Jump to content
Българският форум за музиканти

Guitar Lessons


Slide

Recommended Posts

Привет и от мен.

Макар и да пише, че тва ми е първия пост във форума, той не е. Просто имам някакъв проблем тука с регистрациите и тва ми е 3-та вече... Както и да, няма да пиша за това...

 

Heavy Metal Rhythm Guitar by Troy Stetina....

Може и да е ставало на въпроса за въпросната книга, не знам. Това, което обаче ще пиша, не е колко са големи впечатленията ми от нея, а по-скоро с какво помага.

За сега, става дума за малък период от време, не съм намерил неужна информация в нея.

 

Самия китарист открих преди няколко дни, съответно и книгите му.

Мислех, че ще е като повечето други уроци на хартия (смисъл, то си е pdf файл, сори Трой, обаче нямам възможността да си купя книгата със CD-то наиситна...), сиреч, едни разпънати обясняния, къде неточно, къде неясно написани, използван е език за напреднали и пр. Напротив, в тая книга нещата, като цяло, са написани на един много достъпен език (имам предвид, че не трябва да си свирил няколко години, да си минал през една камара техника, че да знаеш за кво говори), самите упражнения са елементарни, лесни за свирени и готини -> т.е. не са някви подрънквания на 5 Power Chord-а, които даже и не звучат готино в комбинация.

Дадени са упражнения именно за Power Chords, за нотите - цели, половинки, четвъртинки..., арпежи, правилно разположение на пръстите (на ръката, работеща по грифа) и като цяло, нещата, които са нужни да знае един човек, решил да се занимава с китара (любителски или не). Разбира се, колко повече време си се занимвала, толкова ще ти е и по-лесно с упражненията и съответно обратното...

 

Та това, което се опитва да изкажа с тоя дълъг пост е, че книгата, ако можем така да я наречем, е наистина много добра и си заслужата (под заслужава имам предвид - плащането на парите, търсенето в нета, нервите по тегленето, оправянето на развалени файлове, неработеюи мп3-ки към нея и пр.)

Наистина я препоръчвам на по-наскоро захваналите се с китара, защото има доста добър материял. Аз самия свиря вече около 3 години, което ще рече, че би трябвало да знам най-важните неща, основите. И да, нещата, които са показани в книгата ги знаех, но тва не значеше, че не ми е помогнала....

 

И така, anyway. Ако е имало такава тема вече, извиняваите. А на тия, които не им харесва, ще ги помоля да си спестят негативните коментари. Критика може. (към мен, разбира се, не съм агент и не правя реклама на Трой Стетина, просто съм фен)

 

Ииии Palm Muting до припадък ;)

 

На тия, които са изчели всичкото това - евала! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам Speed mechanics for lead guitar от него и мисля че е наистина велика школа.Другите не можах да намеря откаде да ги дръпна и не съм ги виждал,но предполагам че наистина са добри. Ако имате идеи пишете на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уроците наистина са обстойни , но имат някои мн важни пропуски.Стават но трябва и допълнително инфо да се чете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.