Black Bird Публикувано Януари 19, 2008 Публикувано Януари 19, 2008 (Редактирано) http://runoffgroove.com/mayqueen.html това някой правил ли го е хареса ми много звука. И пише Bulldog Cab Sim това пак ли е по схема? Не намерих в сайта инфо. Редактирано Януари 19, 2008 от Black Bird Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) Не е проблем да го сглобнеме... ако искаш, може да се пробва, и да се публикова резултат.. Мога да ти сглобна едни такава джаджа, ако искаш. Полеви транзистори за сега ми се намират.. И на мен много ми харесва, така, като слушам семпъла! Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Питах някой дали си го е правил и тоя каб симулатор. Иначе ако който иска и може да си го направи ще е яко да чуем резултата Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 ако ми остане време тези дни аз мисля да го пробвам. Още вчера го чух и ми хареса. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 в сайта ползват много J201 - такъв не съм намирал - правил съм някой от схемите им с други транзистори, но звучат кофти - явно тоя j201 при претоварване звучи гот - някъде из този сайт пишеше точно така - че нещата звучат най-добре с j201, можело и с 2n5457, но не толкова добре а иначе ми стана много интересно че втората част от схемата е взета 1 към 1 от Fuzz Face, само режимите са малко променени и клипващия транзистор е полеви което ме навежда на мисълта че много добре ще стане вместо него да се сложи стар германиев - трябва да пробвам за кабинет сим-а виж тук http://runoffgroove.com/condor.html - на първата графика с пунктирано червено е булдог каб сим - "For comparison, the Bulldog Cab Sim response curve is shown with a dotted red line. Note how the steeper roll-off of the Condor removes more high frequency content. When those are present, the resulting sound can seem harsh and unrealistic - especially when using a distortion pedal." а съм правил въпросния кондор и точно той имаше гадни високи - да кажем че режеше до някъде но пак оставаха и звучеше гадно с дисторшън - то тогава значи булдога е много зле. аз развалих кондора и направих Marshall speaker sim - много по-доволен съм Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) J201 e е транзистор със срвавнително къса отсечка, и малък дрейнов ток, за разлика от останалите подобни транзистори. Плюс това, за такива приложения като това, е необходим подбор и донастройка. Само със сменяне на транзисторчето рядко става. Black Bird, Ето аудио файл: Издрънках рифчето, и го прекарах през електронни симулации, китара->mayqueen->bulldog cab sim: Звука не е същия, понеже, ако се заслушаш, в семпъла от сайта, китарата е дублирана 2-3 пъти, и има дефазиран звук. Иначе тона, мисля, е същия. Ако искаш да видиш как ще звучиш ти с твоята китара през джаджката, запиши ми едно 15-30 секундно откъсче, като вземи сигнала направо от китарата(преди да мине през ефекти), и ми го прати на evtaka ет(at) abv.bg във формат wav 44100Hz stereo. Мога да го прекарам през симулациите, и да чуеш как ще звучиш. ЕДИТ: Имах предвид bulldog cab sim mayqueen_condor_evto.mp3 Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Да, схемата на кабинет симулатора я намерих, погледни горе, бях объркал името. Цитирай
RichieSambora Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Пичове, я дайте линк към пдф-то на тоя кабинет симулатор на Маршал Облъчен съм Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Симулацията е хубава, но исках да чуя реално изпълнение. Аз не се занимавам с електроника. Просто виждам ,че се занимавате и имаше верятност да сте го правили. Цитирай
Tomov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 J201 можеше да се замести c MPF102 (по памет) май... Цитирай
bratmito Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 От всичките подходящи полеваци дет сте изброили когато съм търсил не съм намерил никой от тях и ползвам BF245A.Нямам база за сравнение с J201,но BF-a звучи нелошо,но изисква различни режими и винаги когто се замества в схема с J201 трябва да се слага тример за настройка на режима. Знам,че е въпрос на лично мнение,но тоя дист ми звучи доста изпърдяно. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 20, 2008 Автор Отговорено Януари 20, 2008 Дай инфо / линкове - семпли/ за неизпърдян Ако знаете яки дистове казвайте. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) ^bratmito Що изпърдян бре... то и на маршал JCM ако се включи човек, и не свири майсторски, пак пръдливичко звучи... То хем искате динамика, хем да не е пръдливо, хем като синигерче да пее... е няма такъв вариант - от китариста идва свирнята. Ако му дам 25% микс със чистия сигнал ще зазвучи по-динамично, но не знам дали има смисъл.. Иначе конкретно за моя семпъл - китарата ми не е от най-жицаджийските, звучи по-меко, затова няма толкова отчетлива атака, не заради ефекта. Затова писах и на Black Bird за семпъла - да видим метъл метла как звучи през ефекта. Редактирано Януари 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) още като почнах да свиря бях направил няколко дистера (първите ми) с операционен усилвател и 2 диода след това - помня че правих MXR Dist+ и DOD 250 щото малмстиин го ползва но не ми харесаха и от същия сайт видях New clipper - той ми хареса много повече от другите два - схемата я направих както е дадена, на изхода сложих с едно ключе да се сменят светодиоди и стари германиеви диоди - светодиодите звучаха яко за рокаджийски ритъм, а германиевите понеже режат на много по малко ставаше шредърски звук с много драйв. В последствие обаче кутията ми беше много скапана и се счупи и сега си стои в шкафа и все се каня да го сглобя пак за проба не те знам колко разбираш от електроника - ако искаш пробвай не е трудна схемата edit: ако се махнат клипващите диоди се вдига аутпута много така че става и за буустер Редактирано Януари 20, 2008 от Overdrive Цитирай
bratmito Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Дай инфо / линкове - семпли/ за неизпърдян Ако знаете яки дистове казвайте. DOD YJM308(DOD 250) Marshall Drive Master/Guv'nor BSIABII - този не ми тръгна защото пробвах да го праявя с BF245 и сега седи в шкафа,но от аудио семпли като съм слушал из нета звучи доста яко. Dr.Boogie - копие на преампа на Mesa/Boogie Dual Rectifier,но вместо лампи са изпозлвани полеви транзистори и работи на 9 волта.Доста сполучлив според мен особено за музика изискваща много гейн.Недостатък е,че има прекалено много гейн и лек оувърдрайв с това нещо неможе да се изкарва и с повечко гейн микрофонира.Иначе звука му е доста добър имайки впредвид какво представлява.Изобщо всичките симулации на този принцип - копиране на лампов преамп с полеви транзистори са доста добри според мен(поне от това което съм чувал). Има и доста други готини и не сложни дисторшън.Чуй на тоя сайт който си дал примерно Thunderchief,Eighteen,Professor Tweed и The English Channel.По мое мнение са по-добри. Евтиме - твоят семпъл не съм го чул още.Изказвах мнение върху това което съм слушал в тоя сайт. Цитирай
Recommended Posts