Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос за изход от миксер


mupcku

Recommended Posts

Здравейте.Имам миксер http://www.behringer.com/UB1204FX/index.cfm?lang=eng .Имам и звукова карта 4 канална.Кажете ми моля ви, как мога да направя връзка с компютъра и да ми излизат всички канали на отделни тракове в куул едита?От къде да взема изходи от пулта?Защото знам че ако има директен аут от всеки канал ще стане, но тук нямам.Има само alt 3, 4 които дори незнам за какво са!Съжалявам за глупавия въпрос може би, но какво да направя...все от някъде трябва да се понауча :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за първите 4 моно канала от миксера ти (защото той има повече канали, но картата ти има само 4 входа)...щом имаш ALT3/4 - ползвай го като втори бус с рутиране на сигнала. Така миксерът ти симулира конфигурация 8.4, а не 8.2 какъвто е всъщност. Ето ти пример да ме разбереш по-лесно:

 

От основните изходи (или от контрол рума...в зависимост кое ти е свободно в момента за тази цел) взимаш левия и го свързваш към първия вход на картата ; десният го свързваш към втория вход на картата.

От ALT3/4 изходите правиш същото с останалите 2 входа на картата ти.

И сега ти остава само да дадеш панорамите на 1 и 3 (каналите от миксера) плътно вляво и на 2 и 4 - плътно вдясно. После натискаш MUTE&ALT3/4 копчетата на канали 3 и 4 и така ще имаш 4 отделни входно/изходни канала към всеки канал от картата ти...опитай, не е сложно. По подобен начин може да оперираш и с комбинираните стерео канали, но там няма да може да управляваш панорамите така, както при моно каналите...не че няма да действа панорамата, но ще променя нивото на сигнала на левия, респ. десния канал към съответните канали на картата ти.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави ми впечатление, че непрекъснато се търсят "особени"(измекярски) решения, които не са удобни за работа, вместо да се направят нещата така както трябва.Защо не отделиш някой лев и не си извадиш Direct out изходи, както се полага? Или си вземи по-качествен пулт.

Това което ти предлага yamaha става, ама не е удобно, защото контролът е затруднен. Когато работиш се налага повече да мислиш за пулта и как да не объркаш кое къде отива, кое какво регулира... вместо да мислиш за музиката.

 

Малко оф, ама е на място:

Спомням си един случай, който се разказваше като виц преди много години. Един наш известен изпълнител отишъл да си купува скъпа кола - Бентли ли, Мерцедес 600 ли, нещо високо... И първият му въпрос към представителя на фирмата бил - Колко гори? А те му отговорили, че е сбъркал мястото - такива въпроси се отнасят за други коли...

Та като искаш 4 канала, качествен звук, комутационни възможности - не питай колко гори на 100 километра...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.