Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ Щом имало готови комплекти от смола и стъклена вата, то по-добре да се вземе такъв комплект.

Иначе ще ми излезе Златно да си купувам няколко шишенца епоксидна смола за по 5 кинта всяко, та после да търся и парцали... става сложно и скъпо.

Сега остава д анамеря и комплект с вата де, щото никога не съм виждал такова нещо.

Отговорено

А такива нишки от вибростъкло не могат ли да се закупят от някъде?

По Дискавъри редовно ги използват при изработка на бас каси и спойлери.

Но може би още ги няма при нас (третият свят :recourse:).

Отговорено

^ Казва се ФИБРОстъкло, защото в материала има фибри (влакна, нишки).

А самите нишки, за които ти говориш (тези, дето си ги гледал по Дискавъри) са от карбон.

И аз търся такова, ама нема наоколо.

Отговорено

Светльо, лека корекция. Фибра значи нишка. Фибростъкло значи стъклени нишки. Пръчките от фибростъкло се правят от стъклени нишки и различни видове смоли. Материалите от ВЪГЛЕРОДНИ нишки и влакна се наричат КАРБОНОВИ и се предлагат най-често с търговското наменование - КЕВЛАР - тъкани от карбонови, т.е . въглеродни нишки. Рудолф Цената им е доста по-висока от стъклените тъкани и нишки.

• 10 months later...
Отговорено

Всъщност кевларът е композит от няколко елемента, единият от които е именно бъркоча с въглеродните нишки. Имам нещастието да уча точно това в университета в момента...

Просто преглеждах темата, защото помня, че някой тук правеше опити по нашенско и исках да видя как е хавата, че може би скоро ще правя нещо от съответния материал. Горере, кво стана? Издрапа ли го?

Поздрави,

Влад