Jump to content
Българският форум за музиканти

Q_ball

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Шумен

Q_ball's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Имам проблем с китарата си. Като я взех беше разглобена, сглобих я като си мислех че всичко е ок но като сложих струните почна бъзването. Поизравних прагчетата (чрез пилене), както следва при изправен гриф и тям подобни и се оправи.... ноооо без 6-та струна. Настройвах обтягането на грифа от шестограма при главата, натройвах заден мост е няма и няма, бъзва и това си е. Бъзването се маха като се вдигнат струните много високо от грифа а така става много трудна за свирене. Четох насам натам и оставам с впечатлението, че съм за смяна на прагчетата. Единственото, което ме смущава е това че останалите струни са 6 точки дори като пусна струните ниско до грифа около 2 мм на 17 прагче. Китарата ми е Ibanez, а само да добавя, че прагчетата не са прави а с радиус 40см.
  2. ВСИЧКО Е ВЪВ ВЪРЗВАНЕТО !!! Аз си бях взел Evolution на DiMarzio ... същия проблем. Към адаптора трябва да има упътване как да се свърже, НО дори така свързан пак изкарвах тих и "тънък" звук (нямаше ги басите твърде) оказа се, че вързването при ключа за адапторите нещо беше разменен. Пробвай, размени кабелите при ключа или полярността на самия адаптор (това го пише пак в упътването към адаптера, поне би трябвало) В сайта на Димарзиото има и схеми във Installation на самия адаптер като влезеш, там също има полезни работи. Пробвай ... това е.
  3. Мерси много за отговорите всички са достатъчно изчерпателни. НЯМА ДА СИ СЛАГАМ ДЖАДЖАТА, ама няма и да си купя друга китара ... поне за сега , като започна да изкарвам пари с нея може би. Мислех че мога да я подобря малко ама карай и така си ми харесва. Мерси пак за постовете, чао за сега......
  4. Имам Ibanez GRG170DX, който няма заключащ се гриф при горния мост, а искам да си сложа. Въпроса е .... от къде мога да си намеря такава джаджа има ли я да се продава и къде, и дали ще мога да си я сложа сам или ми трябва майстор за това? Мерси !!!
  5. Здравейте и от мен, имам GNX 3 преди да го купя пробвах VOX не си спомням коя модификация беше сори ама имаше ламба. Сега вокса беше наистина добър спор няма, ама нямаше уа педал пък и никакви други. Всичко се включваше с ръка иначе много лесен за ползване. Сега за моя любим GNX 3, стана любим щото не съм съжалил и за минута от както съм го взел. С тоя ефект просто не може да ти умръзне да свириш. Има хиляди възможности, можеш да докараш какъвто звук искаш, просто не можеш да му се наситиш. Пускал съм го на няколко места на сериозни системи звука просто къса глави. На слушалки свиря по принцип и с добри слушалки всичко е ок. Един голям плюс е това че можеш да записваш песните си има си рекордер ако си сложиш и карта с памет просто .... неам думи. Абе всичко зависи с колко пари разполагаш след като го знаеш тоя отговор насочваш се в този диапазон и почваш да пробваш, защото всичко е субективно, пък и много зависи какво искаш да свириш. Бос не съм пробвал ама не ми се и пробва вече ... това е ефекта за мен - GNX3
  6. Съжалявам не съм от Пловдив от Шумен съм. За това ми трябват телефоните. В София имам няколко приятели който биха могли да ми купят без да се разкарвам до там ама не са такива фенове да ходят и да търсят магазини, просто не се занимават с това.
  7. Мерси много за видео уроците .... наистина ми се изясниха доста работи за които само бях чел, ама друго си е да го видиш. Мерси много и за другите отговори и дискусии наистина не очаквах такъв отзив. Само остана ако може някой да ми напише телефони на магазини където да питам за лампи. Както казах разбрах че тия 6П3С се заменят с 6L6GC модели така че не мисля да купувам пак от тях а от 6L6-то ама все пак мерси за инфото все пак. А си мисля че и тези вадят сносен звук, не че съм чувал друг освен тоя дето имам, ама ако е толкова голяма разликата представям си за какво ще иде реч .... като си ги сменя с по-нови Само телефони телефонииии дайте .....
  8. Значи кубето е VMB или VMC не ми се вади да го видя с точност... 60 вата купих го наскоро мисля че е правено в България, ама от кой и как . Лампите са 2 - 6П3Ц (Казаха ми че са заменими със 6L6GC модела ) и 2-12АХ7 (или старите ЕСС83). Проблема е в това че не виждам джаджа за настройка ... това копче ли ще е или нещо по специфично и къде се намира. Аааа ще съм много благодарен ако някой ми каже ТЕЛЕФОН на някой МАГАЗИН в Софето дето да питам за цени и тям подобни за тия лампи, че трябва да се сменят. А проблема с настройката е такъв че ако трябва да се прави и не се направи има възможност да горят по-бързо лампите, а ако не се загряват достатъчно пък някои модели лампи не вадят на яве истинския си звук и характеристики та за това иде реч, не искам да си скапя лампите за нула време че не са и много евтини.
  9. Здравейте, иска ми се да подискутирам по това ... дали след като се сменят лампите на кое да е лампово кубе (или поне на някои) трябва да се прави настройка на волтажа към лампите или така наречения "BIAS" или "BIASING". Четох насам натам из нета работи, ама все още ми е мъгла, а гледам тука доста компетентни хора има, че си рекох да пробвам. По-конкретно купих си такова кубе (лампово) и ще му сменям лампите, обаче не виждам джаджа за настройка на тока никъде или не гледам където трябва или нямам такова аз, не знам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.