Gatzo Публикувано Януари 28, 2008 Публикувано Януари 28, 2008 Здравейте, може ли някой да ме посъветва, какъв клавир да си взема, може и на старо-евтин по следната причина. китарист съм и сега се уча да записвам на компа моя музика. Приятели китаристи-"Дедомито" от форума има в къщи и е по лесно клавир да ползваш, поне в началото вместо виртуалното пиано. Моля за компетентен коментар,по причина, че всички сте знаещи ,повече от мен, до да се учиш е добре от знаещи. 1 Цитирай
lockfolder Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 честно да ти кажа от това което си написал не мога да разбера за какво точно ти е клавира? ако е за да записваш китарата - не ти трябва, ако е за да използваш vst-интрументи, за миди-контролер - тогава защо ти трябват семпли? да не би под семпли да имаш предвид бленди? сори може аз да съм разсеян и да не съм разбрал въпроса Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 29, 2008 Автор Отговорено Януари 29, 2008 Извинявам се аз не съм на ясно. Аз си записвам китарата а другите инструменти да се записват посредством клавир, реален а не виртуален. И бас китара записват с такъм клавир и барабани..виждал съм в студио. как Иван Динев-има студио на Патриарха-с едно пиано сложи на една песен и бас и пиано. Та затова а явно бъркам VST-инструменти със семпли. честно да ти кажа от това което си написал не мога да разбера за какво точно ти е клавира? ако е за да записваш китарата - не ти трябва, ако е за да използваш vst-интрументи, за миди-контролер - тогава защо ти трябват семпли? да не би под семпли да имаш предвид бленди? сори може аз да съм разсеян и да не съм разбрал въпроса Цитирай
Maestroto Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Значи тук вече не става въпрос за клавир,а за звукова карта.Всеки клавир със миди изход ще ти свърши работа-примерно намираш един Роланд Е-16 и нямаш грижи-той ти трябва само за клавиатура.Друг вариант е МИДИ клавиатура/контролер.Повечето се връзват с USB и нямаш грижи.Обаче от там нататък идва сложното-добра звукова карта,при която да няма латенция,да има миди порт,да поддържа Азио драйвъри и да е долу-горе евтина.Препоръчвам ти E-MU- което и да е-зависи от твоите финансови възможности.Картата ти я пращат със софтуер и всички кабели,които са ти нужни.От там на сетне то остава само да твориш.Успех! P.S. Защо не питаш тоя Иван,който си гледал да ги прави тия неща-ще те упъти доста добре предполагам. Цитирай
lockfolder Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 ако ти трябват елементарни звуци - само барабани и бас и някакъв пиано саунд, обикновени падове ит.н. си купи някакъв евтин кийборд-аранжъор и тогава няма да ти трябва дори миди-саундкарта, миди ще записваш в аранжъора и от там през аудио-изхода му в аудио-входа на саунд-картата. Цитирай
Maestroto Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 (Редактирано) Е нали за VST инструменти става въпрос?Или не съм разбрал правилно... Редактирано Януари 29, 2008 от Maestroto Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 29, 2008 Автор Отговорено Януари 29, 2008 Благодаря, момчета, разбрах ,ще търся най евтината-като детска играчка-може ли. В малкия цум или в Технополис до 100 лева.Става нали???Само за бас и барабани. Аз купих външна звукова карта-Алфа на Лексикон и сега яко мъкааааааааа. Има и диск с програма ама започвам от начало. Цитирай
Stelian Tomov Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Кофти, да си беше взел звукова карта M-AUDIO DELTA10 , някъв гаден синтезатор и да го ползваш като клавиатура през MIDI порта, а пък звуците да ги взимаш от програми, барабани бас това е най-лесната работа, може да научиш много информация в секция Софтуер за VST-програмите... Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 31, 2008 Автор Отговорено Януари 31, 2008 (Редактирано) мерси, още се рова, ама купих Алфа на Лексикон-външна карта да включвам китарата и микрофона. Редактирано Януари 31, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране! Цитирай
Recommended Posts