vurbito Публикувано Януари 26, 2008 Публикувано Януари 26, 2008 От преди 2 часа съм с нова настройка на баса 1 F# 2 C# 3 A 4 D От това, което до сега имам като впечатление мога да кажа, че е много добър начин за раздвижване на пръстите Поздрави! Николай Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 Сподели предимства и недостатъци? Например, тая терца, между 2-ра и 3-та струна за какво ти е? Цитирай
vurbito Отговорено Януари 26, 2008 Автор Отговорено Януари 26, 2008 (Редактирано) Еми например като свиря warriors of the world съм длъжен да мръдна на 4та позиция и така ми се раздвижва ръката + това по-лесно правя вибрато като свиря Ре (на края на припева), защото натискам на 1ва позиция и ми е по-близко отколкото да ходя до 5та на ла струната оп забравих и очевидното : 4та и 3та струна са ми директно в power chord като са празни или с баре Редактирано Януари 26, 2008 от vurbito Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 (Редактирано) Да де, ама погледнато от по-обща страна, какъв е смисълът от терцата? Не разбирам защо седи там и не откривам много приложението й измежду останалите струни? За квинтата разбирам, но ако ще бичиш на квинти, по-добре си сложи за 4-та струна, 5-та - Си - тогава вече зазвучава адекватно (и без това ги правят доста ненатегнаги, по принцип и така Си -> Ре си е ) и пауър-чорда ще бъде ПАУЪР! Ако толкова те кефят квинтите, направи си целият бас на квинти, като мен , ту би намбър уан едит: А бе, така, като имаш три различни интервала между 4-ите струни, не става ли съвсем хаотично - дай плюсове... Редактирано Януари 26, 2008 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 Баса ти е настроен в Dmaj7 в широко разположение... Цитирай
vurbito Отговорено Януари 26, 2008 Автор Отговорено Януари 26, 2008 Братле +овете са че трябва повече движение по грифа за да се изсвири дадено нещо Така ръката се развива по-бързо. Точно така загрявам вече. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 Братле +овете са че трябва повече движение по грифа за да се изсвири дадено нещоТака ръката се развива по-бързо. Точно така загрявам вече. Ами тогава защо вместо да пренастрйваш баса,не свириш всичко просто на една струна,ще загрееш страхотно Цитирай
vurbito Отговорено Януари 26, 2008 Автор Отговорено Януари 26, 2008 защото само на една струна не ми загряват пръстите да сменям струните брех така както е сега е по-балансирано Цитирай
Recommended Posts