stratocaster Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 (Редактирано) Благодаря много на всички. Ще ги чуя и трите (BOSS-a, DigiTech-a, Zoom-a) и ще преценя, но определено съм насочен към Metal Master-a днес си ръгнах 7 струнният ибанец в МТ2. схемата беше такава: КИТАРА > компресор Босс > МТ2 > спикър симулатор на червения бокс на берингер > миш-пулт. излишно е да коментирам просто че къртеше бойлери и мифки. звука беше убиец! така че не си мисли приятел че МТ2 е лош ефект. никак даже. просто зависи от много фактори - примерно дали ще има компресор преди него, от ампа в който ще го включиш...... абе трепе Редактирано Юни 20, 2005 от stratocaster Цитирай
Fenix Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Човек, колко се е изписало по тая тема. Направи един сърч и ще видиш на колко места става дума за Босчето и ДИгитек Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Аз нещо не харесах тоя дигитеча на Mu3epHuK няма атака. и много маже... не че металзоната не маже де Това е от кубето, колега. Behringer. Не че е лошо, ама с външен педал не звучи - няма чист вход като чист вход и криви допълнително. И все пак е practice amp. А Metal Zone 2 с Boss компресора също е хубава комбинация - пробвал съм ги през лампов Маршал колкото мен висок и беше убийство направо. Ама за записи вкъщи, дет метъл и стъргане по репетиции и концерти - аз се спирам на Metal Master. IMHO де. Не е лошо да ги има и двата човек. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 че какво ти пречи да ги прекараш МТ2 и компресора през един спикър симулатор и така да записваш директно в саунд картата? пак си е лудница Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Е, нищо не пречи, да не сме гърбави. Boss си е класа, над 8 милиона продадени педала се пак. Просто Дигитецх по-ми уидисва на вкуса, като го чух си казах "е тва търся" Харесва ми вградената симулация. Абе разнообразието е хубаво нещо, ползвам и АМТ - гледам че ги споменават хората по-горе, добри са много и звукът е много специфичен. Ако имах МТ2 и него щях да ползвам, да не мислиш че щях да го жаля. :green: Ама нямам в момента - чат-пат зимам на заем. И откак имам Дигитецх-а не ми липсва де. Пийс, мац, мац, пис. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Е, нищо не пречи, да не сме гърбави. Boss си е класа, над 8 милиона продадени педала се пак. Просто Дигитецх по-ми уидисва на вкуса, като го чух си казах "е тва търся" Харесва ми вградената симулация. Абе разнообразието е хубаво нещо, ползвам и АМТ - гледам че ги споменават хората по-горе, добри са много и звукът е много специфичен. Ако имах МТ2 и него щях да ползвам, да не мислиш че щях да го жаля. :green: Ама нямам в момента - чат-пат зимам на заем. И откак имам Дигитецх-а не ми липсва де. Пийс, мац, мац, пис. разликата межди изброените дотук педалчета опира по скоро до отделните вкусове. на мене най-много ми допада МТ2 макар че за да звучи добре която да е от тия сапунерки трябва да я напомпиш с компресорче. без компресор си звучи меко казано лайняно (поне МТ2 както днес се убедих). пак да кажа - това е ЛИЧНО МНЕНИЕ основано на проба ако искате чуйте това: http://4848.hit.bg/screamer.mp3 това е овердрайва който никифена ми направи, буустнат със Тюб Скриймър Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Erm, супер звук за рокерия, ама човекът търси ефект за дет метъл. Think Cannibal Corpse, Deicide, Obituary, Nile, etc. Аз ако трябваше да избирам камионче за такъв стил (само едно) щях да се спра на Metal Master. #2 за Boss Metal Zone или пък Digitech Death Metal. Ама зависи от усилвателя и личния вкус на човека, пък и стила на свирене. Тва щото реших да добавя моите 5 стотинки към дискусията. Цитирай
Rotten Body Landslide Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 аз имам(вече)Digitech Death Metal(благодарение на Mu3epHuK ) но ако иска да изкара звук ала Cannibal Corpse и други подобни али бали ще му требе бая повече от камионче иначе по добря избор според мен е Digitech Digitech Death Metal или Metal Master :guitar: Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 Абе някой от вас пробвал ли е новия дисторшън на BOSS, Mega distortion и ако да, нека да сподели впечатления. Предполагам че е някакво подобрение на Metal zone. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 (Редактирано) Абе някой от вас пробвал ли е новия дисторшън на BOSS, Mega distortion и ако да, нека да сподели впечатления. Предполагам че е някакво подобрение на Metal zone. ами тва червеното май е доста далече от взука на метал зоната. в сайта на бос има демота, макар че не ми звучат много реално.... Редактирано Юни 21, 2005 от stratocaster Цитирай
wessy Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 Абе някой от вас пробвал ли е новия дисторшън на BOSS, Mega distortion и ако да, нека да сподели впечатления. Предполагам че е някакво подобрение на Metal zone. ами тва червеното май е доста далече от взука на метал зоната. в сайта на бос има демота, макар че не ми звучат много реално.... Ако някого го интересува моето мнение ще взема да го споделя.Според мен Digitech e маркатa! Разгледай Artist pages в сайта на Digitech и, ако любимите ти китаристи са там, значи и за теб марката e digitech А моите любимци почти всичките са там(neo metal китаристи основно). Aз лично ползвам ей такъв setup 7-струнен Jackson -> Digitech grunge -> Dunlop original Crybaby -> Peavey кубe и sound-ът си е резачка Но зависи за какво, де Нe мога да свиря Deep Purple през тоя setup. Aкo искаш леко по-класически sound - вземи си Boss. Ако се кефиш на по-модерен sound - вземи си Digitech модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 А моите любимци почти всичките са там(neo metal китаристи основно). Aз лично ползвам ей такъв setup7-струнен Jackson -> Digitech grunge -> Dunlop original Crybaby -> Peavey кубe нео метъла е доста далеч от стила, за който човека си търси ефект не бих казал че дичитек са по-съвременно звучащи от босс и двете марки са еталон в китарния звук, така че място за спор няма. и с двете може да изкараш ибийствен саунд, стига останалата ти част от риг-а да ти е читава не очаквай когато включиш дори най-скъпия ефект в стерео уредбата да се получи нещо бих казал че дали ще е метал зон, дали ще е метал мастер или дет метъл е от много по-малко значение отколкото това какви хави ползваш преди и след него, от ампа, от говорителя или ако щеш от китарата Цитирай
wessy Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 е аз от де да знам той кво търси а имайки предвид че под модерен метъл се разбира нео метъл и повечети китаристи от този стил свирят с дигитек човек може да си направи извода че саунда е по модерен хората който познавам да свирят с бос един няма да свири нещо модерно. Всичко са разни хевита а за стерео уредбата така си е въпреки че дигитек с тая симулация насякъде звучат (почти хаха) Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 (Редактирано) Редактирано Юни 24, 2005 от stratocaster Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 24, 2005 Отговорено Юни 24, 2005 е аз от де да знам той кво търси а имайки предвид че под модерен метъл се разбира нео метъл и повечети китаристи от този стил свирят с дигитек човек може да си направи извода че саунда е по модерен хората който познавам да свирят с бос един няма да свири нещо модерно. Всичко са разни хевита а за стерео уредбата така си е въпреки че дигитек с тая симулация насякъде звучат (почти хаха) пич, извинявай но много си предубеден. ГОВОРИШ НАИЗУСТ. някой ти бил казал че дижжитек били по модерни от босс и хайде дай да пишем у форума. с босс свирели разни хевита....моля ти се на сакатия и ръцете му пречат все едно слушам кварталните метълчета дето ги няма тука не се заяждам, просто си много предубеден :hello: и вземи си вържи WAH-а преди дистера...... Цитирай
Recommended Posts