RUINIK Публикувано Февруари 5, 2008 Публикувано Февруари 5, 2008 Значи аз съм китарист и ако се опитам да пея нещо..сещате се..много фалшиво..гледах други теми..но не намерих това което търся..така че преди да ми изтриете темата ( ) има ли някакъв шанс да си направя гласа маааалко по-"нефалшив"..знам че от всяко дърво свирка не става, нооо...няма ли нещо което ще ми направи гласа по-верен ..и ако има кажете някакви упражнения...(чувал съм че гамите помагат..но изобщо не съм в час с това..а сигурно греша :Д ) Цитирай
XeRo Отговорено Февруари 5, 2008 Отговорено Февруари 5, 2008 Хвани тона, който най-добре можеш да изпееш и почвай разпяване с него, следи диафрагмата да се свива и отпуска, почвай дихателни тренерофки и почвай яко разпяване според гласа, който си като се почне от ДО и ще постигнеш желания резултат. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 (Редактирано) Фалшивото пеене обикновено идва или от проблеми със слуха, или от невъзможност да контролираш мускулите, които са отговорни за пеенето. Ако е второто - това се оправя с пеене, пеене и пак пеене. По-добре не сам, а при вокален педагог. Ако пък е първото, при положение, че вече имаш някакъв досег с музиката... Де да знам, няма да си първия китарист с кофти слух, но аз лично (а и не само аз) с такива китаристи не свиря... Редактирано Февруари 6, 2008 от CorvusCorax Цитирай
noti4ka Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 За мен решението,в твоя случай,е педагог.Има уражнения,разбира се,но един педагог ще ти поднесе нещата така,както е най-добре за теб.Моя съвет е-недей да правиш нищо на своя глава... Поздрави Цитирай
XeRo Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 (Редактирано) напълно съм съгласен с теб. По-добре на педагог от колкото сам да се мъчи и да тръгне в грешна насока. Редактирано Февруари 6, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране! Цитирай
kiss_of_judas Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 За мен решението,в твоя случай,е педагог.Има уражнения,разбира се,но един педагог ще ти поднесе нещата така,както е най-добре за теб.Моя съвет е-недей да правиш нищо на своя глава... Поздрави В началото наистина е най-добрия вариант,поне в началото. Цитирай
didon2deo Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 Най- добре наистина е, при педагог първо да отидеш,особено ако си нямаш представа от правилно извличане на глас.Ако сам започнеш има голяма вероятност да се задънеш ,което не е желателно да го направиш.Отиди няколко пъти на уроци за да разбереш къде трябва да резонира гласа,кое е правилна постановка и ред други подробности.Когато малко навлезеш в нещата после сам можеш да продължиш да се усъвършенсташ и пак моята препоръка е ,ако имаш възможност да посещаваш педагог и когато си напреднал,пак го посещавай.Има голяма разлика в това, когато ти чува някой кусурите при пеене и ти ги казва как трябва да се изпее дадена песен или фраза. Цитирай
Даниел Миленов Николов Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Отиди при вокален педагог.Той ще ти помогне. Цитирай
james-assya Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Ами гледам че са ти препоръчали педагог и сигурно са прави, но ако нямаш възможност и повечето пеене също е решение. Цитирай
Recommended Posts