kitaratapesho Публикувано Януари 23, 2008 Публикувано Януари 23, 2008 Абе влизам във форума от къде ли не и ползвам кирилизатора. Обаче се появява един проблем. Като пишеш нещо и после искаш да го редактираш и нещо е много побъркано положението - почва да разделя буквите, да слага допълнителни букви по избор (нещо като рехармонизация ) и някакви такива. И като искам да редактирам нещо в първото изречение на поста си трябва да изтрия всичко до него и да го напиша наново после. На някой друг правило ли му е впечатление това? И може ли да се направи нещо? И сега за да е ясно кво става ще напиша 2 изречения с вградения кирилизатор и ще се опитам после да допълня първото с думата "крава". Скивайте. Ходих из дивите поля на необятна Добруджа, когато я видях - тази невероятно красива к-р атвоал ткоолвкао виаз ящна и красива. Бях захласнат и си зададох въпроса: "Кой ли я дои?" Както се вижда не е добре работата. След "красива" написах "крава", но пък тва ми изяде "изящна" и после се опитах да го допиша та стана още по-зле. Този проблем ми се появява при ползването на фонетичната азбука. За БДС не знам. Поздрави, Петър Цитирай
IgniteAll Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 Ходих из дивите поля на н еДооббяртундажа.. ИСКАМ ДА КАЖА И АЗ НЕЕЩО Направих няколко опита и много се смях на полученото Използвам Мозила Горящата Лиса и нещата много сериозно се смесиха както виждате сами :) Явно има проблем, който Рафо ще каже поправим ли е или се налага да го приемаме като фийчър.. тоест даденост П.П. Пешо, мерси за обърнатото внимание над този проблем. Сега ще напиша още няколко изречения, защото смеха си заслужава Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 При Mac OS X пък тая вградена кирилица изобщо не работи. Стои си само надписа "кирилица" и едно червено квадратче и цъкаш ли, цъкаш и нищо не се променя. Цитирай
spongebob Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 И при мен беше така,дълго време ме мързеше да инсталирам кирилица на компа и ползвах тази на форума.Тогава някой ми каза,че е от INS бутона,ма не е...тогава си мислех,че проблема си е само при мен Цитирай
IgniteAll Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 Причината за този проблем е вероятно в скрипта на кирилизатора. За жалост няма да удачно да се пипа по кода, защото това може да доведе до по-големи проблеми, които нямам идея какви ядове могат да причинят след това. Това е готов кирилизиращ модул, който не е писан от никой от нас и това затрудянва нещата сериозно. Засега ще остане в този си вариант, като ще се наложи да се внимава как се редактира текста. Ако излезе по-добър кирилизиращ модул за форума, ще го тестваме и сложим венага, но за момента няма как. Все пак е по-добре от това да се пише на латиница, а аз да гледам наказателното меню на акаунта ви и да мисля колко дни да сложа в малката кутийка там. Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 (Редактирано) При мен от вътрешния кирилизатор се получава малко по-различен проблем, но пак с редактирането. Като пиша на кирилица с него, след това ми се наложи да редактирам - пише, че е на PHO, но символите са на латиница. Това създава известно неудобство, като си на друг комп - налага се да пишеш нещо друго (например в друга тема) и след това copy/paste - иначе не става. Редактирано Февруари 11, 2008 от Ивелин Цитирай
Recommended Posts