Аз бих ги сменял всяка седмица , ама 60 кинта = 240 на месец , малко множко иде .А съм чувал , че по време на запис , на запад , се сменя нов комплект за всяка следваща песен... Цитирай
Newcastle United Отговорено Април 24, 2008 Автор Отговорено Април 24, 2008 Зависи колко смяташ,че е живота на един комплект струни . За мен,при активно свирене е не повече от месец , за толкова мисля , че няма значение на какво разтояние от грифа са. Еми и аз свиря по 2-3 часа на ден и сменям струните на два месеца (чак пък всеки месец,не ми се е налагало досега) и това време ми се струва нормално за смяната им,но пък с по-нисък гриф досега не съм пробвал и затова задавам този въпрос! Цитирай
johniebgood Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 Ок,не ти ли се струва,че след 10-ина дни звука става по-мътен? Цитирай
Newcastle United Отговорено Април 24, 2008 Автор Отговорено Април 24, 2008 Определено е така,да не говорим за след два месеца,но пък иначе идва доста солено! Цитирай
Bay Emo Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 Що се отнася до работа в студио, ги сменям за всяка песен. После има достатъчно репетиции на които им взимам здравето. Откакто минах на Elixir предполагам, че няма да е наложително да ги сменям толкова често, но бъдещето ще покаже. Цитирай
mexico Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Мда, съгласен съм - след около 10 дена свирене тонът става доста компромисен. При евтини струни ми се е случвало тонът да потъмнява и за една вечер живо свирене примерно. Едно питане - тия ЕЛИКСИР-и от къде си ги взимате? Цитирай
Dikata Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 еликсир са струните!много доволен сьм.и за китара и за бас са супер! Цитирай
Newcastle United Отговорено Април 27, 2008 Автор Отговорено Април 27, 2008 Едно питане - тия ЕЛИКСИР-и от къде си ги взимате? Аз не бих могъл да ти отговора,защото моите ЕЛИКСИР-и ми бяха към баса,а не съм ги купувал отделно,но доколкото знам Baby Thomas от форума предлагаше такива струни за бас и за китара,така,че можеш да се допиташ до него! Аз също мисля да го направя,защото са страшни струни-няма спор! Цитирай
Bay Emo Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Христос воскресе! Относно струните Elixir потърси съфорумника ни Baby Thomas. Аз ползвам неговите услуги и съм доволен. Цитирай
Recommended Posts