johniebgood Публикувано Март 3, 2008 Публикувано Март 3, 2008 Фенове на Ибанец бас , покажете и вашите китари , дайте мнения , споделете болки и радости ! Това е моят бас , предполагам , че е SR506 , но потенциометрите са като на Prestige , японски е , купих го от Фънкара преди 10-ина години . Той е сменил оригиналните потенциометри с "EMG"-та .Много съм доволен от баса, бая свирене е видял . Единствения проблем , който съм имал , беше с потенциометрите . Ниски-високи и параметриците са двойни и се бяха счупили от многократни изкривявания . Реших си проблема ,купувайки цялата активна електроника. Иначе е "джелезо" ! ,, , Цитирай
Адам Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 Ей тва е нещо мноого добро.Който каквото иска да говори - махагонър си е махагон.Надявам се следващата ми китара да е нещо подобно.Звукът не прилича на никой друг Ibanez.За сега съм със скромното си китарче SRX355.Горе-долу съм доволен,взех го на старо за 450лв. с калъф,колан и закопчаване на колана.Не съм имал никакви проблеми.Потенциометрите държат,ключовете не са мръднали.Много ми харесва това,че не вкарва абсолютно никакъв шум и сигналът му е много силен.Грифът е гъвкав и лесно се настройва.Звучи прилично и в Ре,и в Ми.Единственият недостатък е,че няма настройки за средите - само ниски и високи.Въпреки това електрониката дава доста богат избор от бленди и кобинации от настройки. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 Макар, че не съм чистокръвен басист (свиря на китара предимно, но сам си записвам бас партиите на авторските ми записи) с двете ръце гласувам за Ibanez Bass фен! В момента използвам един от възможно най-евтините басове на Ibanez, който все още се продават - GSR200B Въпреки,че е нисък клас съм супер доволен от звука и удобството при свирене. Преди известно време други 2 баса ми минаха през ръцете, но все пак реших да запазя точно този. Сега ми се върти изглават един ей такъв: Ама де да видим Колегите Abbath & johniebgood допълнително ми наляха масло в огъня като им чух/видях изпълненията с такова ЖиОтнУ Цитирай
johniebgood Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 За моя обаче , не съм сигурен ,кой модел e, може би стария на SR506 , рових из нета - нищо не намерих . Цитирай
Abbath Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 johnie,баса ти е SR1016,но не знам коя година точно,предполагам '97 или около нея?Има SR1016 около '97-'98,но е с овални инлей на грифа,твоя е с точки,не знам...Провери серийния номер Цитирай
johniebgood Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 Ми,не е и 1016,мамка му ! Магарето е друго и жака не е отпред . Мисля , че е преди '97 , ама нищо де ! Цитирай
Abbath Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 (Редактирано) Според мен е точно този модел,виж този сайт и снимката: Tyk Поздрав със Stanley Clarke - East River Drive btw цвета на тея снимки никога не е същия в оригинал,не знам защо... Редактирано Март 3, 2008 от Abbath Цитирай
johniebgood Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 Може би си прав , най-много на този прилича , 10х Цитирай
vhcs Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 пишете ме и мене в клуба - Ibanez BTB 555 е моята пръчка. Тука има малко снимки и семпли Доби инструменти прави Ibanez и цените са им повече от ОК като се има предвид качеството. Аз лично нещо съм пламнап по ESP в послдно време и тая година по някое време мисля да се сдобия и с един ESP LTD F-405 Цитирай
Demiurg Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Влизам в клуба със се касата и два реда тухли: Ibanez SR506: Невероятно удобен бас, с разкошен мек и пълен звук ! Цитирай
Abbath Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Ау какъв ти е новичък и блестящ и с лепенките още...ш'го изям Кога ше ги сбориме двата на живо Цитирай
Demiurg Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Ау какъв ти е новичък и блестящ и с лепенките още...ш'го изям Кога ше ги сбориме двата на живо Снимката е правена като отворих куфара.... Сега вече е на ~ две години, даже и драскотини си има... ;-) А за сборването - с удоволствие, само дето не знам как да стане. Освен с една литровка Астика в свободната ръка и - на гости ! и Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 офф// Може ли и аз да дойда и да ви слушам и да ви се кефа Боже кви красоти! Като сбъдна мечтата ми (ESP или Ibanez китарка от яките) почвам да събирам за 1016 МААЛИЙЙ... Цитирай
VladoM Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 (Редактирано) Голям фен съм на Ibanez, ето го и моя <Musician MC924> от 1987г. , с който никога не бих се разделил... http://www.picvalley.net/v.php?p=u/25/6062_420.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/25/6064_435.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/25/6061_396.JPG Редактирано Март 4, 2008 от VladoM Цитирай
Recommended Posts