Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Та, значи от скоро време търся да си купувам от драгите съфорумци еФтиничка бас китара като за начинаещ и поради финансови пречки не мога да си купя и подходящата озвучителна апаратура демек неам пари да си купим бас кубе или колона....Имам една стара машина мейд ин бългерия.... L100 Вермона 100-ватова някъде....много е изтрещяла, но ми върши добра работа за китарно свирене със S-amp ръчна изработка от вие-знаете-кой-пловдивчанин иии да питам много ли ще се прецака тая антика ако ръгна некоя 4-струнна талпа или как оптимално да намаля шансовете тва да стане, настройки там тва-онова (по моя лична логика не трябва да използвам санс-ампа с баса щото той допълнително ще уваличи сигнала и риска от точно тва дет не искам да става....:)

Благодаря предварително!

Отговорено

Според мен, няма нищо да и стане ако не я бичиш силно с баса, защото ниските честоти могат да прецакат говорителите. Ако толкова ти е наложително да свириш силно, намали ниските честоти :icon_shithappens:

п.п. подчертавам, че скромният ми опит може само дотолкова да ти помогне. :punk_guitar: Не знам, "разбойник", от форума, ще ти даде най-добрия съвет, според мен :)

Отговорено

Tи за кое се притесняваш за усилвателя или за колоната ?

Л100 не е на Вермона а на ЛАТ - маде ин Бългериа :greenangel:

Лично мое мнение е ръгай баса в ефекта и в ампа и не се плаши. Остава ти да си направиш настройки на вкус.

Отговорено

Аз вкъщи свиря с един Регент 150-не съм имал ядове-намалил съм трейбъла на минимум защото много пращи,баса малко над нулата и си свири перфектно.

Отговорено

ЛАТ Л100 и Б100 нямат почти никакви разлики . Няма какво да се притесняваш . Само гледай да не му наблъскаш нещо с активна електроника (бустер) , че малко се шашва .