Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
По въпроса за серийните номера!

Колкото и да рових в нета,не можах да открия какво означава CP в началото!

Моят бас е Made In Korea с номер CP последвано от 8 цифри,за които разбрах,че първите две са година на производство,вторите две са месец на производство,а последните четири,показват коя по ред китара е за този месец,но за въпросното CP не откривам нищо!

Най близкото до което стигнах,беше Made In Korea,последвано от C и 8 цифри,което означавало,че китарата е производство на завода на Cort в Korea,но за CP-нищо!

Ако някой разбере нещо нека пише!

Я уточни буквите на латиница, CR ili SR

• Отговори 118
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

SR 505

[CP . . . . . . . . ]

Made In Korea

Плюс още един ограден надпис отдолу!

За CP на латиница става на въпрос!!!

Редактирано от Newcastle United
  • 5 months later...
Отговорено

Да се похваля и аз с дядото на SR басовете- Musician 2924WN, до колкото разбрах от гугъл концепцията за SR серрията е тръгнала от него. Тялото поне според мен е почти идентично.

DSCN5966.jpg

Отговорено (Редактирано)

^Този бас нещо не ми е много познат, а бях луд навремето по "Мюзишъните", да не е по-нова серия, някаква?

Ето с тази форма съм свикнал -

mc940ds-01.jpg

mc940ds-05.jpg

mc940ds-02.jpg

Твоя, наистина напомня за SR-ите.

Редактирано от johniebgood
Отговорено (Редактирано)

Това което показва Джони е легендарния Ibanez Musician 924 MC. Аз го имам, но с прагове. Бях чел в нета, не знам каква класация беше, но е бил бас на годината за 1983. Моя е правен септември 82. Дърветата са доста добри и при грижите, които получава дъртела е още в строя :D, праговете са за смяна, но за толкова години е нормално. Електрониката е Бартолини. Единственият недостатък на този бас е, че бридж адаптера е сингъл и има характернияза това брум. В следващия модел това е поправено и има още една цъкалка, бустер мисля, но не съм сигурен. Съфорумникът ни Vlado M също има такъв и е качил доста неща записвани с него.

Редактирано от Bay Emo
Отговорено

И за мен мюзишън серията е фетиш от поне десет години, но предишните два пъти, когато са ми попадали изтървах две 924-ки, та този път реших да не пропусна. Моят се оказа MC2924WN, от 86та- първата година в която им орязват тялото, слагат 2-band equalizer и правят главата по-малка. Като цяло е бая по-лек от 924ките, но пак си е талпа и състейнва около минута(малко преувеличих, но почти). Праговете на моя също са в абсурно състояние, но това е поправимо. Миналата седмица с един приятел го срявнявахме с американски джаз бас, стандарт серия 2003 и без да си кривя душата(по повод, че за мен fender са религия), ibanez-a беше две-три-четири идеи по-добре като възможности за саунд и удобен гриф и 400% отгоре като състейн. Обобщено- за Musician серията с 3 ръце! Освен ако се срявнява с Ibanez Studio :) Пипал съм само един от 81ва и наистина до друг такъв гриф не съм се докосвал никога.

• 2 weeks later...
Отговорено

Малко офтопик ама тука само собственици на ср има май. Значи имам ср505 с бартолини мк1. Някой има ли си идея тоя преамп дали може да подкара мюзикмански адаптер и дали някой го е правил. Идеята ми е на бриджа да се сложи за повече пънч. Харесал съм си на басслинес един куадкойл ама с него проблема е и разстоянието между струните. Мерси предварително.

Отговорено

За ел няма проблем ще го захрани

но честотно не е сигурно дали ще се паснат

може да се наложи да смениш и предния адаптер мк1 са много тихи и може да не се чува на фона за сеймора

иначе съм правил доста басове със СД музик ман адаптер и кърти глави много як звук вади

• 11 months later...
Отговорено
Най-сетне и аз се сдобих с един Ibanez SR506

и май искам още един за EADGBE :greenball:

Не, не искаш, вярвай ми. Ако ще го сваляш с кварта надолу, искаш по- дълга мензура, демек 35 инча, и отиваш на ВТВ-серията. Моят SR не звучи добре, като го сваля с повече от цял тон, а и тогава е с компромис.

Отговорено

^ Пича май имаше предвид нормална Е настройка като китара, но не знам къде ще намери тънка струна за горното Е...

Отговорено

И в двата случая няма проблем - има струни за Си, Фа диез и дори До диез (за надолу става въпрос) за 30" мензура, а Фа-то (над До) е доста разпространено, като съществуват варианти с оплетка и без.

По първата част, питайте моя приятел Гари Гудман, а по втората, най лесното и бързо решение е http://www.muzikalniinstrumenti.com/index....rt&Itemid=1 като първа и втора се отпускат с полутон.

Още офтопик:

Като стана въпрос за Си-то и 35 инча, някой би ли препоръчал дълги струни, които да минават през тялото и да стигат до горния бридж без да им свършва външната намотка?