Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем


axxess

Recommended Posts

Щом ще не можеш да изсвириш нищо на 2 струни, а ходиш от 2 месеца на учител, тогава има няколко варианта, за които се досещам:

 

*********************************************

*********************************************

1. Ходиш на учител по веднъж в месеца.

 

2. Учителя ти е пишман - учител, който не те учи на нищо.

 

3. Нямаш никаква музикалност - свириш на китара не защото ти харесват мелодиите и хармониите, а защото имаш фиксидея, че трябва да свириш на китара.

 

4. Страшно те мързи да свириш, и вместо да погледнеш на нещата в реалността, и да започнеш да си откриваш грешките, и да ги поправяш, ти си живееш в някакъв нереален свят, в който по цял ден се чудиш за какво да се чудиш, и дори не се и досещаш, че за да се получи работата, трябва да се задействаш малко, да хвърлиш малко мислене и труд, за да получиш резултат.

 

5. Свириш на ужасно шибан инструмент.

********************************************

********************************************

 

Ако си от хората, които слушат музика защото се кефят на определен стил, определено поведение, и определена визия, а не заради самата музика, мелодия, и хармония, ако не можеш, и не обичаш да си пееш вярно мелодийки, то нещата може и да клонят към точка 3.

 

В противен случай, най-вероятно проблемът е или в учителя, или в инструмента, или в мързела(най-вероятно).

 

На електрическа китара няма да станеш по-музикален, отколкото на акустична. Най-добре направи един запис да чуем какво и има на твоята китара, и има ли и нещо въобще.

 

Като цяло, шом за 3 месеца не можеш да изсвириш нещо елементарно на две струни, значи някъде има сериозен проблем по линията учител->възприемане->упражнение->научаване.

 

Възможните проблеми са лош учител/твърде малко занимания с него->разсеяност/липса на музикалност->мързел за упражнения.

 

Къде точно е проблема ти сам можеш да предцениш. Хубаво е да не се заблуждаваш, че за една година ще станеш страхотен китарист -> НЯМА. За да започнеш да свириш добре трябва много учене, упражняване, и свирене, както и мислене. Поне по едно 2.5-3 часа на ден. И ще започнеш да виждаш удовлетворителни резултати след години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Бат' Евтим изчерпателен както винаги.Споко не се отчайвай човек в желанието му е майката..може да свиря на китара много много от скоро,но знам,че всяко нещо ако го правиш със желание,а не просто щото така си си решил или щото искаш да се фукаш пред приятелите ти "вижте ма к'ъв сам свирач", ще успееш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ми значи. Според мен пречините са няколко. Ходя по 1 път на седмица ( като почти всеки път пропускам по 1 или 2 урока). След това китарата. ОТВРАТИТЕЛНА МИ Е просто ме дразни по всяко едно отношение, размер, външен вид, неми е удобна нищо... 25 годишна кремона непълен размер и незапазена закакво си приказваме.След това просто аз много се кефя на китарите имам приятели които свирят и много им се радвам. Наистина имам голямо желание МНОГО голямо... И да си призная не съм от най-музикалните и ритмични, но много се кефя на мелодии самата китара и т.н и много ми харесва... Наистина малко ме мързи, но си мисля, че след като си взема електрическа китара ще почна да свиря яко :) "Ако си от хората, които слушат музика защото се кефят на определен стил, определено поведение, и определена визия, а не заради самата музика, мелодия, и хармония, ако не можеш, и не обичаш да си пееш вярно мелодийки, то нещата може и да клонят към точка 3." Слушам рок и метъл и имам малко приятели които също слушат такава музика и не се обличам така. Имам 2 черни тениски и това е :) Много се кефя на музиката мелодична, яка караме да се чувствам гот винаги, тя е един от нещата заради които си струва да живея :hysterical: Та да обобщя.

Кефя се на китарата и то адски много, не е заради фикс идея. Ходя на учител рядко (засега). Учителя ми е добър китарист. Не съм музикален. но нямам за цел да ставам китарист, а да мога да свиря и да си свиря докрая на живота :hysterical: Малко ме мързи, но мога да го преодолея. Свиря на УЖАСНО шибан инструмент. Неслушам музиката заради начина на обличане и държане :hysterical: Та кажете сега да продължавам ли според вас :Д

 

п.п

Сори за грешките.

Редактирано от axxess
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако проблема на китарата е само във високи струни, то мини некой ден на към назе да ти я сетъпна на цената на една бира. Ако кремонката е от по-хубавите, може да се окаже излишно да купуваш нова акустична китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та кажете сега да продължавам ли според вас

 

НЕ!!!

Хвърляй китарата през терасата и тва е! Не ставаш! Приеми го! Никога повече не се занимавай с музика, няма смисъл!!

 

 

 

П.П. Чети постовете и се замисляй над тях. Изгради си собствено мнение. Ти мозък нямаш ли си? Кво си се заразпитвал тука дали да симулираш оргазми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та кажете сега да продължавам ли според вас

 

НЕ!!!

Хвърляй китарата през терасата и тва е! Не ставаш! Приеми го! Никога повече не се занимавай с музика, няма смисъл!!

 

 

 

П.П. Чети постовете и се замисляй над тях. Изгради си собствено мнение. Ти мозък нямаш ли си? Кво си се заразпитвал тука дали да симулираш оргазми.

 

Той човека,постнал темата май само чакаше някой да му каже горецитираните думи за да се дооткаже..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:slap::slap::slap::slap::slap::slap::slap:

 

Леле, пич, ти си уникален! Ако наистина ти се свири то "свири". Кви са тия ш*бани оправдания. Е*ати глупостите !

Ако имаш желание няма да имаш "ангажименти" и да пропускаш уроци.

 

Баси толкова съм потресен, че не мога да си навържа изреченията!

 

Направо спирай! Не се измъчвай! Не измъчвай и нас като ни караш да ти четем глупостите!

 

Ако обичаше музиката, кофти китарата нямаше да е това кото да те спре !!!

 

:D;);););):curse::curse::curse::curse::curse::curse::curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.