lyubohar Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 Аз съм използвал дори дамски чорапогащи Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 9, 2008 Автор Отговорено Февруари 9, 2008 ^ Щом имало готови комплекти от смола и стъклена вата, то по-добре да се вземе такъв комплект. Иначе ще ми излезе Златно да си купувам няколко шишенца епоксидна смола за по 5 кинта всяко, та после да търся и парцали... става сложно и скъпо. Сега остава д анамеря и комплект с вата де, щото никога не съм виждал такова нещо. Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 9, 2008 Отговорено Февруари 9, 2008 Като го направиш бъркоча, сделай тест за издржливост и се запиши на видео Да видим как става Цитирай
masterross Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 А такива нишки от вибростъкло не могат ли да се закупят от някъде? По Дискавъри редовно ги използват при изработка на бас каси и спойлери. Но може би още ги няма при нас (третият свят ). Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 16, 2008 Автор Отговорено Февруари 16, 2008 ^ Казва се ФИБРОстъкло, защото в материала има фибри (влакна, нишки). А самите нишки, за които ти говориш (тези, дето си ги гледал по Дискавъри) са от карбон. И аз търся такова, ама нема наоколо. Цитирай
masterross Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Намерих пловдивска фирма, която предлага много интересни неща: http://www.modelistika.com/Pictures/laminatni_teh/smoli.doc Има и инфо за различните смоли Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Да видим как става Оп грешка Исках да кажа: Да видим колко здраво става. Айде със здраве! Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 Светльо, лека корекция. Фибра значи нишка. Фибростъкло значи стъклени нишки. Пръчките от фибростъкло се правят от стъклени нишки и различни видове смоли. Материалите от ВЪГЛЕРОДНИ нишки и влакна се наричат КАРБОНОВИ и се предлагат най-често с търговското наменование - КЕВЛАР - тъкани от карбонови, т.е . въглеродни нишки. Рудолф Цената им е доста по-висока от стъклените тъкани и нишки. Цитирай
vlex Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Всъщност кевларът е композит от няколко елемента, единият от които е именно бъркоча с въглеродните нишки. Имам нещастието да уча точно това в университета в момента... Просто преглеждах темата, защото помня, че някой тук правеше опити по нашенско и исках да видя как е хавата, че може би скоро ще правя нещо от съответния материал. Горере, кво стана? Издрапа ли го? Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts