Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте пак,

някой ползва ли тази машинка наречена "drum tuner". Мисля, че е адски полезно и ще си поръчам такава джаджа.

Но все пак първо малко мнениея по въпорса. :)

RESPECT

Отговорено (Редактирано)

много са скъпи... моята ми излезе близо 200лв с доставката... иначе спор няма повече от полезна е,но не е задължителна тая джаджа. то е като при китаристите, почти всеки може да си настрои китарата по слух , но въпреки всичко използват тунери. лично аз откакто ползвам тунер рядко съм "разтроен".

Редактирано от kukls
Отговорено

Въпрос на личен избор !

Когато трябва особенно прецизно да си настроя барабаните, задължително ползвам тунера ! Примерно преди запис.

Друг въпрос е , че изобщо не е толкова лесно да се борави с тази машинка. Има си разни тънкости, които откривам с течение на времето.

Това не е излишна покупка за един добър барабанист !

Отговорено

И аз го имам, но много ме дразни... натегна 10 болта, първите 5 са се вдигнали повече и трее половин час се ебавам с него. :thumbs_up: И нещо не ми харесват настройките, които са дадени и за тва го използвам само като патерица до един момент, от там нататък на ухо.

Отговорено
И аз го имам, но много ме дразни... натегна 10 болта, първите 5 са се вдигнали повече и трее половин час се ебавам с него. :girl_witch: И нещо не ми харесват настройките, които са дадени и за тва го използвам само като патерица до един момент, от там нататък на ухо.

Примерните настройки са за jazz звучене !

Въпрос на вкус. Всеки може и трябва да си намери собствения звук !

Относно разстройването (като вдигнеш един болт се вдигат другите) - мисля, че или не поставяш добре в самото начало кожата да олегне с притискане с длан в средата, или правиш доста големи обороти с болтовете ?

Отговорено
^ И двете! :hysterical:

Някой от тук има ли го този на ТАМА? Сравнявали ли сте го с Дръм Дайла?

аз съм с теншън уача на ТАМА , но за съжаление нямам база за сравнение

• 8 months later...
Отговорено

от къде мога да си купя тунер за настройка на барабани, защото не мога да им изравня тоновете... мъчих се,но не става...

Отговорено

Аз си взех моя от тук! www.lidrum.com

Попринцип не мога да настройвам томове с него, но с мъките си съм забелязъл, че "трикът" като настройваш томове е да слушаш тонът в състейна да е възможно най-еднакъв между болтовете, а не тонът от първоначалната атака. Дано това прави логика. Иначе уредът не е абсолютно точен и на последно място винаги трябва да разчиташ на ушите си и за томове въобще не мога да се науча да го използвам! Успех! :)

Отговорено

Ми не помня точно, аз го поръчах и с педал и за това. Виж в този сайт колко е, прибави 20% ДДС и 2% мито. Доставката на целият кашон, който включваше кардан, тунер и ДВД беше около 80$... малко по-малко всъщност и беше експресна за 1 седмица!

Отговорено

Никога не съм ползвал тунер за барабани и не зная колко е ефикасен, а иначе ако не си го видял вече погледни тук!

Аз ползвам за настройването на моите барабани тунер за китара или ако наблизо има пиано или синтезатор :)

• 1 year later...