Overdrive Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 идеята на Фендер е била китари лесни и евтини за производство и обслужване - когато е мислил телекастера (или както му е ранното име) едва ли е гледал по плътен или с повече високи звук или кое има повече състейн при много гейн щото тогава не е имало дистер Цитирай
sevenstring Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Да не забравяме и едно чисто механично удобство на neck-through: по-голяма ефективно използваема дължина на грифа (по-лесен достъп до високите позиции). Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Това вече е много относително, и се отнася повече до конкретния дизайн на всяка китара. Има както болт-он китари с труден достъп, така и нек-сту/сет нек китари с толкова труден достъп. Има и болт он китари с много лесен достъп, както и такива с ергономично оформена пета на грифа(Ibanez, например). Цитирай
BlindVictim Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Моите лични предположения са, че китара с bolt-on гриф, и tune-o-matic бридж ще има толкова, или повече състейн от китара с нек-тру гриф и фендерски бридж, както и осезаемо повече състейн от нек-тру китара с флойд. Дължината на скалата също е различна при gibson и fender, от което се различава натягането на струната. Така че сравнението не знам дали е уместно. Освен това при fender струните минават през тялото, а не са хванати отгоре, което би трябвало да дава повече състейн. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Дължината на скалата е различна, но и дебелините на струните, които хората слагат също са различни, от което може и да се компенсира разликата в напреженията. Плюс това, при подходящо оразмерен гриф, tune-o-matic бридж може да се сложи и на китара със стандартна мензура. Това къде са захванати струните не знам до колко увеличава състейна. При тун-о-матик, самите седла са затегнати с винчета, и самата основа, на която фактически стъпва струната е по-стабилна. При фендер бриджовете, за сметка на безспорните им удобства, седлата могат да се движат леко със струната, от което да се получава някакво малко допълнително демпване. Много хора казват, че седлата от ЦАМ демпват повече от старите ламаринени седла, използвани при старите фендери. Цитирай
9teen8t9 Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 мерси на cRyStaL_gUiTaR и Evtim Djerekarov . супер изчерпателни отговор Цитирай
metalmorphosis Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 Само за ТОМ не разбрах каква му е офертата. Разбрах само,че е по неудобен,защото не можели да се регулират струните поотделно. А плюсовете? Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 13, 2008 Отговорено Април 13, 2008 мерси на cRyStaL_gUiTaR и Evtim Djerekarov . супер изчерпателни отговор Моля моля, споделих каквото знам, аз мерси на Evtim че допълни Цитирай
Recommended Posts