the_gorer Публикувано Януари 22, 2008 Share Публикувано Януари 22, 2008 Търся VST плъгин, чрез който записан глас на възрастен човек да може да се преобразува в детски глас. Навремето бърниках цяла купчина такива модулатори, но си спомням, че не даваха добри резултати - обикновено просто питчват сигнала, а тов ане е достатъчно за една убедителна модулация. Трябва ми нещо изпитано, най-доброто в жанра, така да се каже. Вие какво ще препоръчате? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Януари 22, 2008 Share Отговорено Януари 22, 2008 Антарес АВОКС комбиниран с питч шифт. Дава възможности за моделиране на физическите характеристики на гласовия апарат (е, не е перфектен, но си заслужава опита). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Януари 22, 2008 Share Отговорено Януари 22, 2008 Също и RBC Audio Voice Tweaker или пък Войс дизайнера на Стайнберг...аз ползвам тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Януари 22, 2008 Share Отговорено Януари 22, 2008 Melodyne Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Януари 22, 2008 Автор Share Отговорено Януари 22, 2008 Мелодайн го имам, ама не му разбирам. Как ставамодулирането на глас в детски чрез него? То не е ли просто некфо за коригиране на питча и толкоз? Ще насмъквама з и другите - да видим кво ще стане. Мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Януари 22, 2008 Share Отговорено Януари 22, 2008 По принцип разликата между гласа на детето и възрастния е до някаква степен в пича, но в по-голяма степен във формантите, щото те са израз на акустиката на устата. Като качиш гласа с една кварта нагоре примерно и си поиграеш с пича на формантите, можеш да постигнеш чудесни резултати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Януари 22, 2008 Автор Share Отговорено Януари 22, 2008 Аха... мисля, че бяхме говорили за тези форманти. Ще прочета пак какво бяха и как се работи с тех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelian Tomov Отговорено Февруари 19, 2008 Share Отговорено Февруари 19, 2008 Има ли някакъв ефект да ми направи гласа същия като на Дарт Вейдър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Февруари 19, 2008 Share Отговорено Февруари 19, 2008 Дарт Вейдър е понятие, противоположно на Мики Маус - няма майтап...и двете се ползват за даване на пример при неправилна работа с pitch-а. Може да стане без никаква специална програма + малко играчка, но по-лесно се получава с горните примери, които сме дали, а и ако си поиграеш малко да вкараш и повече въздух...съвсем ще го докараш като него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelian Tomov Отговорено Февруари 19, 2008 Share Отговорено Февруари 19, 2008 Ще се опитам, но сигорно има някъде DART WAIDER VSTi RTAS+CRACK !!! Ха Ха Ха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Февруари 19, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 19, 2008 Дарт Вейдър е понятие, противоположно на Мики Маус - няма майтап...и двете се ползват за даване на пример при неправилна работа с pitch-а.Може да стане без никаква специална програма + малко играчка, но по-лесно се получава с горните примери, които сме дали, а и ако си поиграеш малко да вкараш и повече въздух...съвсем ще го докараш като него. Що ве, Дарт Вейдър вади баси гласеца - точно така би трябвало да звучи човек на апаратно дишане, говорещ през изкуствен гласогенератор. Нали го преебаха в трета серия и от тогава е малко несамостоятелен, така да се каже... Кое точно се смята за неправилно при неговия глас? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Февруари 20, 2008 Share Отговорено Февруари 20, 2008 Кое точно се смята за неправилно при неговия глас? Това въпрос ли е....съдейки от въпросителната, явно да..... Не искам да разводнявам темата, затова отговарям само с едно изречение - има се предвид, че при pitch shift-а, когато не отчиташ формантите се получава драстична промяна в тембъра на гласа, оприличавана съответно с гласовете на Дарт Вейдър или Мики Маус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Март 8, 2008 Share Отговорено Март 8, 2008 Макар и малко встрани от темата, защото ставаше въпрос за VST ....аз съм опитвал с CloneEnsemble който е DX plugin за Cool Edit предполагам ще стане и в сегашният Adobe Audition. В общи линии се води гласов Harmonizer и има тази функция която търсиш, както и обратният вариант за бруталийки . Не е кой знае какво, но... от нисък към по-висок глас го докарва добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts