Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Тия дни завърших преампа на сло 100. Звукът е добър като изкривяване , но ми се струва че бързо отшумяват струните -за база на сравнение използвам AMT - дист машина педал- примерно при флажорет с AMT по лесно се постига , а и по дълго звучи. Гледах разни ревюта по нета и чувам че не би трябвало да е така . Правил съм JCM800 и 18 ватовото маршалче и там ми се получава така . Къде да търся проблема , като съм прогонил всички анодни напрежения на триодите, използвал съм WIMA преходни кондери и лампите са ми проверявани / на слух/?

Отговорено
Адаптерите на какво разстояние от струните са вдигнати?

На 4 мм от струните , ама каква е логиката с една и съща китара пробвам със ламповия преамп и със дистмашината и разликата е ушевадна .

Отговорено
на какво захранващо напрежение?? аа и да не ползваш 6н2п вместо ecc83 - не минава добре номера

Не не със 83 по схемата на сло 100 -пъви триод - първи крак 200волта анодно, втора лампа -първи триод на анода 280волта , на втори триод 380волта и т.н. -докарал съм ги.

Отговорено
как са ниските честоти? добре ли се чуват?

да нямаш поиздухан преходен кондензатор ?

Молети се -чисто нови WIMA

Отговорено

Молети се -чисто нови WIMA

Има чуство че си няма чуствителност още от първия триод -сила има но не и чуствителност-звука свършва бързо

Отговорено
хм... аз като ползвах сло100 супер злобно звучеше и имаше много гейн незнам що така

Изкривяване има дори в излишък -почти двугласно звучи ама бързо отзвучава.

Отговорено
под злобно имах впредвид и яки флажолети много състейн който става на микрофония и тн...

Да така трябва да е но не е -т.е. микрофония прави но не и яки флажорети а с дист машината на местото на слото -ги прави, даже със сансампа на никифена е по добре.

Отговорено
има нещо гнило в тая работа но какво точно...

може би най-големия сло-фен тук ще каже нещо по въпроса

Ми с неговите онлайн напътствия го сглобявах. Май ще се наложи да му ходя на гости.

Отговорено

Между другото имам проблем с отоплението на лампите . Използвам траф от старо радйо и отоплението идва 7.5 волта , при търсени 6.3волта . Явно преди в радйото , като се накачат всички консуматори и пада на 6.3 волта. Опитах се да го изправя на 6 волта но звучеше по зле и върнах на променливо напрежение. Дали е възможно това да спъва звука?