ronia Отговорено Януари 3, 2006 Отговорено Януари 3, 2006 аз пък съм благодарна за всеки път, когато някой от групата е проявил "неразбиране" относно гласовите ми възможности. било е някакво предизвикателство. дори накрая да не е станала интерпретацията, всички са научили нещо по пътя. така че Цитирай
Грация Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Аз пък имам проблем със себе си.. Гласът ми има поп звучене, а аз искам да пея Хард Рок. Като се стигне до авторска музика ще е в стил Evanescence (казвам в техен стил, защото за подобна музика не се сещам освен Nightwish), обаче докато се стигне до там.... А не мога да пея само техни кавъри.. Цитирай
Termy Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 @Грация: Гласът ти има такова звучене, защото пееш по такъв начин. Звученето идва от техниката на пеене. Примерно: мога да направя така, че гласът ми да "има" поп звучене, носово звучене, нежно звучене, грубо зеучене, дебело звучене, тънко такова, гърлено, дет, кор, пресипнало и т.н. Предполагам, че се досещаш - гласът ми не е кой знае колко уникален. И все пак си има нещо, които ти лягат по-добре и други, които - не чак толкова. П.П.: Все пак се съобразявай с гласа си (макар и не твърде много). П.П.П: Ама много се изфуках, а? Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Да не говорим колко допирни точки имат Hard Rock-ът и Pop-ът Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Ами май забравяме, че тембърът също има диапазон - тоест може да се променя до определена степен. По този диапазон също може да се работи (че и трябва). На мен затова ми е много тъпо някой като ме попита "Ти какво пееш?". Просто защото се опитвам да мога да пея всичко. Доколко успявам, вече е друг въпрос Цитирай
Грация Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Termy, да, така е - с различни техники звучиш различно, нали затова са измислени Искам да кажа, че без да използвам техниките, гласът ми не е рокаджийски, ама ще си го направя пък!! Цитирай
Termy Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Точно това исках да ти кажа. Гласът сам по себе си (никак не обичам тази фраза) е просто глас. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 Без значение дали си с рокаджийски, попаджийски или чалгарски глас, щом си вокалист, отношението към теб трябва да е подобаващо! (да се върнем на темата ) Цитирай
Грация Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 Corvus, отношението към всеки музикант в групата трябва да е подобаващо. За издевателства над вокала не може да се говори въпреки всичко, но и за останалите важи същото. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 а аз дали мога да стартирам тема за отношението към барабаниста и да плача с крокодилски сълзи в нея?ае стига,моля ви се... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 9, 2006 Отговорено Януари 9, 2006 Graciq, напълно вярно. И все пак вокала си е особена птица Кацко, моето впечатление ,що се отнася до барабанистите е , че (както, впрочем, и при басистите) се радват на най-доброто отношение от страна на другите членове на групата (като има и жени, вече, положението е друго, но сега да говорим за членове ), поради простата причина, че се намират адски трудно (питай ме мене - една година търсих). Но ти знаеш по-добре, де Цитирай
Recommended Posts