Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за М-Аудио


vane

Recommended Posts

Здравейте,

решил съм да си взимам аудио карта за около 550 лв. за записи и за живо свирене. За момента се спрях на M-Audio FireWire 410 - вдъхва ми доверие, питах този-онзи - отзивите са добри, така че смятам да я взема. Но все пак да питам - нещо за тези пари с подобни характеристики (входове-изходи) и качество има ли и какво ви е мнението за горепосочения модел.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с м-аудио Делта 1010ЛТ и съм доволен.осем входа и осем изхода + midi in/out +word clock + spdif in/out.Работи на ниска латенция без проблем-от порядъка н 4-5 мс.

стуваше около 400 лв и нещо мисля, само че е на PCI слот.За този модел който пишеш мога да кажа че не съм имал достъп до таква устройство, но като прочетох малко ми стана ясно.според мен ако имаш парите я купвай, зависи за какво ти трябва.Хубаво е че има предусилватели с фантомно захранване.Това ще ти спести праи за външен предусилвател.Ако ползваш интерфейса за запис на вокал и китара примерно и включваш миди контролер, мисля че това е добро решение.Освен това виждам че има два изхода за слушалки.Това е хубаво,защото на мен ми се наложи да си купя отделен усливател за слушали, тъй като не ми стигаше само един на мискерчето ми.Друго-друго....Определно fire wire връзката е по -надеждна от usb -то.И най-накрая, важното е за какво я позлваш.Ако мислиш симулативно да записваш 8 инструмента или повече , тази карта както виждаш ги няма(има 2 аналогови входа само), но предполагам че ще е за по-малки проекти.Аз бих си я купил.Компкатна е, има доста неща наблъксани в нея и ако записваш на лаптоп е удобна и мобилна.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2мс е по-прилично, макар че такава латентност от точно 2мс реално не съществува или поне не се сещам за комбинация от buffer size/sample rate при която да се получи цяло число. Изглежда доста от производителите пишат цели числа, за да не объркват потребителите, а тези които са по-коректни пишат buffer size, вместо мс.

 

Освен това, като говорим за латентност, трябва да се има в предвид, че латеността, която показват повечето карти в контролните си панели е тази в едната посока - т.е. или на входа или на изхода, а като се свири в реално време сигналът трябва да влезе през входа на картата, да бъде обработен в компютъра (което също отнема време, но ще се абстрахираме от него) и после да излезе обратно през изхода на звуковата карта. Тоест реално при 2 мс закъснението е минимум 4, а при 4 - 5 мс, закъснението е поне 8 или 10 мс, което не е малко.

 

При някои карти има възможност за доста ниска латентност - примерно буфер от 32 семпъла, което при 96 КХц честота на семплиране означава латентност от около 0.33 мс. Като умножим по две, се получава 0.66 мс, което разбира се не звучи особено готино и хорицата от RME са го закръглили на 0.7 мс, за което не им се сърдя, тъй като въпросната стойност е изписана в скобки като ориентировъчна, а реалната стойност която се избира е 32 семпъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в крайна сметка става ли този избор, не става ли? М-Аудио става ли за живи участия (барабанист+слушалки+електронни барабани, звукът от които се връща при него (от единия канал на барабаните, за да се чува какво свири, другия се включва към пулта)и същевременно от картата да излиза програминг към миксера в зала, клуб и т.н.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Става, аз съм си играл така и е шест. Но зависи и от компа, а той винаги може да се бъгне.

Ники имаше предвид, че има и по-добре решения. Да, цената е двойна... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.