keeper Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Забравихте в тази тема може би най-реалистичният начин за свирене с миди клавиатура - Гига студио и прилежащите му семпли, вярно че едно пиано е около 3-4GB но пък е пиано та дрънка - не е синтез за разлика от VSTi инструментите. Аз бих класифицирал нещата така: 1. Гига семпли 2. Акай и други 3. VSTi 4. DXi 5. Разни други стенд алоун бичкии. Ако искаш стариа кииборд да стане стоунуей - грабвай Гига и дерзай. Цитирай
synchu Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Леко уточнение - VSTi е "протокол" (грубо казано) - дали е синтез или е семплер е встрани от тематиката. С други думи има и VSTi семплери - Kontakt, VSampler, sfz например... Цитирай
alxlz Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Ами то и Gigastudio може да се пусне като плъгин в Cubase ... Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 11, 2005 Автор Отговорено Юли 11, 2005 Това Гигастудио има ли го в twins-a. И второто ми въпросче е, моята машина (1.7 Gh, i 640 Ram) това ще го издържи ли?!? Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Само да добавя, че за работа с плъгини в реално време е важен процесора, след това звуковата карта и чак накрая е RAM-а. Цитирай
synchu Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Само да добавя, че за работа с плъгини в реално време е важен процесора, след това звуковата карта и чак накрая е RAM-а. e пак малко общо си го дал дъ_горъре, ма' блек метъл мен ... За плъгини за обработка на звука това е така 100% (че даже и 110 )... За плъгини/инструменти - тип семплери - РАМа е от доста голямо значение (даже основно), особено при големи библиотеки - при по-малки библиотеки, когато се налага ре-семплиране тогава процесора е по-важен. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Семплерите са друга хава. При по-старите наистина требе RAM, за да се кешират семплите, но без CPU Power, ептен гориш Освен това, новите семплери ползват HDD Streaming и пак не ти трябва много RAM. Real time signal processing = CPU. Процесорът процесва сигналът за процесване, иначе нямаше да му викат процесор. Цитирай
synchu Отговорено Юли 11, 2005 Отговорено Юли 11, 2005 Дюд, аз с таз баница се занимавам прекалено дълго, за да може да се каже кратко Процесор за семплера трябва най-вече при ре-семплиране (а стрийминга си е кеширане, но за да става плейването бързо си требва семпъла да е в РАМа), че Фурие добре ги е замислил ама много сметки требват.... Ако библиотеката е голяма, което означава, че има семплирани повече ноти, с различна динамика, не се налага като удариш клавиша семплера да променя височината и/или силата на тона, демек не трябва изчисление, за целта обаче трябва семпъла да е зареден в паметта... аре хеви метъл и да не ги мислим чак толкоз тез неща -те на 'ората им плащат за целта пък на нас само ни е интересно Цитирай
Recommended Posts