Sturmfuhrer Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 Не съм затворил, само за да видя колко още можете да се изложите и двамата... Добре, че имаме такъв админ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
adXok Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 Аз не разбирам от усилватели и лампи, транзистрои и резистори, бобини и диоди, кондензатори и бушони... Но... Явно мистър Вай оказва огромно влияние сред много от нас. Налбантов го доказва дори и без "наследството на Карвин". Моля те Митак... добър китарист си, но слаб музикант (все още). Някои твои идеи са добри, но пак ги осираш с вайски похвати. А за звука да не говорим. Едно за теб към нула цяло и девет девет вайски! Кога ще чуя твоите неща? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 МИР!!! СОРИ чЕ СЕ РАЗПАЛИХМЕ МАЛКО, НО... И ОТ ТАКИВА МОМЕНТИ ИМА НУЖДА!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Автор Share Отговорено Юли 19, 2005 МИР!!! СОРИ чЕ СЕ РАЗПАЛИХМЕ МАЛКО, НО... И ОТ ТАКИВА МОМЕНТИ ИМА НУЖДА!!! еми мир де сега като съм пуснал 20 демота и се кефя на звука си и подражавам на вай и айде Бой Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Автор Share Отговорено Юли 19, 2005 Кога ще чуя твоите неща? нема да е скоро уча се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 МИР!!! СОРИ чЕ СЕ РАЗПАЛИХМЕ МАЛКО, НО... И ОТ ТАКИВА МОМЕНТИ ИМА НУЖДА!!! еми мир де сега като съм пуснал 20 демота и се кефя на звука си и подражавам на вай и айде Бой Митак, проблема не е в това... Ти все пак си отдавна във форума, уважаван си тук. И ние ти се кефим на таланта и на звука. Това добре... Но мисля, че понякога злоупотребяваш с авторитета си тук и си позволяваш така да се каже гавра с участници във форума, и то съвсем неоснователна... Например, когато някой ти каже нещо и ти например не го харесваш това мнение - кажи нещо от сорта - "да, благодаря, ще помисля, може би си прав и т.н.". Според мен е гавра да влизаш ребром от сорта на - "три- четириаксис ала бала и т.н; ... ще прочетеш за мен ... ". Помисли си все пак... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 АЙДЕ НАЗДРАВЕ ПАК И СТИГА ТОЛКОЗ ПРОСТОТИИ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Автор Share Отговорено Юли 19, 2005 МИР!!! СОРИ чЕ СЕ РАЗПАЛИХМЕ МАЛКО, НО... И ОТ ТАКИВА МОМЕНТИ ИМА НУЖДА!!! еми мир де сега като съм пуснал 20 демота и се кефя на звука си и подражавам на вай и айде Бой Митак, проблема не е в това... Ти все пак си отдавна във форума, уважаван си тук. И ние ти се кефим на таланта и на звука. Това добре... Но мисля, че понякога злоупотребяваш с авторитета си тук и си позволяваш така да се каже гавра с участници във форума, и то съвсем неоснователна... Например, когато някой ти каже нещо и ти например не го харесваш това мнение - кажи нещо от сорта - "да, благодаря, ще помисля, може би си прав и т.н.". Според мен е гавра да влизаш ребром от сорта на - "три- четириаксис ала бала и т.н; ... ще прочетеш за мен ... ". Помисли си все пак... Аве френд колко съм уважаван не се знае но съм отдавна не се връзвай има място за всички на земята ни... Бтв имаш яка апаратура само за завиждане Поздрав Митко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 Да говорим по същество... Това което исках основно да кажа за корекциите, (от простотии не остана време да ти кажа, пък ти не остана време да чуеш), може и да го знаеш, а ако не... Исках да споделя, че всеки лампов амп има свой "характер" като става дума за корекциите. Това съм го чел и проследил за цялата гама Меса продукти - със сигурност. Става дума за следното... Еквилайзера на тези апаратури не е просто коректор на тона в даден диапазон. Той влияе по специфичен и различен начин за различните апаратури. Вероятно това зависи най-вече от схемите които се използват вътре в тях, така или иначе не разбирам от електроника... Например - когато коригираш МИДЪЛ-ите на паратурата, това не означава (за ламповите апаратури), че средите просто се отнемат или добавят в саунда. При ламповите апаратури при корекция на един диапазон, веднага драстично може да се промени друг. Това е специфично и в различна степен за различните апаратури, и е съвсем различно от проста корекция на тразнистрорен амп например... Увеличаването на средата, в твоето кубе може да уплътни баса, или да изостри високите, защото така лампите реагират при промяна на корекциите (взависимост от архитектурата на апаратурата). Това съм го чел и ти гарантирам за достоверността му. Пак казвам обаче, че това е много специфично за различните лампови апаратури. Например това взаимно влияние на корекциите е тотално различно при различните апаратури на една и съща фирма - МЕСА БУГИ например. И това е много интересно и странно в същото време! Затова просто виж как твоята апартура реагира на промяна на корекциите и ще откриеш много нови неща сам докато работиш с нея. Затова когато ти казах пробвай да напънеш малко МИДЪЛ-ите, би означавало едновременно от самосебе си да уплътниш баса или обратното - да изостриш средите (а вероятно можеш да постигнеш без да искаш и някоя приятна окраска, докато варираш в корекциите). Просто си поиграй повече с апаратурата, но това което със сигурност мога да ти кажа и може и много други китаристи ще се съгласят е - ЧЕ ИСТИНСКА ВАРИАЦИЯ В ТОНА ИМА САМО С ЛАМПОВИТЕ АПАРАТУРИ. Всичко друго е почти половинчато... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 това което говориш не е ли свързано с фазите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 това което говориш не е ли свързано с фазите? @Фюрер, наистина нямам идея. Нищо не разбирам от електроника, но това е начина по който раличните честотни ленти се дърпат една друга, т.е. като буташ едната - другата отива нанякъде, но не е задължително да е в същата посока, това е цялата завръзка. Не зная защо е така, но е така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Автор Share Отговорено Юли 19, 2005 ето звука от снимката на моя амп. това е любимия ми звук http://www.cmusicforum.com/dimitar/SoloSet...gacyDimitar.mp3 иначе напълно съм наясно какво говориш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 Тва което казва визеодан е истина. Всичко е супер просто при ламповите машини еквалайзера трите птенциометъра за корекции за пасивни и свързани заедно и като завъртиш единия променяш параметрите на другия. Всичко е една голяма RC верига . Този похват е съпер стар но явно досега няма какво да го измести . Може би защото китаристите сме си малко консерви. При различните усилватели меса буги примерно просто стойностите на RC веригата са различни и затова като цяло и еквалайзера работи различно - свързването е същото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 На мен ми звучи супер! В първия момент имаше нещо което малко ме издразни,но после се сетих че си с Ibanez и всичко си дойде на мястото!Някак си Ibanez-ите (имам предвид металските модели) звучат много Flat! Нищо против нямам Ibanez, просто търся друг звук! Иначе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Share Отговорено Юли 19, 2005 ето звука от снимката на моя амп.това е любимия ми звук http://www.cmusicforum.com/dimitar/SoloSet...gacyDimitar.mp3 иначе напълно съм наясно какво говориш. Звучи добре, но не мога напълно да преценя, все пак го слушам на комп-а си, и изобщо едва ли чувам реално... Това което ми прави впечатление на първо слушане е, че по високите струни има добър "пробив" така да се каже - интересна среда, чува се, наистина. Пробвай сега да видиш (само от интерес) ако надупиш средите още малко - накъде ще те завее, т.е. кое друго ще мръдне с тях. Дочувам нормален състейн, предполагам, че свириш само с кубето и с нищо друго като драйв... Като забиеш квинта+октава не мога да чуя добре, щото за съвсем кратко и не чувам басите, но и на тез говорителчета на комп-а ми как да ги чуя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts