Jump to content
Българският форум за музиканти

Winternity!


Recommended Posts

Хубаво е човек да има самочувствие ,но все пак да е готов и да приема критики ,за да се развива !

Не разбрах какво толкова ви подразниха вокалите ,че някой се изказа по- горе ,че били оперни даже ....аз не чух опера , не чух и толкова фалшиво пеене каквото се изписа тук .....мене специално вокалите не ме дразнят ,даже момичето си има много приятно гласче !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Трябва слон да ти е стъпил на ушите, за да не чуеш, че дамата пее в друга тоналност. Гласчето е ок, приятно е. Обаче ако авторите продължават да твърдят, че ТОВА са вокалите, които са искали да запишат, за мен тази група излиза от тесните рамки на Пауър метъл-а и нагазва в дълбоките води на джаза в един от най-фрий вариантите му, оставяйки нас, простосмъртните, да се дивим на нови и необясними за свикналото с европейската музикална традициия ухо съзвучия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва слон да ти е стъпил на ушите, за да не чуеш, че дамата пее в друга тоналност. Гласчето е ок, приятно е. Обаче ако авторите продължават да твърдят, че ТОВА са вокалите, които са искали да запишат, за мен тази група излиза от тесните рамки на Пауър метъл-а и нагазва в дълбоките води на джаза в един от най-фрий вариантите му, оставяйки нас, простосмъртните, да се дивим на нови и необясними за свикналото с европейската музикална традициия ухо съзвучия.

 

 

Ето точно за такива постове говорех, че просто са крайно неудачни и глупави. Явно колегата е съответно крайно същия като поста му. И понеже вече 2 пъти казах че не искам ругатни и скандали, което не доведе до нищо хубаво, в крайна сметка искам да попитам Дългия ли е къф е там - ти изобщо можеш ли да ми кажеш песента в каква тоналност е? а вокала в каква тоналност е? понеже не си глух. И изобщо имаш ли си идея какво е тоналност? Темата беше отворена с 1 цел и както повечето теми във форума и тази беше обърната наопаки, което ме навежда на мисълта, че по добре да бъде затворена?!? Не мислите ли, пък и по този начин както Дългия каза "няма да ви наказваме" с незнам си там къф стил в музиката и няма да слушате такива неудачници като нас. От самото начало грешката беше в Кинга с пускането на тая тема в тоя форум. Критики приемам, мения приемам, но някви гаври и коментари от невежи хора (визирам определени хора постнали тук, не всички) и такива, които просто си нямат грам идея от музика (и незнайно защо изобщо са в тоя форум) няма да търпя повече.

 

Моля Викс (IgniteAll) или който и да е модератор просто да затвори темата, защото ми писна да чета разправии, пишкомери и тем подобни глупости в тема, която беше отворена със съвсем друга цел. Нито се "чувствам обиден" или пък "ми е наранено самочувствието" (а аз лично никъде не съм и показал такова), но някои хора прекаляват с коментарите си! Затова по - добре изобщо да я няма тая тема, та да няма къде хората да си пишат простотиите!

 

Мерси и лека вечер от мен!

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много здрава песен ,ама деебеш винаги има ама ....та ride the dragon и преди това съм я слушал.

 

 

Всъщност в тази дракони нямаме, има само меч, но то пак е в тази стилистика:bravo:

 

 

И като един от Winternity, мисля, че достатъчно си мълчах по въпроса. Да, това са вокалите, които искахме да запишем, парчето е писано в период, в който мисленето на певицата беше в такава, нека я наречем нестандартна насока. И повярвайте ми, винаги съм могъл да се намеся и да напиша ново канто, което да е извлечено от хармонията и да няма нищо новаторско в него - и съм певец, и разбирам достатъчно от теория на музиката. Но прецених, че това канто е в пъти по-добро от всичко, което можех да измисля аз, ако и да е странно. Един вид - решението на групата за това парче беше да бъде със "странно" канто, защото си е "наше", макар че осъзнавахме, че ще бъде противоречиво прието. Но, в музиката много неща са били приемани така, няма да сме първите. Ще ви успокоя, че имаме и парчета и за свикналите с европейската музикална традиция. Никога не сме влизали в "тесните рамки на пуър метъла", за да ни се налага да излизаме от там - не сме спирали да експериментираме, няма и да спрем. В никакъв случай не държим да се харесаме на всеки. Просто решихме да споделим първия си запис, като очаквахме малко по-умерена реакция от колегите музиканти. В смисъл - нормално е нещо да не ти хареса, но не и да бъдеш хаплив и да се заяждаш. Благодаря за мненията ви - положителни или отрицателни, благодаря и за критиките ви, където са били градивни, са ни били от полза. Очаквайте скоро още парчета от нас. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mайна, нестандартно и терсене са две различни неща.

И за пореден път повтарям една поговорка на покойният ми баща:

"То си личи, кое е лъжиник, кое е пърдичник". Даже и с просто ухо, за непросветените (много ме кефи на Дългийо лафа) във фрий джаз аранжиментите се чува нещо не у ред.

Толкова добронамерени критики почти не е имало из форума, а вие се на...хте да ревете. 'Баси паура.

Има някакъв проблем с вокалите и к'во от т'ва? Ми требе да се оправи.

Маса народ се израдва на песента и си каза какво мисли, ама не. Дай щото е дама и да я оставим ей така. Пък за балъците ще го обявим за нестандартно. Аре тръгвам към "АДАМС"-а

 

 

 

дано не ме санкционират за реклама.........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом толкова хора реват за тия вокали ,че не са наред май сериозно имам нужда от лекарски преглед май ...наистина не чувам чак толкова драстична атонална гавра с музиката...не познавам въпросната група че да ги защитавам ,но наистина за пръв опит заслужават повече поощрение - та това е само началото !Хубаво е да е високо летвата ,но всяко начало е трудно а и не всички експерименти са сполучливи ...така че ...освен да им пожелая успех и наистина да не очакват песните им да бъдат харесвани от всеки ,понеже това е просто невъзможно!

Колкото и добра да е една песен- винаги ще има хора ,които няма да могат да я възприемат ,няма да я одобрят - важно е да сте убедени ,че това което правите е вашия път и изразява вашите идеи!

А за критиката - представяте ли си ако никой не беше изслушал песента или ако всички мнения бяха ,че сте велики и номер 1!??????

Радвайте се ,че събрахте толкова мнения и ако сте умни ще извлечете ползи за себе си от тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, голям хайп за тази песен, голямо нещо. Аз също искам да благодаря за коментарите и препоръките на колегите, само не можах да разбера защо определени съфорумци подходиха неочаквано грубо и злобно към темата - нещо, което се е случвало доста рядко във форума.

 

Ако бяхме звезди, едва ли щяхме да пишем в този форум. Аз дори не съм музикант, програмист съм, и свиря единствено и само за себе си и за собственото си развлечение и кеф. И по принцип не давам мнения в авторска музика, защото не се считам за компетентен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Злобата си е наша си българска черта ........колкото и да ми е тъжно !Да смачкаме този ,който е дръзнал да твори ,който е дръзнал да създава ама той за какъв се мисли ....тъжно е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичове верно много се впрегнахте,за нищо.

Може би и изказането за по и най помогна но едвали писалите са имали впредвид това което сте разбрали

В крайна сметка не нещата които се случват около нас втежняват живота ни а начина по който ги приемаме и изживяваме..

 

Ако имате съмнения за компетентноста на писалите мнение тук винаги може да пробвате и в друг ФОрум.Някой от писалите тука слушат музика доста отдавна и навярно знаят кво пишат ,а може би не..беш ли ма'а му.

 

Затварянето на темата не вярвам да е решение.

Сдържаност и любоФ+метал

 

аре запшишете и някоя стандартна песен да покуфеем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, затварям темата... Много съм удивен от реакциите на много хора, включително на хора от групата, която се коментира тук... Всеки човек, който има реална самооценка би реагирал с махване с ръка на коментарите, които не му допадат. Вие мили мои приятели(казвам го защото наистина сте такива), просто по незнайни за мен причини реагирахте по еквивалентно рязък и недопустим начин, съответстващ на най-грубите коментари в тази тема. Дано да ме разбрете и да не ми се обидите, защото не това е целта ми. Искам да ме разберете правилно. Ако искате всички, а именно такива като мен или като Дългия или като всеки един писал тук или просто прочел темата, да ви харесат музиката - не роптайте. Сред хората, които са си дали мнение тук има завършили музика като висше образование, тоест може да име нещо нередно, което аз не долявям като пълен лаик. Няма група, която да се хареса на всички. Това трябва да ви е известно като музиканти, които също слушат музика.

 

Поздрави,

Виктор

 

 

П.П. jFog, Иване, ГОЛЯМ СИ, БРАТЛЕ :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.