patient Публикувано Април 22, 2008 Публикувано Април 22, 2008 Прерових 90% от известното ми и-нет пространство за схема на този ефект, ама ударих на камък. Надеждата ми е някой руски сайt, ама понеже защото не са ми известни много такива моля за помощ. Изобщо ако някой е намирал схема на въпросния ефект или си го е правил нека ми сигнализира, моля. Да се купи струва 200$ та затова искам да видя какво толкова са навряли в него и ако мога да си го сглобя сам. Мерси предварително! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Не ти трябва. Направи си един металзон или дет метъл с драйв копче. След това променяй компонентите на входните филтри, и изходния еквилайзер. Би трябвало да получиш нещо доста близко, стига да имаш семпли на ефекта, които са чисти(без амп). Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 За сравнение можеш да използваш модела на ефекта в GuitarRig 2. Можеш да въртиш еквилайзаеа, и със плъгин - спектрален анализатор да видиш в кой честотен диапазон действат те, и с каква стръмност са. След това, можеш да поиграеш с входните филтри, докато звука стане достатъчно близък. Все пак това е транзисторен дисторшън. Цитирай
patient Отговорено Април 22, 2008 Автор Отговорено Април 22, 2008 За този ли DeathMetal говориш ЦЪК и какво имаш предвид като компоненти на входните филтри - само кондензаторчетата при лоу и хай пас филтрите, или изцяло подмяна на всички елементи по веригата на съответния филтър?! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 (Редактирано) Блоковете с 2N5088 в обратните връзки на първия и третия операционен усилвател представляват актични филтри(мисля, че са жиратори). Както виждаш, първия от тях е преди кривящите диоди, а вторите два - след тях. Най-вероятно първия прави средночестотен пик за да не "запушат" ниските честоти кривоча, и да не стане пръдлив, а след диодите, жираторите най-вероятно възвръщат честотната характаристика, усилвайки ниски и високи честоти. Редактирано Април 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
patient Отговорено Април 24, 2008 Автор Отговорено Април 24, 2008 А не мога ли да сложа едни 100к линейни потенциометърчета и на тия три блока и така да си спестя досадното запояване и разпояване в търсене на желания ефект?! Цитирай
Nikifena Отговорено Април 25, 2008 Отговорено Април 25, 2008 ^ Процедирай както ти е най-удобно. На това му се вика творчество Цитирай
patient Отговорено Април 25, 2008 Автор Отговорено Април 25, 2008 Всъщност ме светнаха, че идеалното решение за такива експерменти е ей такъв тестборд: Някой знае ли от къде в България мога да си купя подобно нещо?! Цитирай
patient Отговорено Април 26, 2008 Автор Отговорено Април 26, 2008 (Редактирано) Хммм.. А да знаеш случайно как се нарича това нящо на нашенски, щото ако тръгна да ровя из 260-те страници каталог на пичовете, може и за другия великден да успея да го намеря... Едит: А открих го наричало се Универсална платка... Редактирано Април 26, 2008 от patient Цитирай
patient Отговорено Април 26, 2008 Автор Отговорено Април 26, 2008 (Редактирано) Задължителна ли е употребата на 2N5088 или и друг NPN транзистор би свършил работа?! Редактирано Април 26, 2008 от patient Цитирай
Nikifena Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Сложи какъвто имаш. Бц550 е нискошумящ. Аз него ползвам за малък нпн. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 ^и по-добре да е "C" отзад, защото 5088 са с много гейн Цитирай
Recommended Posts