Jump to content
Българският форум за музиканти

Death Metal на Digitech

Slacoth

Recommended Posts

^ А дори и да беше за бридж позиция, адаптерите на Ibanez са СЛАВНИ като пълна шитня.

Тая им слава до мен не е стигнала...

powersoud можеби да ,

но infinity според мен не са никак лоши до скоро бях с тях на моя ибанез и си бяха ок :)

infinity 4 e това което ти тряа ако ще си зимаш такива :thumbup:

иначе гледам че никой няма наблюдения върху метал кора на бос

аз го имам от 3-4 месеца и според мен обажда много брутално, ултра брутален гейн аз никога не го дигам повече от 12' часа :thumbup:

Редактирано от SlipFly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А дори и да беше за бридж позиция, адаптерите на Ibanez са СЛАВНИ като пълна шитня.

поне според това което съм пробвал всички хъмбъкери които не са от "висок" клас и са с керамични магнити звучат еднакво (интересно защо ли не са популярни алнико бюджетни решения...) - значение има най-вече броя навивки (и съпротивлението) за мощността им - като цяло конструкцията на всички е еднаква и магнитите като са еднакви едва ли има много значение Ibanez ли е или JHS или Jackson

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е сигурно,ама предполагам това ти струваше около 150 лв.?

То ако сложа и маслени ключове + цената на китарата ми си става като за нова готова.

Затова се въздържам.

Малко повече то 150 беше, но си струва парата! ;) А аз маслените ключове на Squier-a си ги имам фабрично ... :greenangel:

Тая им слава до мен не е стигнала...

Брат, пичът каза "адаптерите на IBANEZ", ти с "Duncan-Ibanez"-те не пееш в хора. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Деф метала ,много груба работа - малко разтегнат звук за дет метал и хеви много не става , ама за траш и граинд се е отрепал. Метал мастера е вече друга работа има много здрав звук и има невероятно много звуци които може да извади. Дори и МТ-2, но пък на него и цифрата му е друга. Че няма драив врътка не е болка за умиране. Това че в голямо кубе звучала лошо ....най -голямата простотия която съм чувал. В репетиционата.сом съм свирил и с двата ,звука е убиец в последно време в пулта и резултатите са почти ....аиде да не кажа същите но 80 процента сходство на звука е доста доволно, горе доло и динамиката се запазва в тея проценти. Мда ако сте хипар , поп фолк звезда и заклет депешар не си вземаите горепосочените ефекти. Но за екстремизам .......все пак кои колкото да ги плюва изкарват най металската нота на света "джъ".

п.п. Не не шуми на повече волум. Сега всичко е до звука които искаш да извадиш и парите които искаш да дадеш.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че в голямо кубе звучала лошо ....най -голямата простотия която съм чувал. В репетиционата.сом съм свирил и с двата ,звука е убиец в последно време в пулта и резултатите са почти ....аиде да не кажа същите но 80 процента сходство на звука е доста доволно, горе доло и динамиката се запазва в тея проценти.

Представям си тогава с какъв звук свириш...

При Метал Мастера не можем да си говорим за динамика изобщо.

А всякакви аналогии с чалга, поп-фолк, депешери и т.н. можеш следващия път да си ги спестиш, защото са меко казано недорасли, неуместни, провокативни и излишни.

Ако се заслушаш в групи като Opeth, Chimaira, Napalm Death даже, ще чуеш че драйвът не е от най-изпържените но музиката е тежка. Жалко, че ще ти трябва много време докато разбереш за какво ти говоря...

А, и не си хаби приказките, няма да ти отговарям <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де, става въпрос за едно предусилване там, да го е*а! К'во се джавкате? Слагаш една потенция (ко ще и да виси с жиците навънка) в предусилването и дъниш. ;)

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С дисторшън оедалчета(освен ако не са някакви много редки и фенски) трудно ще изкарате кадърен звук.

Ако искате груб, грозен звук - ОК - това е вашето решение.

Ако искате динамичен и изразителен звук - не са за вас тия педалчета.

Аз преди време правих доста металзони - и през евтино кубенце фендер, например, което на клийн свири като хай-фи усилвател - звучеше доста прилично за треснички.

Включен в усилвател, чууто чист канал оцветява, обаче - става мазня - със всички тези много кривящи педали ви е спукана работата, ако клийн канала на ампа ви оцветява звука - получава се претоварен и задавен звук.

Ако клийн канала ви не е претоварен, а звучи повече като хай-фи усилвател - и ако говорителя ви не е от най-трещящите - тогава става.

Но в усилватели, предназначени за свирене на клийн и крънч, в такива, които разкрасяват клийн тона, просто такива кривочи не трябва да се включват - най-много буустерче, или леко овердрайвче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушайки демотата на тия педали си правя сметка, че Metal Core-а е най-брутално звучащ, след него Metal Zone-а, (който е екстра за траш) ..............най не ме кефи Metal Master-a. Аз Свиря(траш и дет метъл главно) с Squier Showmaster с един humbucker + MT-2 + едно кубенце 15W на Fender и съм си пре-доволен!:):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно за твоите цели е екстра с 15 ватовото фендерче, ама я го включи в нещо лампово с една или няколко 12ки и ще си говорим пак (съжалявам че повтарям Евтим но е точно така)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове