Apis Публикувано Април 14, 2008 Публикувано Април 14, 2008 Здравейте!Имам проблем - ходя на уроци от известно време , четох и търсих доста информация по въпроса , но все пак не разбирам как се постига наистина стабилна опора при пеене . Знам , че въздухът е основното и се старая да го използвам , обаче в един момент просто усещам , че не съм никак стабилна , вследствие от което тонът се качва в гърлото и звуча като оскубано пиле Някакви съвети , помощ ? Благодаря предварително ! Цитирай
Чаената Ян Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Всичко е въпрос на опит. Когато го правиш всеки ден, винаги, без да се отпускаш и да кръшваш от правия път, тогава ще стане навик и следователно няма да го мислиш, а просто ще си става. Коремно дишане му е майката и бачкане. Цитирай
XeRo Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Яко коремно дишане, както каза и яко пеене с часове и всичко, което си си сложила за цел ще стане Цитирай
Apis Отговорено Април 14, 2008 Автор Отговорено Април 14, 2008 аз попринцип полагам доста усилия , но пък вие ме убедихте , че може би не са достатъчни и трябва още ... ще ви послушам , благодаря за отзивчивостта ! Цитирай
Чаената Ян Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Сега се сетих, ако тонът ти се качва в гърлото да не е проблем на постановката на гърлото.Т.е. постановката на пеене в частта използване на правилните резонаторни кухини и самото гърло. Защото ако не подпреш тона, то ще ти свърши въздуха. Но ако гърлото изневери - тогава ще има и лошо звукоизвличане. Цитирай
Termy Отговорено Април 18, 2008 Отговорено Април 18, 2008 Първо трябва наистина да схванеш, какво трябва да правиш. То не е голяма философия, така че най-вероятно вече занеш. Останалото е само упражнения и това е. Няма спасение Цитирай
Recommended Posts