johniebgood Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 По въпроса за серийните номера!Колкото и да рових в нета,не можах да открия какво означава CP в началото! Моят бас е Made In Korea с номер CP последвано от 8 цифри,за които разбрах,че първите две са година на производство,вторите две са месец на производство,а последните четири,показват коя по ред китара е за този месец,но за въпросното CP не откривам нищо! Най близкото до което стигнах,беше Made In Korea,последвано от C и 8 цифри,което означавало,че китарата е производство на завода на Cort в Korea,но за CP-нищо! Ако някой разбере нещо нека пише! Я уточни буквите на латиница, CR ili SR Цитирай
Newcastle United Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 (Редактирано) SR 505 [CP . . . . . . . . ] Made In Korea Плюс още един ограден надпис отдолу! За CP на латиница става на въпрос!!! Редактирано Юни 10, 2009 от Newcastle United Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 11, 2009 Автор Отговорено Юни 11, 2009 ^Във форума на Ибанец ми написаха това - "If it says CP, it would be the Cort PT factory in Korea." Цитирай
cecob Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 Да се похваля и аз с дядото на SR басовете- Musician 2924WN, до колкото разбрах от гугъл концепцията за SR серрията е тръгнала от него. Тялото поне според мен е почти идентично. Цитирай
johniebgood Отговорено Декември 4, 2009 Автор Отговорено Декември 4, 2009 (Редактирано) ^Този бас нещо не ми е много познат, а бях луд навремето по "Мюзишъните", да не е по-нова серия, някаква? Ето с тази форма съм свикнал - Твоя, наистина напомня за SR-ите. Редактирано Декември 4, 2009 от johniebgood Цитирай
Bay Emo Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 (Редактирано) Това което показва Джони е легендарния Ibanez Musician 924 MC. Аз го имам, но с прагове. Бях чел в нета, не знам каква класация беше, но е бил бас на годината за 1983. Моя е правен септември 82. Дърветата са доста добри и при грижите, които получава дъртела е още в строя , праговете са за смяна, но за толкова години е нормално. Електрониката е Бартолини. Единственият недостатък на този бас е, че бридж адаптера е сингъл и има характернияза това брум. В следващия модел това е поправено и има още една цъкалка, бустер мисля, но не съм сигурен. Съфорумникът ни Vlado M също има такъв и е качил доста неща записвани с него. Редактирано Декември 5, 2009 от Bay Emo Цитирай
cecob Отговорено Декември 7, 2009 Отговорено Декември 7, 2009 И за мен мюзишън серията е фетиш от поне десет години, но предишните два пъти, когато са ми попадали изтървах две 924-ки, та този път реших да не пропусна. Моят се оказа MC2924WN, от 86та- първата година в която им орязват тялото, слагат 2-band equalizer и правят главата по-малка. Като цяло е бая по-лек от 924ките, но пак си е талпа и състейнва около минута(малко преувеличих, но почти). Праговете на моя също са в абсурно състояние, но това е поправимо. Миналата седмица с един приятел го срявнявахме с американски джаз бас, стандарт серия 2003 и без да си кривя душата(по повод, че за мен fender са религия), ibanez-a беше две-три-четири идеи по-добре като възможности за саунд и удобен гриф и 400% отгоре като състейн. Обобщено- за Musician серията с 3 ръце! Освен ако се срявнява с Ibanez Studio Пипал съм само един от 81ва и наистина до друг такъв гриф не съм се докосвал никога. Цитирай
johniebgood Отговорено Декември 8, 2009 Автор Отговорено Декември 8, 2009 Поздрав за феновете на Ibanez Musician - "Rosanna" Цитирай
Sahmmy Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Малко офтопик ама тука само собственици на ср има май. Значи имам ср505 с бартолини мк1. Някой има ли си идея тоя преамп дали може да подкара мюзикмански адаптер и дали някой го е правил. Идеята ми е на бриджа да се сложи за повече пънч. Харесал съм си на басслинес един куадкойл ама с него проблема е и разстоянието между струните. Мерси предварително. Цитирай
temerut Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 За ел няма проблем ще го захрани но честотно не е сигурно дали ще се паснат може да се наложи да смениш и предния адаптер мк1 са много тихи и може да не се чува на фона за сеймора иначе съм правил доста басове със СД музик ман адаптер и кърти глави много як звук вади Цитирай
programista Отговорено Декември 17, 2010 Отговорено Декември 17, 2010 Най-сетне и аз се сдобих с един Ibanez SR506 и май искам още един за EADGBE Цитирай
Demiurg Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Най-сетне и аз се сдобих с един Ibanez SR506 и май искам още един за EADGBE Не, не искаш, вярвай ми. Ако ще го сваляш с кварта надолу, искаш по- дълга мензура, демек 35 инча, и отиваш на ВТВ-серията. Моят SR не звучи добре, като го сваля с повече от цял тон, а и тогава е с компромис. Цитирай
Abbath Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 ^ Пича май имаше предвид нормална Е настройка като китара, но не знам къде ще намери тънка струна за горното Е... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 22, 2010 Отговорено Декември 22, 2010 И в двата случая няма проблем - има струни за Си, Фа диез и дори До диез (за надолу става въпрос) за 30" мензура, а Фа-то (над До) е доста разпространено, като съществуват варианти с оплетка и без. По първата част, питайте моя приятел Гари Гудман, а по втората, най лесното и бързо решение е http://www.muzikalniinstrumenti.com/index....rt&Itemid=1 като първа и втора се отпускат с полутон. Още офтопик: Като стана въпрос за Си-то и 35 инча, някой би ли препоръчал дълги струни, които да минават през тялото и да стигат до горния бридж без да им свършва външната намотка? Цитирай
Recommended Posts