fuel Публикувано Февруари 28, 2008 Публикувано Февруари 28, 2008 (Редактирано) Значи онзи ден за първи път си смених струните на китарата... Реших да пробвам сам, незнайно защо...Свалих първо всички :S Хубаво сложих ги, обаче сега тремолото ми се е слепило за китарата и не мога да си използвам вибратото. Може ли малко помощ :S Китарата ми е Squier Showmaster П.П. Не ме хулете много Редактирано Февруари 28, 2008 от fuel Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 (Редактирано) Може би си сложил по-тънки струни, които опъват по-малко. Ако е така, отвори задния капак зад тремолото, и отпусни винтовете, завинтени в дървото, които държат пластината, на която са закачени пружините. Отпускаш малко, настройваш китарата, отпускаш, настройваш, отпускаш, настройваш, и така, докато тремолото не застане в желаното положение при настроена китара. Казва се ТРЕМОЛО, не ВИБРАТО. По-добре е да сменяш струните една по една. Редактирано Февруари 28, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
fuel Отговорено Февруари 28, 2008 Автор Отговорено Февруари 28, 2008 Много ти благодаря, ще ми е от полза съвета ти Цитирай
ukeil Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 мисля,че няма да е и зле да я занесеш на някои дето разбира,защото флойда трябва да е в то4но определена позиция за да не ти разтройва...и следващия пат като сменяш..или една по една или мушкаш нещо в дупката на под флойда което да го държи както си е (как го обясних само.. ) Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 след като си оправиш бриджа и се отърсиш от стреса не е зле да прочетеш ето тези наръки от чичо Флойд за да ти е по-ясно как функционира и се борави с тая джаджа. не е сложно а инфото със сигурност ще ти е полезно в бъдеще http://www.floydrose.com/originaltremolo.html Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 Тя китарката с фендерско тремоло ли е, или с флойд? Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 Showmaster-a доколкото знам винаги е с някакъв LFR Цитирай
swe Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 (Редактирано) Аз до колкото знаме е добре да сменяш струните със същите и да ги сменяш една след друга, тоест махаш старата слагаш новата и тогава не би трябвало да имаш подобен проблем Редактирано Февруари 29, 2008 от swe Цитирай
fuel Отговорено Февруари 29, 2008 Автор Отговорено Февруари 29, 2008 Опитах се да разхлабя винтчетата ама единия от двата заяжда Напъвах, напъвах... и само прецаках винта... .та пак си е същото сега... умряла работа.. Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 как може да заяжда винта след като е завинтен в дърво? и какво точно означава "прецаках винта"? отверката ли превърта? и нали говорим за единия от тия два винта които са вляво на тази снимка ? Цитирай
Recommended Posts