soulfly Публикувано Април 15, 2008 Share Публикувано Април 15, 2008 Здравейте пак, някой ползва ли тази машинка наречена "drum tuner". Мисля, че е адски полезно и ще си поръчам такава джаджа. Но все пак първо малко мнениея по въпорса. RESPECT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukls Отговорено Април 15, 2008 Share Отговорено Април 15, 2008 (Редактирано) много са скъпи... моята ми излезе близо 200лв с доставката... иначе спор няма повече от полезна е,но не е задължителна тая джаджа. то е като при китаристите, почти всеки може да си настрои китарата по слух , но въпреки всичко използват тунери. лично аз откакто ползвам тунер рядко съм "разтроен". Редактирано Април 15, 2008 от kukls Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
makedonetsa Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 Въпрос на личен избор ! Когато трябва особенно прецизно да си настроя барабаните, задължително ползвам тунера ! Примерно преди запис. Друг въпрос е , че изобщо не е толкова лесно да се борави с тази машинка. Има си разни тънкости, които откривам с течение на времето. Това не е излишна покупка за един добър барабанист ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny47 Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 И аз го имам, но много ме дразни... натегна 10 болта, първите 5 са се вдигнали повече и трее половин час се ебавам с него. И нещо не ми харесват настройките, които са дадени и за тва го използвам само като патерица до един момент, от там нататък на ухо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
makedonetsa Отговорено Април 17, 2008 Share Отговорено Април 17, 2008 И аз го имам, но много ме дразни... натегна 10 болта, първите 5 са се вдигнали повече и трее половин час се ебавам с него. И нещо не ми харесват настройките, които са дадени и за тва го използвам само като патерица до един момент, от там нататък на ухо. Примерните настройки са за jazz звучене ! Въпрос на вкус. Всеки може и трябва да си намери собствения звук ! Относно разстройването (като вдигнеш един болт се вдигат другите) - мисля, че или не поставяш добре в самото начало кожата да олегне с притискане с длан в средата, или правиш доста големи обороти с болтовете ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny47 Отговорено Април 17, 2008 Share Отговорено Април 17, 2008 ^ И двете! Някой от тук има ли го този на ТАМА? Сравнявали ли сте го с Дръм Дайла? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukls Отговорено Април 18, 2008 Share Отговорено Април 18, 2008 ^ И двете! Някой от тук има ли го този на ТАМА? Сравнявали ли сте го с Дръм Дайла? аз съм с теншън уача на ТАМА , но за съжаление нямам база за сравнение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flaw Отговорено Декември 21, 2008 Share Отговорено Декември 21, 2008 от къде мога да си купя тунер за настройка на барабани, защото не мога да им изравня тоновете... мъчих се,но не става... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny47 Отговорено Декември 21, 2008 Share Отговорено Декември 21, 2008 Аз си взех моя от тук! www.lidrum.com Попринцип не мога да настройвам томове с него, но с мъките си съм забелязъл, че "трикът" като настройваш томове е да слушаш тонът в състейна да е възможно най-еднакъв между болтовете, а не тонът от първоначалната атака. Дано това прави логика. Иначе уредът не е абсолютно точен и на последно място винаги трябва да разчиташ на ушите си и за томове въобще не мога да се науча да го използвам! Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flaw Отговорено Декември 21, 2008 Share Отговорено Декември 21, 2008 а колко парички ти излезе тунера? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny47 Отговорено Декември 21, 2008 Share Отговорено Декември 21, 2008 Ми не помня точно, аз го поръчах и с педал и за това. Виж в този сайт колко е, прибави 20% ДДС и 2% мито. Доставката на целият кашон, който включваше кардан, тунер и ДВД беше около 80$... малко по-малко всъщност и беше експресна за 1 седмица! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simon Отговорено Декември 25, 2008 Share Отговорено Декември 25, 2008 Никога не съм ползвал тунер за барабани и не зная колко е ефикасен, а иначе ако не си го видял вече погледни тук! Аз ползвам за настройването на моите барабани тунер за китара или ако наблизо има пиано или синтезатор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Ноември 25, 2010 Share Отговорено Ноември 25, 2010 (Редактирано) Искам да си взема тунер за барабаните,но се чудя кое от двете да избера? Редактирано Ноември 25, 2010 от enuffZnuff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Ноември 25, 2010 Share Отговорено Ноември 25, 2010 Тамския тунер е стандарт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Ноември 25, 2010 Share Отговорено Ноември 25, 2010 Е, Бисо - точно за това ли намери да се чудиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts