bir4o Публикувано Февруари 23, 2008 Публикувано Февруари 23, 2008 Тия дни завърших преампа на сло 100. Звукът е добър като изкривяване , но ми се струва че бързо отшумяват струните -за база на сравнение използвам AMT - дист машина педал- примерно при флажорет с AMT по лесно се постига , а и по дълго звучи. Гледах разни ревюта по нета и чувам че не би трябвало да е така . Правил съм JCM800 и 18 ватовото маршалче и там ми се получава така . Къде да търся проблема , като съм прогонил всички анодни напрежения на триодите, използвал съм WIMA преходни кондери и лампите са ми проверявани / на слух/? Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 Адаптерите на какво разстояние от струните са вдигнати? Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 на какво захранващо напрежение?? аа и да не ползваш 6н2п вместо ecc83 - не минава добре номера Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 Адаптерите на какво разстояние от струните са вдигнати? На 4 мм от струните , ама каква е логиката с една и съща китара пробвам със ламповия преамп и със дистмашината и разликата е ушевадна . Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 на какво захранващо напрежение?? аа и да не ползваш 6н2п вместо ecc83 - не минава добре номера Не не със 83 по схемата на сло 100 -пъви триод - първи крак 200волта анодно, втора лампа -първи триод на анода 280волта , на втори триод 380волта и т.н. -докарал съм ги. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 хм... аз като ползвах сло100 супер злобно звучеше и имаше много гейн незнам що така Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 как са ниските честоти? добре ли се чуват? да нямаш поиздухан преходен кондензатор ? Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 как са ниските честоти? добре ли се чуват?да нямаш поиздухан преходен кондензатор ? Молети се -чисто нови WIMA Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 Молети се -чисто нови WIMA Има чуство че си няма чуствителност още от първия триод -сила има но не и чуствителност-звука свършва бързо Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 хм... аз като ползвах сло100 супер злобно звучеше и имаше много гейн незнам що така Изкривяване има дори в излишък -почти двугласно звучи ама бързо отзвучава. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 под злобно имах впредвид и яки флажолети много състейн който става на микрофония и тн... Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 под злобно имах впредвид и яки флажолети много състейн който става на микрофония и тн... Да така трябва да е но не е -т.е. микрофония прави но не и яки флажорети а с дист машината на местото на слото -ги прави, даже със сансампа на никифена е по добре. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 има нещо гнило в тая работа но какво точно... може би най-големия сло-фен тук ще каже нещо по въпроса Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 23, 2008 Автор Отговорено Февруари 23, 2008 има нещо гнило в тая работа но какво точно...може би най-големия сло-фен тук ще каже нещо по въпроса Ми с неговите онлайн напътствия го сглобявах. Май ще се наложи да му ходя на гости. Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 24, 2008 Автор Отговорено Февруари 24, 2008 Между другото имам проблем с отоплението на лампите . Използвам траф от старо радйо и отоплението идва 7.5 волта , при търсени 6.3волта . Явно преди в радйото , като се накачат всички консуматори и пада на 6.3 волта. Опитах се да го изправя на 6 волта но звучеше по зле и върнах на променливо напрежение. Дали е възможно това да спъва звука? Цитирай
Recommended Posts