zrak Публикувано Февруари 14, 2008 Публикувано Февруари 14, 2008 Здравейте. Искам да попитам някой, който разбира от тези неща. Харесал съм си един 30 ватов Роланд и също толкова ватов Маршал комбо. Роланда го чух като звук, но Маршала не. Според вас кое е по добре??? Благодаря ви предварителнло. Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 14, 2008 Отговорено Февруари 14, 2008 Еми ти си пробвай и си реши Аз лично препоръчвам маршал ... все пак Леми не може да греши. Цитирай
Traktorist Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Доста странен въпрос задаваш. Нито си казал модел, нито нищо. Дай повече инфо, за да може да получиш смислен отговор Цитирай
assoass Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Доста странен въпрос задаваш. Нито си казал модел, нито нищо. Дай повече инфо, за да може да получиш смислен отговор ^Абсолютно! Отиди и ги чуй! А относно по предичния отговор - аз пък ти казвам ( по логиката на поста на Вурбито) да си вземеш Роланд, щото едва ли пък Алан Керън също греши...... този тук Кажи какви пари можеш да заделиш, какво свириш, за репетиции с група ли, за вкъщи ли....... Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Моделът на Roland предполагам е Cube 30. Ако съм прав, то тази серия е нещо от типа на небезивестните Line 6 и предлага цифрова симулация на популярни модели бас усилватели + няколко вградени ефекта т.е. имаш меко казано доста възможности. От друга страна Маршъл в повечето случаи предлагат 1 тип звук - здраво напомпан и подходящ за рок, особено ако си с по-ретро вкусове. М. освен това би трябвало да е аналогов - потенциално по-податлив към ремонт, ако се наложи. Ако и двата са нови и цената е сходна аз бих избрал Roland-а - харесва ми как звучи, има допълнителен AUX вход (много практично), изработката също е на ниво. Като недостатък бих изтъкнал вградения компресор, който хич не ме радва като звук. Най-добре ги чуй сам с твой бас преди да решиш. Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 На мен също ми допада въпросният Roland Cube 30. Пробвах и на Line6 някакво подобно кубе - определено не ми хареса. Иначе няма да е лошо питащият да сподели все пак за какви модели става на въпрос. Цитирай
zrak Отговорено Февруари 18, 2008 Автор Отговорено Февруари 18, 2008 Да си призная и двете ги чух. Като че ли и аз се насочвам към Роланда, нищо че е малко по-скъп. Но все още се двоума, защото киратиста в която банда свиря ползва Маршал. 90% съм вече решен за Роланда. Искам да благодаря на всички. Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Но все още се двоумя, защото китариста в която банда свиря ползва Маршал. 90% съм вече решен за Роланда Китаристите масово ползват и шестструнни инструменти, но това не е повод и ние да го правим, нали? Ако трябва да коментираме сериозно разликите между китарни и басови усилватели като технически параметри те уверявам че са повече от приликите - честотна лента, динамика, изкривявания, необходима мощност и т.н. Фирмите, които правят добри усилватели и за двата инструмента се броят на пръсти, в повечето случаи са утвърдени или в едната област, или в другата. Приятелски съвет - обръщай повече внимание на езика си. Грамотното писане винаги прави добро впечатление, дори и при басистите. Цитирай
Dikata Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 аз само искам да спомена,че 30 вата кубе няма да вьрши работа за репетиции сьс сигурност!независимо от марката. сьс шумен барабанист и 300 не стигат.не се маитапя...вземи нещо поне 150 вата,за да може и за вкьщи,за репетиция и за сцена да става. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 marhalla стреляи в тъмното , можеш да се довериш на маршала Цитирай
Recommended Posts