solo5 Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Абе вие май нещо не сте разбрали за класическата китара и ноктите. Няма смисъл ноктите да са дълги, дърпането не се прави с нокът. Дължината им трябва да е 1mm над кожата на пръстта, самото дърпане се осъществява със самия връх на пръста а нокъта само спомага за по-готиния и силен звук. Аз вече доста време свиря и на двете китари и не бих казал че имам някакви проблеми (по отно6ение на ноктите де ). И не се излагайте с тея напръстници няма смисъл освен ако не свирите на банджо . А за готини нокти яще ябълки хем е така, хем не е аз преди доста годинки ходих един месец на класическа китара ... При Стоян Маринов (от Бургас) Много е добър тоя пич, даже беше и преподавател м музикалното Та неговите нокти си бяха големички, ама какъв тон вадеше само Цитирай
JEMer Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 хем е така, хем не е аз преди доста годинки ходих един месец на класическа китара ... При Стоян Маринов (от Бургас) Много е добър тоя пич, даже беше и преподавател м музикалното Та неговите нокти си бяха големички, ама какъв тон вадеше само //OFF: в школата на ДНА-то ли? и аз съм ходил при него преди 10-тина години Цитирай
GuitarMaster Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Ами незнам обаче аз вече повече от 8 години свиря така в музикално училище както и моите колеги и мога да кажа, че имаме добър тон (не че искам да се хваля но за това говорят и доста спечелени конкурси). Специялно твоя учител предполагам си е намерил свой начин за тоноизвличане с дълги нокти и така му харесва на човека (всеки с вкуса си). Но по принцип, това което споменах е правилото което спазват повечето класически китаристи (може би защото свирят и на електрическа китара ). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 ...ама какъв тон вадеше само Все едно за новия JSX-212 говориш... Цитирай
solo5 Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Но по принцип, това което споменах е правилото което спазват повечето класически китаристи (може би защото свирят и на електрическа китара ). Ми тоя свиреше само на класическа май преподаваше и ел.китара, ама моето мнение беше, че силата му беше в класическата Цитирай
Recommended Posts