Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Предлагам следните ноти:

Седем джаз теми с импровизации за цигулка

Импровизации : Стефан Грапели

Съставител и транскрипция : Владимир Михайлов

Издание, подобно на двуезичните - от лявата страна е оригиналната тема, а от дясната - импровизация върху нея, изпълнена от джаз цигуларя Стефан Грапели.

Можете да ги намерите в книжарницата на Съюза на композиторите в София, в нотните книжарници в Пловдив, както и да контактувате лично с мен.

Отговорено (Редактирано)

Аз, като щрайхист - джазмен, имам около 30-ина негови албуми...Доста са със Джанго Рейнхард /3-пръстият китарист - емблема на циганския джаз/, имам и с класическия цигулар Йехуди Менухин...То като свириш 50 години в един стил-някак си...:)

Редактирано от MDFk
Отговорено

Грапели със Джанго е класика.И Джанго между другото е свирил само с 2 пръста на лявата си ръка-ИЗРОД АБСОЛЮТЕН :(:(:happy:

Владо

Отговорено
И Джанго между другото е свирил само с 2 пръста на лявата си ръка-ИЗРОД АБСОЛЮТЕН   

В началото на кариерата си свири нормално, но след пожар (човекът си е живеел с циганите в катуна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) става инвалид и може да движи само 2 пръста на ръката си. Учи се да свири наново и продължава .. . . . . . . :bravo: Луд!

Друг джаз китарист с подобна съдба, който харесвам е Пат Мартино - преживява тежка мозъчно операция, губи паметта си и не може да свири. Вадил е собствените си записи (!!!!!!) и след период от няколко години за възстановяване започва пак концертна дейност, албуми и пр.

Отговорено (Редактирано)

Новия Пат Мартино според мен е даже по-добър и от стария.Страшен е,виждах го наколко пъти на живо!

Владо

Редактирано от MDFk
  • 1 month later...
Отговорено

Сори за офтопика: тоя Пат Мартино май имаше един албум в който млатеше яко някаква смесица от джаз и български фолклор, а имаше и един много манияшки микс от всякакви парчета - страшно умело подбрани. За същия ли говорите?

• 8 months later...
  • 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

В компютъра си имам работните файлове. Крайният продукт е на хартиен носител. В Пловдив джаз темите с импровизации могат да се намерят в нотната книжарница във филхармонията, както и в тази на АМТИ.

Успех!

Влад

п.п.

Ако познаваш Мая Тодорова - тя може да ти ги покаже.

В.

Редактирано от Vlad
Отговорено
В компютъра си имам работните файлове. Крайният продукт е на хартиен носител. В Пловдив джаз темите с импровизации могат да се намерят в нотната книжарница във филхармонията, както и в тази на АМТИ.

Успех!

Влад

п.п.

В.

аз лично я познавам тя преподава в моето даскало

• 6 months later...
Отговорено

Успех!

Влад

п.п.

В.

аз лично я познавам тя преподава в моето даскало

Има ли ги тия ноти още в съюза на композиторите

Отговорено (Редактирано)

Да, има ги. Ако имаш интерес можеш да ги вземеш и от мен - да се видим, да се знаем...

Използвай личните съобщения, ако искаш да се разберем.

Редактирано от Vlad