badhabittt Публикувано Юни 22, 2005 Публикувано Юни 22, 2005 Обяснете ми за разменянето на струни смисъл махане първа смъкване на струните и слагане на по-дебела? Икам ниски настройки тънки струни което е невъзможно но ми казаха за някви китари специално за ниски настроики или нещо такова аз ега свиря с QUUEN Strings хубави са евтини са, но моите лично са тънки и немога да си смъкн а баса дори в ре :violin: Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 (Редактирано) колкото по-ниско искаш да звучи баса, толкова по-дебели струни това е идеологията ако искаш ниски тонове, или си земи комплекта с най-дебелите струни, или си купувай комплекти за 5 струнен бас със СИ струна и хвърляш първа струна и свириш на СИ МИ ЛА РЕ ПС: за да имаш по-ниски тонове и да запазиш дебелината на струната трябва да имаш по-дълъг гриф... всички грифове са със стандартна дължина. А и дори да ти направят къстъм двуметров гриф, трябва пък и къстъм да ти навиват струни за него Редактирано Юни 22, 2005 от Nikifena Цитирай
fracture Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 правил съм номера който казва Nikifena, ползвах струни RotoSound RB45 и настройка в ре (тогава 5-тата струна отиваше в ла), а доколкото не ме лъже паметта има и RotoSound 35 - това означава че са по-тънки от тия дето споменах, относно китари за ниски настройки - мисля че се казват баритон китари, но все пак китаристите са по-наясно Цитирай
badhabittt Отговорено Юни 23, 2005 Автор Отговорено Юни 23, 2005 относно китари за ниски настройки - мисля че се казват баритон китари, но все пак китаристите са по-наясно има ли такива басове и каква им е разликата от обикновенните решил да сменям баса но не свиря в постоянна настроика(постоянно сменям ми ре си ...) предложете някое ба :guitar: сче Цитирай
Recommended Posts