Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Вчера работих малко по звука на това, което се предполага че някой ден ще бъде предстоящият ни албум. Нищо не е финално, нещата са доста груби от към свирене, и аранжимент, барабаните не са окончателни, липсват някой елементи, но моята идея по скоро беше да се опитам да избера някакво звучене като цяло. И това е първия вариант който ми дойде:

http://media.putfile.com/untitled-76-33

та... как ви се струва? това би трябвало да се получи най-доброто нещо което съм правил досега, така че конструктивни предложения от хора, които са компетентни в областа не са излишни :)

Отговорено

Ето малко конструктивна критика: Китарите дразнят в областа около 4-5khz и са доста транзисторно/софтуерно звучащи. Барабаните са малко thin и на бързите места си личи, че са семпли, томовете напомнят на пластмасови кутии. Бас китарата е приятна, но като че ли прекалено силна.

Отговорено

дам китарите са записвани чисти с идеята по нататък да ги реампна ако се наложи

тва за китарите мн хора го казаха, но аз забелязвам че в момента това е новия тренд

а томовете наистина са доста зле - почти не са пипани :)

ще ъпдейтвам темичката с прогрес

Отговорено

барабаните са тихи -

sd-то е много тихо.

касата може да е по-мека, по-тежка

фуса има много високи, тънък е

и изобщо чинелите имат някви високи (9-10kHz),

които дразнят

китарите са някак разпиляни -

много са панорамирани:)

иначе ми харесват като звук

силни са, но това е поправимо

баса е ок

:)

Отговорено

Аз лично нямам проблем относно софтуерния китарен звук, но си представям музиката ви с по-плътни китари. Това се получава с наслагвания (не знам на този запис дали си дублирал ритъм китарите),но и една идея повече ниски мисля само ще подсили търсения ефект. Предполагам други хора тук няма да се съгласят с мнението ми, но аз лично слагам доста бас на моите китари и така ми харесват.