Yiwigi Публикувано Юли 4, 2005 Публикувано Юли 4, 2005 Въпросчето ми е, коя програма е по-подходяща просто за свирене (за синтезатор става дума де) с готините VSTi-та. За записване стана ясно, че Кюбейса води по точки, но от това което прочетох останах с впечатление, че не е съвсем подходяща ако искам просто да си дрънкам. Струва ми се, че някой беше писал, че Reason-a бил по удачен ако човек иска да се упражнява или нещо подобно! :think: . Дайте малко ум и разум на една започваща сега да се занимава с музикалния софт душа Ще съм много благодарен... П.С. И още едно нещо ме вълнува напоследък...като инсталирам едно ВСТ като The grand (примерно), то може ли да се ползва с различни програми?? Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 кво значение дали ще си с Nuendo или някой резнат cakewalk ако питаш мен - научи се на по-сложен софт. Дали ше дрънкаш или не, кво значение. Всички дрънкаме , и да vst-то можеш да ползваш с каквото си искаш в една операционна система, стига то да поддържа vst, копваш dll-a в съответната директория и готоо. Сонара преди имаше някъв адаптер, не знам 4 дали е така, но стартираш адаптера и той ти открива всички vst и останалите циганийки по компа и така . ако компа ти е доста умрел зареди си някаква по-стара версия, но ако е поне п3 или еквивалент на АМД начи не би трябвало да имаш проблеми със софтовете/хостове/мутитракъри или там каквото и да е. По-важна ти е оптимизацията на пц-то и така Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 4, 2005 Автор Отговорено Юли 4, 2005 Сега ще карам по ред, че много нови въпросчета изникват в мен 1. Какво ще рече сложен софт?!? Cubase i Reason минават към лесните ли 2. Какво значи една операционна система да поддържа ВСТ-та? Това не трябва ли да зависи от саунд картата ми и Рам основно? 3. Как да постигна въпросната оптимизация на пц-то? Като отворена книга съм в момента...пиши, пиши амиго... Цитирай
musicman Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Ето ти няколко бързи отговорчета 1. Cubase е сложна, Reason не толкова. Това, което трябва да знаеш е, че двете програми служат за различни неща. Съвет: Научи Cubase. Всъщност ако искаш само да си дрънкаш за какво ти е програма въобще? 2. За да подкараш някакви VST плъгини ти трябва програма, която да ги поддържа, например Cubase, Cakewalk, както и доста други. Операционната система не е от значение стига на нея да можеш да подкараш такава, програма, която поддържа VST плъгини. Естествено колкото по-добри характеристики има компютъра ти (РАМ, процесор, звукова карта, дъно, дискове и.т.н) - толкова по-добре. 3. За оптимизация на PC-то имаше дискусии във форума. Потърси. Ако ползваш XP ето ти един линк Успех Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 (Редактирано) начи имах предвид за една ОС, че зареждайки някакво vst всичко, що ти поддържа vst или самото vst като standalone ще бачка, дали ще е sonar, дали ще е cubase няма нужда да зареждаш отново vst-to за всеки host, сещаш ли се. Дори и 2 ОС-ми да имаш ако имаш семплери на двете по отделно можеш да си качиш някъде библиотеката и без значение на кой уиндолс си да му кажеш къде в пц-то ти се намира съответната библиотека, но това е ако имаш повече от 1 ОС пп на мен преди време ми препоръчаха да се науча да бачкам на продуктите на steinberg по простата причина, че ако искам да отида в студио проектите ми трябва да са правени на cubase например, тъй като повечето студиа бачкат на него. Не става от сонар проекта да отида и ..... Редактирано Юли 5, 2005 от peshoy2k Цитирай
mengel Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Ювиги, ако си с MIDI клавиатурка добре, ама ако си имаш клавир? Или не те кефи звука ли, кво? Все пак и аз да кажа мнение: с Рийзъна можеш да си дрънкаш без проблеми. Също и с Кубейса, където можеш да използваш саунди на синтезатори, като ВСТ инструменти (Pro53, B4 и др.). Така, че аргасвай и с двете Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 5, 2005 Автор Отговорено Юли 5, 2005 Mерси на всички за съветите! Поне сега знам, че ще направя както си бях решил - ще се хвана здраво да ръчкам Кюбейса!! @Менгел - ами аз си имам синт, ама....човека е от 88 година!!! Сериозно морално остарял... Иначе като цяло звуците са прилично, единствено пианото убиви рибата - колко е грозно не е истина! Леле като свърши тая скапана сесия, така му се нахвърлям!!! Цитирай
Topsun Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 cubase e перфектната програма.reason също!наистина обаче трябва готина карта и яко рам за да можеш да свириш с "някои" свирки...това мисля,че е хавата.. Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 за свирукане, както сам се убедих asio4all и става и с картата на дъното, но зависи и от машината. при мен с картата на дъното латенцията е 2,93 с леки поп ъп, но става, а с ему 1212 2 мс без поп-ъпове, но звука е различен и нивата са различни - конвертори му е майката, но това е др тема Цитирай
toshevski Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Аз използвам Reason и мисля че тя е доста удачен вариант, тъй като всичките пачове на семплъри и синтесайзери могат да се зареждат и да се просвирват. А и за запис е добра, но пак си остава проблемът с това, че тя използва нейни си формати (както и че не поддържа vst и dx. Но пък лично на мен ми е доста удобна за работа. Цитирай
phile Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 А и за запис е добра, но пак си остава проблемът с това, че тя използва нейни си формати (както и че не поддържа vst и dx. Но пък лично на мен ми е доста удобна за работа. запис на какво?!?!?!?! На аудио ли?!!? Как по-точно?!?! ... Реазон е дърво точно поради това че етолкова затворена платформа.... "тъй като всичките пачове на семплъри и синтесайзери могат да се зареждат и да се просвирват" Да не би на другите да не могат?!!?!? Айде не се излагай!!! Цитирай
toshevski Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 За запис е само удобна (добра не е- моя е грешката) - поне за мен, а за пачовете лично на мен ми харесват най- много на Reason и тези, които са пройзведени от други пройзводители пак за Reason! А както гласи темата това е по- важното в случая. :read: Цитирай
phile Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 а защо мислиш че един VST Host с каквито си искаш синтове и самплери и възможността да го препараш през каквито си искаш процесори след това ще е по- лошо решение?!?!? Или наистина смяташ че с затворената си архитектура Reason все пак е по-удобен/полезен??!?!!? Мисля че си в грешка.... А за записа -- до колкото зная Reason не поддържа аудио рекординг така че как го правиш това не знам .... или имаш в предвид запис на миди-то?!?!?! За което повечето от VST Host-овете имат по добри възможности за редакциа на миди-то ...... За пачовете -- повечето рефили които стигат до вас са от АКАЙ цд-та , така че за самите библиотеки няма смисъл да говорим -- света извън Reason е много по-богат в това отношение -- P.heads те първа навлизат...... Хахах библиотеки с сампли да искаш .... И НЕ, ТИ не си прочел правилно!!!!!! НЕ Е ТОВА КОЕТО ГЛАСИ ТЕМАТА!!!!!!! Има огромна разлика между пачове за самплери и "В отговор на Коя програма е по-подходяща?".... Така че айде, please, не ми се прави че ставаш смешен! Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 6, 2005 Автор Отговорено Юли 6, 2005 Благодаря на всички, които помогнаха и дадоха мнение! Цитирай
toshevski Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Виж phile, май говорим на различни езици и няма смисъл. Това, което покрива мойте нужди го намирам за сега в Reason, а това, че явно ти си решил да наложиш мнението си не го разбирам- в крайна сметка този форум е за излагане на мнение, а не за налагане! Аз не ти говорех, първо- за директен аудио рекординг- а за миди (за аудио ползвам Wavelab), второ не се занимавам професионално със звукозапис, трето има и други освен Акай! Мисля, че бях изчерпателен и приключваме темата (поне от моя страна)! Айде със здраве! Цитирай
Recommended Posts