Jump to content
Българският форум за музиканти

Заключване на горния мост при Ibanez


Recommended Posts

Имам Ibanez GRG170DX, който няма заключащ се гриф при горния мост, а искам да си сложа. Въпроса е .... от къде мога да си намеря такава джаджа има ли я да се продава и къде, и дали ще мога да си я сложа сам или ми трябва майстор за това?

 

Мерси !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можеш да сложиш такова нещо на китарата си, защото няма къде да го сложиш, съжалявам. Ако все пак се насилиш и решиш да дадеш 100 кинта за инициативата, помисли че: трябва да се лепи ново трупче дърво след магарето и преди ключовете, което от своя страна пречи на регулацията на truss rod-а (ще стане невъзможна), качественото навиване на струна на 6ти ключ ще стане трудно, да не кажа невъзможно, само заключващото магаре струва 25 лв, а и то самото не е стантартно - на Ibanez са 43 мм, а на всички останали - 42 мм - колкото и странно да ти звучи - тоя милиметър е от значение.

 

И престанете да се скрънзите относно китари! RG 270 си е фабрично с флойд (щом толкова много си приритал) и струва 100 лв повече, а всичко ще си е както трябва, китарата ти няма да прилича на Франкенщайн, най-малкото, а и флойдът си е флойд, а не нормално тремоло! :thumbdown:

 

...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом нямаш топлокинг система, явно не си с флойд => щом от тва еднопосочно тремоло ти се разстройва китарата чак толкова, по-добре верно не я ебавай, ами сложи едни заключващи ключове и разботата да заспи! Слагането на топлок е сложно - трябва да дълбаеш фборда или да подлепяш подложка за него и дори и да не засегнеш гайката на род-а ще е грозно най-малкото :thumbdown:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

И да сложиш заключващи ключове работата пак няма да заспи!

 

Възможно е да се постави заключващ мост на този модел-има начин да стане добре, но това е работа за спечиалист-сам няма да се справиш!Само заключващия мост обаче няма да реши напълно проблема защото и да пренебрегнем всички други фактори влияещи на разстройването на струните (които не са малко), остава един много важен-пластичната им деформадия, т..е. разтягането им! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ КОРИГИРА САМО С ФИНА НАСТРОЙКА КАКВАТО ТРЕМОЛОТО НА ТАЗИ КИТАРА НЯМА!

 

Тотално решение е монтирането на двойно заключващо тремоло-тип Флойд Роуз, това обаче също е работа за специалист а и не е евтино погледнато като стойност (на самия продукт + монтирането)!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, че нещо против теб, Петре, или против пича, обаче така като го гледаш дали свири по 6 часа всеки ден под прожектори, че струните да овисват като кашкавалени, че отпускането да е тъй осезаемо?!? Според мен заключващите ключове са предостатъчни за тази китара и този китарист (не те познавам, нищо лично - просто малко са китаристите тук с китарите си, които се нуждаят наистина от подобно залкючване и то е оползотворено въобще...)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има и нещо друго при заключващите ключове - когато се ръчка повече тремолото се разместват самите навивки на струната и това пак разтройва, независимо че ключа е застопорен, така че не е толкова стабилно решение като с локинг нът, което ще рече че ако толкова искаш да имаш заключване най добре смени китарата със такава която има фабрично флойд

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с горното твърдение.

 

smartpeter - напълно съм съгласен, че всичко това, които казваш е възможно.

Въпреки това, смятам, че малко се прекалява с това, колко много се разстройва китарата със заключващите ключове, колко перфектно настроена е остава винаги китарата с флойд. Някак си, не ми харесва когато полюсите се раздалечават толкова много и някакви не чак толкова големи разлики(поне при по-качествените тремола и ключове) се изкарват колосални. Всички сме свирили и с флойд, и с тремоло, и с фиксиран бридж, и добре знаем, че ако човек си слага струните както трябва, и особено ако има заключващи ключове, и хубав нът, то тогава разстройването е наистина малко, и не заслужава толкова голямо раздуване. А както знаем, за по-музикалните хора, донастройването на китарата за няколко секунди между песните, и дори понякога, по време на самите песни, не е чак такъв проблем.

 

Може би варианта с нова китара и в този случай(както и в предишната тема) е едно по-ценови изгодно решение.

При евтините китари, геройските хардуерни интервенции имат смисъл единствени на базата на някакви лични предпочитания към съответния инструмент, но рядко са финансово оправдани.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за отговорите всички са достатъчно изчерпателни. НЯМА ДА СИ СЛАГАМ ДЖАДЖАТА, ама няма и да си купя друга китара ... поне за сега :punk_guitar: , като започна да изкарвам пари с нея може би. Мислех че мога да я подобря малко ама карай и така си ми харесва. Мерси пак за постовете, чао за сега......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.