Jump to content
Българският форум за музиканти

относно вградения кирилизатор


Recommended Posts

Абе влизам във форума от къде ли не и ползвам кирилизатора. Обаче се появява един проблем. Като пишеш нещо и после искаш да го редактираш и нещо е много побъркано положението - почва да разделя буквите, да слага допълнителни букви по избор (нещо като рехармонизация :) ) и някакви такива. И като искам да редактирам нещо в първото изречение на поста си трябва да изтрия всичко до него и да го напиша наново после. На някой друг правило ли му е впечатление това? И може ли да се направи нещо?

 

И сега за да е ясно кво става ще напиша 2 изречения с вградения кирилизатор и ще се опитам после да допълня първото с думата "крава". Скивайте.

 

Ходих из дивите поля на необятна Добруджа, когато я видях - тази невероятно красива к-р атвоал ткоолвкао виаз ящна и красива. Бях захласнат и си зададох въпроса: "Кой ли я дои?"

 

Както се вижда не е добре работата. След "красива" написах "крава", но пък тва ми изяде "изящна" и после се опитах да го допиша та стана още по-зле. Този проблем ми се появява при ползването на фонетичната азбука. За БДС не знам.

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих из дивите поля на н еДооббяртундажа.. ИСКАМ ДА КАЖА И АЗ НЕЕЩО :thx: Направих няколко опита и много се смях на полученото :) Използвам Мозила Горящата Лиса и нещата много сериозно се смесиха както виждате сами :) :) :) Явно има проблем, който Рафо ще каже поправим ли е или се налага да го приемаме като фийчър.. тоест даденост :)

 

П.П. Пешо, мерси за обърнатото внимание над този проблем. Сега ще напиша още няколко изречения, защото смеха си заслужава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Mac OS X пък тая вградена кирилица изобщо не работи.

Стои си само надписа "кирилица" и едно червено квадратче и цъкаш ли, цъкаш и нищо не се променя. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен беше така,дълго време ме мързеше да инсталирам кирилица на компа и ползвах тази на форума.Тогава някой ми каза,че е от INS бутона,ма не е...тогава си мислех,че проблема си е само при мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината за този проблем е вероятно в скрипта на кирилизатора. За жалост няма да удачно да се пипа по кода, защото това може да доведе до по-големи проблеми, които нямам идея какви ядове могат да причинят след това. Това е готов кирилизиращ модул, който не е писан от никой от нас и това затрудянва нещата сериозно. Засега ще остане в този си вариант, като ще се наложи да се внимава как се редактира текста. Ако излезе по-добър кирилизиращ модул за форума, ще го тестваме и сложим венага, но за момента няма как. Все пак е по-добре от това да се пише на латиница, а аз да гледам наказателното меню на акаунта ви и да мисля колко дни да сложа в малката кутийка там. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

При мен от вътрешния кирилизатор се получава малко по-различен проблем, но пак с редактирането.

Като пиша на кирилица с него, след това ми се наложи да редактирам -

пише, че е на PHO, но символите са на латиница.

Това създава известно неудобство, като си на друг комп -

налага се да пишеш нещо друго (например в друга тема) и след това copy/paste - иначе не става.

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.