Slacoth Публикувано Март 11, 2008 Публикувано Март 11, 2008 Здрвейте, Споделете впечатления за Death Metal на Digitech. Аз тия дни го пробвах в xxxx,но за 10 минути не можах да събера впечатления. Та искам да попитам как е. Хъмбъкера е предимство,но аз съм със сингъл койл и как мислите има ли смисъл да си взема. По конкретно ме интересува проблем ли е за настройката на дистера че гейна е фиксиран и няма потенциометър за него? А звучи ли за свирене на сола понеже Metal Zona-та например е супер мощен дистър но лично на мене изобщо не ми звучи за сола. Как бихте го сравнили с Metal Zona? А с Metal Core,който е с фиксирани среди? Благодаря. кубето е продадено вече,благодаря за интереса. Цитирай
Martyr Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 Аз имах такова педалче преди някъде 2 години, не е зле за тресня, ама се отървах бързо защото липсата на гейн си е ограничение. Тука обаче хубавото е, че можещ да си настроиш ниски, средни и всиоки, което го прави перфектен за по-тежкарските метал стилове и добре се нагажда. За Металкора нямам мнение защото не съм свирил на него. Кофтито в случая е, че си със сингъл койл, което с дет метал-а ще звучи ужасТно. Ако ти се свири тресня и няма как да се здобиеш с хъмбъкери препоръчвам ти някое процесорче на диджитек, там може и да си нагодиш звученето което търсиш. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 11, 2008 Автор Отговорено Март 11, 2008 Е да, сингъла си е проблем,пък си има и правила,които не можеш излъга. Мерси за бързия отговор,а зоната как стои до дет метъла?Кое предпочиташ? Цитирай
Martyr Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 мисля че металзона на Бос ще ти свърши перфектна работа, защото можеш да изкараш як траш звук на него, както и малко по-лек. плюс това от към звук е много як, защото ч приятел ми праща записи непипани с Китара>металзон>комп и звучи много яко( китарата обаче е с хъмбъкери и не знам как ще звучи със сингъл койл). Дет метала си е за тежкарийка, аз го свирих в дропнат строй където звучи оптимално според мен. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 Щом си с единични адаптери не взимай ефект, на който му е фиксиран гейна. Дори и с двойни да си - пак не взимай такова технологично извръщение... В повечето случаи на такива камиончета гейнът им е прекалено много и понякога е неконтролируем и директно на въпроса ти - Да, проблем е. Такива ефекти са направени с цел да се пускат в малки кубенца - 10-15 ватови, които нямат собствен драйв. Много силно казано - опитват се да са някакъв много бюджетен (и много некачествен) заместител на голям хубав hi-gain амп. Иначе казано - ще съжалиш, че си го купил в момента, в който решиш да отидеш на репетиция и го включиш в голямо кубе и увеличиш, така че да не те заглушават останалите. Ще има само "миуууууууууууу" Така де, само ще пищи, защото се превъзбужда от прекалено многото драйв. Метал зонът, от своя страна е хубав ефект, аз до преди няколко месеца свирих с такъв, но иска хубав китарен усилвател, в който да го пуснеш. Хубавото на Метал зонът е, че има параметричен еквалайзер на средите, а хубавият метал звук идва точно от хубаво направените среди, което ме кара да се замисля за Metal Core-а, но него не съм го чувал и не мога да ти кажа нищо. Чувал съм Metal Master на DigiTech по-обстойно и хич не съм доволен. Опитвам се да изпреваря въпроса защото всеки път като се заговори за такива "специализирани" ефекти, винаги се споменава и Metal Master-ът. Не прави грешка да го взимаш - не струва. Цитирай
Martyr Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 (Редактирано) ^ Метал мастер е шит, но Distortion Factory-то на Диджитек има доста яки дистери събрани в едно камйонче, ама цената не е яка. ето и инфо:http://www.digitech.com/products/DF7/ и демо: http://www.digitech.com/flash/DF7Demo.php Редактирано Март 11, 2008 от Martyr Цитирай
Slacoth Отговорено Март 11, 2008 Автор Отговорено Март 11, 2008 Ами общо взето се убеждавам,че най-добре е да заложа на сигурно като зема Metal Zone. Не ми е проблем да отдела 50 лв. за средна хубост хъмбъкер обаче много неестетично ми стои с моделът на китарата. Кофтито е че Скуайъра ми не е лош и не ми се разделя с него,щото е некъв юбилеен модел и се пипа по-добре от другите скуайъри на които съм свирил,а от друга страна не ми е по-чергата да си позволя да държа две китари... Т.Е. да си зема и "Метълска". Както и да е Thanks. Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 ^ Пич, аз съм със Squier Strat и си сложих DiMarzio humbucker в корпус на единичен адаптер - китарата просто гази. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 11, 2008 Автор Отговорено Март 11, 2008 Е сигурно,ама предполагам това ти струваше около 150 лв.? То ако сложа и маслени ключове + цената на китарата ми си става като за нова готова. Затова се въздържам. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 Аз имам Death Metal но от старите (без каб симулация). Много съм доволен от педалчето (свиря през Squier Standart - класически страт, с три сингъл койл адаптера). Дистерът няма врътка за контрол на изкривяванията, но, ако не искаш прекалено много гейн - просто си намали волюма от китарата и те ти по-"лек" звук! Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 Ами общо взето се убеждавам,че най-добре е да заложа на сигурно катозема Metal Zone. Не ми е проблем да отдела 50 лв. за средна хубост хъмбъкер обаче много неестетично ми стои с моделът на китарата. Кофтито е че Скуайъра ми не е лош и не ми се разделя с него,щото е некъв юбилеен модел и се пипа по-добре от другите скуайъри на които съм свирил,а от друга страна не ми е по-чергата да си позволя да държа две китари... Т.Е. да си зема и "Метълска". Както и да е Thanks. Скуаяр със сингли -> Метал зона -> кубе Фендер Фронтман 15 -> тежка музика - с този чейн няма как да стане. Кубето ми се вижда най-неподходящо. Цитирай
jororock Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 Ами общо взето се убеждавам,че най-добре е да заложа на сигурно катозема Metal Zone. Не ми е проблем да отдела 50 лв. за средна хубост хъмбъкер обаче много неестетично ми стои с моделът на китарата. Кофтито е че Скуайъра ми не е лош и не ми се разделя с него,щото е некъв юбилеен модел и се пипа по-добре от другите скуайъри на които съм свирил,а от друга страна не ми е по-чергата да си позволя да държа две китари... Т.Е. да си зема и "Метълска". Както и да е Thanks. Вземи си една платка с Хъмбъкар за скуаера, един хъмбъкар(ако нямаш мога да ти продам един INF3 na Ibanez), даваш я на някой майстор да ти премести електрониката на новата платка и си готов! Що се отнася до дистърите-трябва да пробваш.Аз мисля че този който колегата предлага( Distortion Factory na digitech)-е много добър.Пробвай също и BOSS megadistortion.аз лично съм пробвал Metal core на Boss и ми харесва, но имай в предвид че за да ти звучат солата то трябва да имаш други настройки, като ниво и среди т.е-поне още компресор сустйнер или еквалайзер. Що се отнася до кубето - моето мнение е че ако е Фендер то трябва да е поне Frontman 212, но отварям една скоба-(със камиончетата е по добре да се влезе във входа за преампа-ако имаш корекция на средите естествено)-защото един път звука минава през корекциите на камиончетата, втори път през канала на кубето, и ако го прекараш и през пулта ще стане манджа с грозде. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 INF 3 е адаптер за neck позиция Цитирай
the_gorer Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 ^ А дори и да беше за бридж позиция, адаптерите на Ibanez са СЛАВНИ като пълна шитня. Цитирай
Valserp Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 ^ А дори и да беше за бридж позиция, адаптерите на Ibanez са СЛАВНИ като пълна шитня. Тая им слава до мен не е стигнала... Цитирай
Recommended Posts