Jump to content
Българският форум за музиканти

Несъвместимост на Smf от Yamaha Dgx 520 с компютъра


dedo pop

Recommended Posts

Здравейте.

След като направя някакъв симбек, примерно един стил с мелодия, го записвам в SMF. След това прослушвам SMF файла на компютъра с идеята да го конвертирам в мр3 или audio CD, за да може да се чете на уредба. Но, това което чувам на компютъра, няма нищо общо със звука от синтезатора. Почти всичко е променено. Примерно сопрано саксофона звучи като приглушен кларинет. Компютъра ми е с дъно гигабайт 965-ДС3 с вграден звук Realtek, с WIN XP SP2. Като се разрових в настройките, видях че устройството, което просвирва мидита е Microsoft GS Wavetable SW Sinth. Друго устройство, което да просвирва мидита няма. Съпругата ми е учителка и чат пат ми дава задачи да направя по някой симбек. Засега ползвам изхода за слушалки на синтезатора, но внася прекалено много шум. Какво мога да направя по дадения проблем? Звукова карта? И ако трябва да я сменя, каква бихте препоръчали.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друже, попрочети що е то МИДИ и много неща ще ти се изяснят. DJX, доколкото си спомням, не е със GM набор от звуци (даже май и XG не е). Затова е съвсем нормално да чуваш други звуци, когато възпроизвеждаш МИДИ файл през друг звуков модул (в твоя случай M$ GS). По въпроса за звукозапис и многото шумове - през вградената карта ли записваш? Ако да - през линейния или през микрофонния вход? Доколкото разбирам, целта ти не е професионален звукозапис, та няма смисъл човек да ти препоръчва нормални звукови карти, щото цените им почват от 500 лева - ако някой ти твърди, че има такива за 100-150 лева или лъже, или е пълен лаик в тази област.

С каква програма записваш? Как са ти настроени входните нива на синтито?

Когато си отговориш на тези въпроси, ще си изясниш къде е проблема, а това вече е 85% от отговора...

Успех!

 

P.S. казва се плейбек (от англ. play - свиря и back - отзад) сингбек (sing - пея) е заедно с пеенето, което се съмнявам, че записваш в DJX-a.

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за DGX с 88 клавиша, не DJX.

 

Ако работиш с някаква секуенсърна програма, инсталирай си VST инструмент, който е съвместим с GM. Има и самостоятелни софтуерни MIDI плеъри, които могат да ти изкарат аудио файл от MIDI, после го записваш на диск и готово - без нищо да минава изобщо през картата, каквато и да е тя. При всички положения обаче очаквай малко или повече различно звучене: всяка MIDI банка има своя представа как звучи саксофон, както при синтезаторите.

 

P.S. Баси, "друже", пет пъти обиждаш човека с един пост само. Наистина не разбирам тези изцепки с цените на картите и "професионалния запис" за какво са. Коя нова професионална аудио карта има GM? Ясно е какво се пита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Привет. Благодаря за отговорите до тук.

Винаги съм мислел, че симбек е музиката, която се пуска и се пее заедно с нея. Надявам се да ми простите това незнание.

А на синтезатора пише General MIDI, Style File, XF и XG Lite. Та се надявах, че е съвместима. Тъй като ми се налага закупуването на звукова карта по други причини, се интересувах каква трябва да намеря, за да ми върши и работата със синтезатора. Но суми над 150 лв. за моя случай са неоправдани. Надявам се да намеря някакви свястна с добър микрофонен и линеен вход за да елиминирам донякъде шума.

Редактирано от dedo pop
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се решава много лесно-просто си инсталирай виртуален саунд модул на Ямаха и в миди настройките на плейъра,с който просвирваш файла го определи като устройство за миди аут.След това си записвай с която искаш програма направо от плейъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.S. Баси, "друже", пет пъти обиждаш човека с един пост само. Наистина не разбирам тези изцепки с цените на картите и "професионалния запис" за какво са. Коя нова професионална аудио карта има GM? Ясно е какво се пита.

 

Не съм имал намерение да обиждам когото и да било. Идеята ми за сносна карта беше нещо, с което да си запише човека по аудио път синтезатора в компютъра, без да се налага да преназначава звуци в МИДИ файла. Относно модела - съжалявам, явно съм сбъркал, но въпреки всички стандарти и до ден днешен Ямахите (самосвирки) звучат по-добре със panel звуците си, а не със XG, нищо, че си е тяхна разработка. Затова не мисля, че някое Одиджи ще е адекватно за дадената задача - в см. ще е неоправдан разход на средства с минимален (в случая) резултат. Даже си мисла, че в този случай дори и вграденото аудио би свършило работа - с подходящи настройки и без претенции за студиен звук, разбира се.

Още веднъж се извинявам, ако някой се е почувствал обиден от моя пост - не това ми е целта!

Успехи!

P.S. Относно виртуалните Ямаховски модули - въпреки, че съм си фен на Ямаха, тези модули (или поне "достъпните" :offtopic-001: )са кошмарно бъгаво и товарещо компютъра нещо. Е, ако човек е с Quad Extreme, това сигурно няма да е проблем...

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз наистина се извинявам, че вчера не ми беше ден <_<

Въпросът беше само за конкретна цел какъв е най-близкият шорткът, за да се направи задоволително.

Иначе ъпгрейдът, разбира се, винаги е хубаво нещо.

Поздрави

Редактирано от Roevers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Относно виртуалните Ямаховски модули - въпреки, че съм си фен на Ямаха, тези модули (или поне "достъпните" :slap: )са кошмарно бъгаво и товарещо компютъра нещо. Е, ако човек е с Quad Extreme, това сигурно няма да е проблем...

 

Имаше такъв период,но аз от 3 години съм с Yamaha XG SoftSynth S-YXG50 Ver.4.23.14 WDM US-S for Windows XP

и нямам абсолютно никакъв проблем.Ако искаш мога да ти го пратя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Но май ще е по-полезен на автора на темата - аз (засега) се оправям с един Motif Rack - вярно, малко остаря, но върши работа все още! :hysterical:

Успех на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.