Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Двоумя се между тези две солид-стейт глави за басчето ми.

Бих бил много благодарен, ако някой който е свирил с тях сподели мнението си с мен (особено за Ashdown-a, защото не мога да намеря семпли на него). Разбира се става въпрос за бюджетно решение. Не търся профи-звук, а по-скоро задоволителен като за свирене вкъщи/репетиция/клуб.

Въпроса ми конкретно е - Коя от двете глави бихте ми препоръчали, при условие че ще свиря предимно метъл (доста тежък) с тях?

Ето и линкове към главите:

Gallien-Krueger Backline 600

Ashdown MAG 300H

Моля да отговарят по темата само хора с повечко опит, с цел да избегнем спама и пристрастните мнения от типа "Ми мен ме кефи повече тая марка"

Отговорено

Здравей пич разгледах линковете които си пуснал, иглавите си ги бива за мен лично втората Ashdown MAG 300H 300W е по добрата но честно казано за метъл не ти трябва кой знае какво :music336: тая дето ри казвам с нея може да правиш чудеса :punk_guitar: но все пак това е мое лично мнение :greenangel: успех в начинанието :thumbs_up:

Отговорено
честно казано за метъл не ти трябва кой знае какво

Голямо изказване, няма що...

Сашо, скачай на един Laney за бас - видях, че docc продава (в "Купува-продава"). :punk_guitar:

Отговорено (Редактирано)

Хъх, то много хубаво го продава, ама аз още не съм събрал парици и засега само сондирам.

Пък за метъла - бе трябва си ми нещо по-особено. Търся точно определен звук, не е като да се задоволя с какво да е :godbless:

EDIT: Сега разгледах горе-долу за какво става дума при това Laney

Малко ми е слабичко честно. Имам желанието да го ползвам и по концерти (евентуално и на открито), та ще се задоволя с нещо от сорта на 200-300W.

Иначе мерси Мефисто. :godbless:

Редактирано от Pandemonium
Отговорено

^ Имайки предвид, че на концерти апаратурата почти винаги се озвучава или се използва Line Out тип сигнал - само за да се чуваш силно, не е толкова от значение каква мощност ползваш. При бас апаратурата голямата мощ е необходима и съобразена с честотния диапазон, за да изкараш едновременно силен и ЧИСТ тон. :godbless:

Отговорено

Дам, прав си. Просто може би ме е обхванала моментната мегаломания :godbless:

Но пак си остава висящ въпроса със сондажите.

И все пак ще помисля. Благодаря ти отново. :godbless:

Отговорено

След като Мефистофел разкри тайната на голямата мощ, и след като цената е еднаква,

трябва да си кажеш кой от 2-та има нещо по - различно от другият, което на теб ти е супер необходимо.

Имай в предвид, че Ешдаун е фирма от бивши Трейс Елиът инженери,

като според мен и в двата случая няма да сгрешиш.

Според мен няма да намериш човек, който да е притежавал и двата, а дори да има такъв и да ти каже, че един от двата по го кефи, това няма да означава, че и за теб ще е така.

Според мен дилемата може да си я разрешиш само ти, потърси за семпли или демо на двата, за да добиеш слухова представа.

И между другото тия не искат да продават извън Щатите и Канада. Ако имаш човек, питай го дали няма да е навит да донесе и на мен едно китарджийско нещо (давам 50 -60 долара за почерпка).

(не е по-тежко от тези глави)

Отговорено

Лошото е че семпли не намирам. Рових 5 дена преди да пусна темата тук, сега продължавам, но не мога да намеря нищо конкретно. Имам обещание от някакъв в Ютубата да ми прати семпли, но още не е направил нищо по въпроса втора седмица.

Може би все пак ще се замисля над офертата на Докк.

Отговорено
Здравейте. Двоумя се между тези две солид-стейт глави за басчето ми.

Бих бил много благодарен, ако някой който е свирил с тях сподели мнението си с мен (особено за Ashdown-a, защото не мога да намеря семпли на него). Разбира се става въпрос за бюджетно решение. Не търся профи-звук, а по-скоро задоволителен като за свирене вкъщи/репетиция/клуб.

Въпроса ми конкретно е - Коя от двете глави бихте ми препоръчали, при условие че ще свиря предимно метъл (доста тежък) с тях?

Ето и линкове към главите:

Gallien-Krueger Backline 600

Ashdown MAG 300H

Моля да отговарят по темата само хора с повечко опит, с цел да избегнем спама и пристрастните мнения от типа "Ми мен ме кефи повече тая марка"

Мога да помогна само по един начин.....Притежавам АШДАУН 300 вата бас кубе с 15-ка,но даже не съм го пускал.....По същество това е главата за която се колебаеш....Обади се, дано откъсна 20-30 мин. някои ден и аз самият да го пробвам.0889030699 Весо.

Успех!

Отговорено

Имам Gallien Krueger 400RB IV - моделът е много близък до Backline 600. Ако искаш пиши едно лично и ще се разберем как да го пробваш. От София съм.

И двата усилвателя са от т.нар. бюджетни линии и се различават от върховите модели на двете марки. И двата са сред най-популярните и харесвани в този ценови клас. Реално мощността и на двата е близо до долната приемлива граница - върши работа за свирене в БГ клубове, но не е достатъчна за голяма сцена или звуково ниво на добре оборудвана метъл група.

Моделът на GK е по-близко като звук и техн. решения до по-скъпите модели (т.нар. Artist Series) отколкото Ashdown MAG до ABM/Klystron series. Пробвал съм и двете, бих препоръчал първата, ако търсиш усилвател с линейно звучене - по-малко оцветяване. MAG е с доста изявен цвят и доста по-явна компресия. В никакъв случай не е лош, но е специфичен като звук.

При всяко положение чуй и двата с твой бас - двамата с malkiat явно ще можем да помогнем :)

Ако искаш виж и този линк за повече информация за Backline 600 - нещо като тест:

http://personalpages.tds.net/~fdeck/bass/gkbl600.pdf