Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Всичко, което казваш по-горе, synchu, е вярно. Нека не забравяме да напомим на най-младите от форума, обаче, че изучаването на музиката, ако искаме да знаем какво правим, също изисква четене на ноти, дори, ако в крайна сметка си изберем да не свирим по тях. При хармонията, например, е силно препоръчително да можем правилно и не твърде бавно да четем, и анализираме нотен текст.
Metalix Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Едно време, когато още незнаех за таблатурите, почти всички песни си ги изкарвах по слух (главно песните на Deep Purple, защото са по-лесни). Не отричам че сега не гледам по таблатури, когато нещо не ми е ясно как се свири. Има и китаристи които изобщо не си правят труда да изкарат нещо по слух. Продължавам да си вадя някои песни по слух, но аз не съм машина да знам всяка песен как се свири. Хората, които правят таблатурите също са вадили по слух, за това има много вариации табове по някоя песен. Най-важно е как ТИ искаш да го свириш и как ти звучи най-добре.
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Пак напомням - няма какво повече, освен лични впечатления, да се каже по темата.
Recommended Posts