yamaha Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Ако се съди по спецификациите, кои са по добрите според вас? Абе спецификациите са важно нещо (ако са коректно измерени), но едно са спецификациите, съвсем друго как "свири" конкретният монитор....същото, което може да се каже за микрофони и слушалки с еднакви данни...уж са еднакви, а разликата между някои модели е огромна... Като гледам на KRK-то не дават неравномерността на честотната характеристика (за разлика от Таскам-а), но не ми се вярва да е по-голяма от +/- 3 dB. Тези 30 херца на Таскам-а изглеждат доста добре като цифра за такава големина монитори...обаче съм почти сигурен, че цитират четотната характерисика, заедно с "optional LF-S8 subwoofer", който също започва от 30 херца и всъщност реално не може да знаеш колко херца хващат отдолу само мониторите...а и от друга страна 45-те херца на KRK-то също не изглеждат зле без subwoofer... Не знам...аз не бих взел такъв важен инструмент за работата си без да го чуя предварително... Цитирай
Harrry Отговорено Април 20, 2008 Отговорено Април 20, 2008 (Редактирано) Ако се съди по спецификациите, кои са по добрите според вас? Абе спецификациите са важно нещо ...уж са еднакви, а разликата между някои модели е огромна... Като гледам на KRK-то не дават неравномерността на честотната характеристика (за разлика от Таскам-а), но не ми се вярва да е по-голяма от +/- 3 dB. неравномерността е +/- 1,5 dB http://http://www.pro-technica.com/priceList/KRK_2007_8.pdf Като гледам спецификациите, Таскамите са по-яки - ниските бая впечатляват, но и ямахата е прав- трябва да се чуят. Аз обаче съм решил да си вземам КRK RP8 - сигурен съм, че няма да съжалявам. Редактирано Април 20, 2008 от Harrry Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 20, 2008 Отговорено Април 20, 2008 ...ам аз по принцип ша кажа... ...разликите между различни марки в един и същи клас, не са чак толкова "ушебийни"... ...предполагам,повечето модели си имат по няколко копченца отзад за "финна" настройка (усилване/намаляне на ниски/високи и разни подобни),така че поставени в студиото ще могат да се нагласят да дадат уеднаквен резултат... ...проблема е да се научиш да ги слушаш - след като си ги купиш... ...доброто смесване ще стане, когато свикнеш с звука им в помещението,където бачкаш,след месеци слушане ...така че според мен ,излишно се обръща толкова голямо значение на спецификациите... ...и другия ми съвет е - внимавай да не си купиш по-големи,отколкото ти трябват Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 ^ И да се научиш да прехвърляш миксовете така, че да звучи добре и другаде Цитирай
Recommended Posts